reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

aniwar - nie wiem czy dziecko może się przyzwyczaić:( ale skoro Tobie tak wygodniej to najwazniejsze:) napewno dziecku nie zaszkodzi;)
claudia - mój Maciuś też ma rzadką kupke, pytałam pediatry jak byłam szczepić i powiedziała, ze kupka jest uzalezniona od tego co jem, jak mi nie odpowiadają takie kupki to żebym zmieniła sposób żywienia... ale chyba jak podaje espumisan, sama pije jogurty, rumianek to maluszek ma kupkę rzadką.
ribi - ja też uważam że nie ma co cyrkować z wodą.
carri - najlepiej zadzwoń do połoznej i doradź się, pewnie najlepiej iść do lekarza. Spróbuj wodę morską rano i wieczór, potem frida, pokremuj pod noskiem, będzie mu sie lepiej oddychać... podaj też syrop calcium bananowy, jak w dwa dni nie pomoże to chyba trzeba do lekarza:(

Ostatnia edycja:
reklama
musisz jej stale ściągać tą wydzieline bo będzie schodziła niżej i może zainfektować oskrzela. Polecam "katarek" do odciągania za pomocą odkurzacza ściąga wszystko super. A jak będzie dalej pokasływać to idź do lekarza osłuchać albo wizyta domowa. Do tego syropek calcium dziewczyny polecały

carri-- mysle ze najlepiej jak by lekarz ja zbadał( czy nie zeszła na płuca) ... mozesz wpuszczac wode morską do noska.. pózniej wyciągnac frida.. i znów wode morską zapusic.. połozyc na brzusiu i czekac az to co ma jeszcze w nosku wypłynie.. Kup "olbas" i kilka kropel pusc na podusie. napewno bedzie sie lepiej oddychało.... no i tyle.. Nasivil soft mozna stosowac u takich maluszków ..

claudia -- u nas kupa jak kupa... zabardzo sie jej nie przygladam bo śmierdzi:) wiec szybciutko i do kosza:)

aniwar-- ja tez robie mleko z żywcem... wstawiam wode w butelce 120ml do mikrofalówki na 25 sekund.. poczym wyjmuje wsypuje 4 miarki mleka.. zakrecam trzącham :) i gotowe:)

b_iala ja robie tak samo tylko zamiast do mikrofalówki daje do podgrzewacza...gdzies mi si eobilo o uszy zeby nie podgrzewac nic dla dziecka w mikrofalowce....
carri ja tez bym poszla do lekarza zeby osluchal maluszka...

ariska:) nie musi:) wapno jest w róznych smakach.. ale mozna i kupic bezsmakowe)

aniwar-- tez o tym słyszałam... ale wiesz jak by było mozna podgrzewac w mikrofalówce to po co komu podgrzewacz:) w sumie jak mam wode ciepła w czajniku ( a w czajniku tez mam zywiec) Woda źródlana, dostawa wody

Biała, Aniwar - ja też słyszłam, ze nie można w mikrofali grzać... ale mleka... a z tego co się orientuje to podgrzanie wody nie ma z tym nic wspólnego:) bo mleko wsypujesz do zagrzanej wody poprostu, ja akurat nie mam mikrofalówki, bo też bym korzystała;)

reklama
dlatego pytam o te calcium bo mam truskawkowe :) i mała aż się oblizuje i myślałam ze nie mogę podawać bo nie bananowe;)

smak nie ma znaczenia:-)

aniwar - ja tez malemu przyrzadzam mleczko tylko na zywcu, herbatki zreszta tez...ale my gotujemy wode przez 5 minut... tak nam kazala pediatra, wspominajac ze wody mineralne maja za duzo mikroelementow jak na takie malutkie brzuszki.

Do góry