reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

Hej ja przy szczepieniu dostałam od pediatry taką instrukcję, nie wiem czy pomogę, ale na wszelki wypadek wklejam

masa ciała dziecka - pierwsza dawka paracetamolu - kolejna

2kg - 30mg- 20mg
3kg- 45mg -30mg
4kg - 60mg - 40mg
5kg - 75mg -50mg
6kg -90mg -60mg
7kg - 105mg - 70mg
8kg - 120mg- 80mg
9kg -135mg - 90mg
10kg - 150mg -100mg
12kg - 180mg -120mg
14kg - 210mg -140mg

reklama
Wczoraj wieczorem zadzwoniłam do położnej po rade i powiedziała mi ze jezeli dziecko jest karmione tylko piersia to nie ma sie co martwic bo kupke na pewno zrobi a tak długie przerwy po prosu sie zdarzają. Zaleciła masaż brzuszka, noszenie w chuście i zabroniła w jakikolwiek sposób prowokować...Mi nie dawało to jednak spokoju wiec pogrzebałam jeszcze troche w sieci i trafiłam na instrukcje masażu wg medycyny chińskiej. W cuda nie wierze ale w desperacji pomyślałam że nie mam nic do stracenia. Było tam napisane ze masaż robi sie wieczorem a rano bedzie kupa.Zrobiłam, Zajęło mi to jakieś trzy minuty i...nie uwierzycie ale otwieram rano pieluszke a tam kupka jak z podręcznika ...;) moze to tylko zwykły zbieg okoliczości bo na moją Małą po prostu przyszła pora, a może jednak... ;)

claudia--mój Tomek pił i pije dalej ( bo bardzo lubi) zwykłą wode mineralną, owszem Lubi soki , napoje, i inne cuda.. ale najwiecej pije wody mineralnej.. a jak nie miał roku to ja mu dawałam tylko i wyłacznie wode

no to fajnie, jak się dziecko nauczy to potem nie ma problemu, też chyba kupię wodę i zobaczę czy mały będzie pił

czasem jest już ciepło i mały jest bardzo spragniony

ja do przepajania i przygotowywania amku małemu używam wody Żywiec Zdrój.. oczywiście ją przegotuję przed podaniem. Do wody z kranu nie jestem przekonana.... ten kamień! ;/

reklama
ramon dzięki za link, też mi się przyda , bo Antek też ma problemy z kupką a pić nie chce...
już nie wiem co mu dawać, jak wmuszę dwa razy na dzień po 30 ml to jest dobrze....

Do góry