reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe :(

Witam, jestem na tym forum pierwszy raz, alr proszę o odpowiedź i zrozumienie bo na innym forum dostałam tylko odpowiedzi typu "idź do lekarza albo zrób test" luz "nie jestem wróżką", chodzi mi konkretnie o to, że mój cykl trwa 21dni, 1 kwietnia powinnam dostać miesiączkę, a jej ani widu ani słychu :) MAło tego ok. 18 marca odbyliśmy z moim Miśkiem stosunek, test zrobiłam 1 kwietnia ale wyszedł negatywny, mało tego męczą mnie mdłości, zwłaszcza rano przed śniadaniem i wieczorem.. Jem znacznie mniej niż zwykle, a jeść uwielbiam, tylko teraz nie mam kompletnie ochoty.. Fajeczki paliłam, a teraz przeszkadza mi nawet jak ktoś pali, poczekam jeszcze z tydzień przed zrobieniem testu ponownie, ale powiedzcie mi Dziewczyny, czy to może być ciąża? Tak bardzo chcielibyśmy maleństwa... :-pBardzo proszę o odpowiedzi :) Do ginekologa i tak się zarejestrowałam, ale dopiero na drugą połowę maja.
P.S. Słyszałam że w szpitalach też mogą mi wykonać badanie ginekologiczne i usg na kasę chorych.. to prawda?

W Was moja nadzieja na dowiedzenie się czegokolwiek. Przesyłam moc wiosennych pozdrowień :)

reklama
Jogobelka tu na forum dziewczyny polecały sinupret - podobno lekarz przepisuje go ciężarnym. Ja mam często infekcje zatok i sinupret zazwyczaj mi pomaga. Lepszy jest w tabletkach. A z domowych sposobów na złagodzenie bólu: pół szklanki soli wsyp na suchą, rozgrzaną patelnię i tak "podsmażaj" kilka minut pilnując żeby się nie przypaliło. Ciepłą sól zawiń w pieluchę tetrową lub płócienny woreczek i przykładaj na czoło 15 minut - przynosi ulgę.

Mój tato ma przewlekłe zapalenie zatok i zawsze mu pomagała sól podgrzana na patelni, niestety to może być traktowane jako pomoc doraźna, ale jeśli chodzi o leczenie to pan doktor jest jedynym wyjściem :) Pozdrawiam

Czesc Dziewczynki :-) byłam wczoraj u mojego ginekologa ... wyniki krwi idealne, według badania "wziernikowo-ręcznego" też wszystko dobrze ... następna wizyta 4.05 ... wtedy mam się upomniec o skierowanie na USG (tyle czasu w niepewności ... chciałabym już jak najszybciej pooglądac mojego szkrabka, no i wreszcie dowiedziec się co on tam ma między nóżkami hehe)

Grautluję wyników :) A co do tego co maleństwo ma między nóżkami to niech ma co tylko chce, ważne aby się zdrowo rozwijało :) Powodzonka dla przyszłych mamusiek, choć nie wiem czy się już do tego grona zaliczam :) Trzymajcie kciuki

Dziękuje dziewczyny za rady:-)
Dzisiejsza noc i wczorajszy wieczór był jednak tragiczny. W nocy myślałam że zaczne gryźć ściany tak strasznie zatoki bolały. Pozwoliłam sobie na 1 tabletkę apapu to na to lekarz mi zezwolił i troszkę ulżyło... choć nie wiem czy ulżyło czy poprostu po całej nieprzespanej nocy usnęłam ze zmęczenia nad ranem.
Wstałam o 7 i pobiegłam do przychodni do lekarza ogólnego. Przepisała antybiotyk Amotaks ale dała skierowanie do laryngologa. Poszłam się dowiedzieć kiedy przyjmuje... a tu zapisy. Najbliższy termin w piątek... ale jakież było moje zdziwienie gdy pani w rejestracji zauważyła mój pokaźny już brzuszek i zapytała czy jestem w ciąży i kazała iść do laryngologa który akurat przyjmował i zapytać czy mnie przyjmie. Nie zdąrzyłam dojść do gabinetu a pielęgniarka już pogadała z lekarzem i za chwilkę mnie przyjął. Przepisał bioparox.... ochyda bo już to kiedyś miałam tyle że do gardła, a teraz do nosa więc do zniesienia. Dodatkowo do noska marimer (roztwór z soli morskiej). Pytam w aptece o ten bioparox czy można w ciąży a tam w ulotce jak wszędzie - można ale w razie najwyższej konieczności. W te pędy zadzwoniłam do gina i powiedział że jak najbardziej bioparox jest ok a i marimer nie zaszkodzi. Gdyby nie przechodziło to mam dzwonić nawet w święta. Przemiły mój pan doktor:)
Jak pomoże to dam znać:-)

Agripek masz typowe objawy ciąży ale wiadomo że jak się bardzo chce zajść w ciążę to czasami się sobie te objawy wmawia. Zrób sobie drugi test i koniecznie z porannego moczu. Mi pierwszy też wyszedł negatywnie a na drugim pokazała się wymarzona kreseczka której i Tobie życzę :tak:

Kochane Dziewczynki, a jeśli to jest ciąża 2 tyg. (tak mi wychodzi według kalkulatora internetowego), to czy beta hcg już wyjdzie? No i czy test może mi wyjść pozytywny? Może poczekam jeszcze trochę.. tak strasznie boję się kolejnego rozczarowania w postaci negatywnego testu.. Dziś nie mogłam spać budziłam się kilka razy w nocy, wczoraj połowę dnia przespałam, na dzień dobry zaczęło mnie mulić a jeść mi się nie chce (czy to w ogóle możliwe że nie chce mi się jeść ;)) , a tu trzeba iść do pracy.. Mam nadzieję, że jednak zaszłam.. 3 lata prób i nici, to może teraz się uda..;-)A jak wy czułyście się na samiutkim początku? Pozdrawiam Was wiosennie.

reklama
Agripek ja objawy miałam długo po tym jak dowiedziałam się że jestem w ciązy. A test powinien wykryć już tygodniową ciążę, tylko koniecznie trzeba go zrobić rano.

Do góry