reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

reklama
a ja robię paciorkowce w czwartek... mój ginek powiedział, że skoro chcę rodzić naturalnie to warto abym to sprawdziła...

Ja właśnie dzisiaj robiłam te badania,gdyż mój szpital sobie tego życzy,każda kobieta rodząca u nich musi przyjść na oddział,oni robią badanie a wynik zostaje u nich.Przed porodem tylko szukają wynik i juz wiedzą co i jak.

Ja też nie mam zleconych tych badań i pewnie nie będę miała - chociaż to się jeszcze okaże.
Ja prawie w ogóle nie robiłam tych badań, o których piszecie - a na moje pytania lekarz odpowiadał "jak się pani chce, to może sobie pani zrobić, ale po co?" :-)
Nie miałam ani toksplazmozy, ani hiv, ani obciążenia glukozą, ani żadnych innych...
Morfologia i mocz co dwa miesiące, a na początku dodatkowo cukier, wasserman, żółtaczka i grupa krwi - ale to ostatnie tylko dlatego, że gdzieś posiałam stare papiery, na których miałam ją wpisaną...

Ja na paciorkowce robiłam i całe szczęście , bo okazało się , że mam to świństwo. Na szczęście postać wrażliwa . Antybiotyki 5 dni pomógł. Ponowny wymaz i wszystko ok. Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i 4 stycznia ściągają pessar. Taki jest plan :) jedno co mnie przeraża to waga małej. 2600 wyszło na usg to chyba za dużo ??? jak Wasze maleństwa wagowo ???

Ja na usg w 34tc 2d miałam podaną wagę 2100, a w 36tc 4d 2800.
Tylko musisz też pamiętać, że ta waga podawana jest w przybliżeniu +/- 500g;-)

reklama
mi niestety nie zrobiono badanie na paciorkowcka , pod koniec roku juz brak środków w kasie chorych, miałam wymaz w połowie ciązy w szpitalu, wtedy wyszło wszystko ok

mnie zaciekawiło i troche zmartwiło moje ostatnie badanie usg

bardzo urosła jej glówka, jeszcze nie dawno była najmniejsza w stosunku do innych parametrów, no i ogólnie wyszły mi wymiary 2 tygodnie do przodu

BPD - 93,4 mm tj 38 tydzien
AC - 329,00 tj. 36,5 tydzien
FL - 71,3 mm tj 36,4 tydzien

ogólna masa 2,950 g

jakie Wy macie wymiary na USG?

Do góry