hmmm....ja caly czas smaruje pupcie Bartusiowi bepanthenem i jest super nigdy nic nie mial....i jest super na potowki jak mu wyszly na buzi to posmarowlam i po 2 dniach zniknely a takto byly chyba z dwa tygodnie...dopiero lekarz tak mi poradzil i do tej pory mu po kapieli smaruje buzie ta mascia.....a to moze zaszkodzic??
reklama
ja od samego początku przy każdym przewijaniu używałam maści pośladkowej robionej w szpitalu i mówili, że zawiera witaminy. Nikt o żadnych szkodliwych składnikach Bepanthenu tez od początku, ale właśnie na wysypki. Joasienka, o jakich szkodliwych substancjach pisałaś? Co to sa parabeny???bepanthen ma mnóstwo parabenów które też są szkodliwe, ja używam maść pośladkową i jest super.
Ja smaruję Nivea z filtrami mineralnymi z faktorem 30, bo taki udało nam się znaleźć... ale konsystencję ma ciężkąi mam wrażenie, że wysusza, więc najpierw smaruję kremem Oilatum a dopiero potem Niveamam pytanie: czym smarować maluszka (Oliwka ma 4 miesiące) gdy wychodzimy na duże słońce. możne macie jakiś sprawdzony krem?
dziewczyny tak na dobrą sprawę co teraz nie zawiera jakiś środków szkodliwych??
w każdym kremie, balsamie, olejku czy emulsji są jakieś konserwanty... tym bardziej jeśli zawierają jakieś składniki naturalne to trzeba je czymś "zakonserwować" by się taki krem nie zepsuł dwa dni po otwarciu....
w każdym kremie, balsamie, olejku czy emulsji są jakieś konserwanty... tym bardziej jeśli zawierają jakieś składniki naturalne to trzeba je czymś "zakonserwować" by się taki krem nie zepsuł dwa dni po otwarciu....
modlicha83
Fanka BB :)
ja mam ziajkę dla dzieci faktor 30, ale też wysusza i muszę coś nowego kupić..
joasienka1
monia-t-parabeny to substancje konserwujące, tak jak ktoś napisał one są prawie wszędzie, ale jak byś poczytała składy to są też kosmetyki bez parabenów, np seria Babydream z Rossmanna, ferulka-właśnie z tej serii krem z faktorem 50 używam dla Ali i jest super, nie zostawia białych śladów i dobrze się smaruje
weronika87
na słońce dobre są też produkty dax dla dzieci moja leży na słoneczku i nic nigdy nie była poparzona
Patrycja89
Mama Kubusia
ja czytałam ze krem klorane jest dobry ale nigdzie nie mogłam go dostac i kupiłam nivee, mam jeszcze ziajke faktor 6 na słabe słońce - fajny jest
reklama