reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

KAROLCIA nie martw sie na pewno bedzie wszystko ok.....3 mam kciuki.badz dobrej mysli.
aha ja bylam dziewczyny dzis tez u lekarza i mialam usg i dostalam piekny prezent na dzien matki:))) zobaczylam i uslyszalam bijace serduszko:) z moich obliczen jestem w 8 tyg i 1 dniu a wedlug lekarza to jakis 7 i 5 dzien wiec troche rozbieznosc ...fasoleczka ma 18mm i sie rozwija dobrze widzialam glowke i pepowine....aha dowiedzialam sie ze na nudnosci bardzoe dobre sa migdaly!!!!sciskam was mocno

Ostatnia edycja:
reklama
Odwagi!!! i w ogóle nie myśl o jakichś głupotach. Będzie dobrze, a nawet jeśli maleństwo będzie miało jakiś problem... kto ich nie ma? piszesz, że córcia ma kłopoty z serduszkiem - ale żyje i się rozwija, pewnie się ślicznie śmieje i biega.
Ja wiem, że na zachodzie lekarze mają inne podejście do chorych dzieci, ale nie daj się zmanewrować, to twoje dziecko, i jakiekolwiek by nie było, ty je kochasz i ono na ciebie liczy. Żadna z nas nie wie, czy nasze dzieciaczki urodzą się zdrowe. Ale możemy zrobić tylko to, co od nas zależy - dbać o siebie i maluchy, dobrze jeść, odpoczywać... i czekać aż się urodzą, żeby zobaczyć jakie są śliczne. Cała reszta nie jest od nas zależna.
A jeśli nawet dowiedziałabyś się czegoś, co się wydaje teraz tragedią, pamiętaj, że mamy dzieci, które miały żyć tylko dzień czy dwa po porodzie, zawsze twierdzą, że te dwa dni były najpiękniejsze w ich życiu i że nic by nie zmieniły gdyby miały to przeżyć jeszcze raz.
Odwagi, na pewno będzie dobrze.

Pięknie napisane. Karolcia, odwagi i trzymam kciuki!!!

Dziewczynki kochane. Widzę, że strasznie panikujecie!!!

Przeszłam już dwie ciąże i na swoim przykładzie napiszę Wam, że u nas wogóle lekarze nie chcą badać jak podejrzewana ciąża jest mniejsza niż 8 tygodni, przechodziłam to z obiema dziewczynkami, też byłam zła jak mnie badać nie chcieli ale oni mówili od razu że ciężko cokolwiek przy tak małej ciąży powiedzieć. Spokojnie więc czekałam do 8 tygodnia i wtedy wszystko było pięknie widać. Teraz nie mam zamiaru szaleć i od razu z takim maleństwem lecieć. Pierwsze USG miałam w 9 tc i pięknie było widać bijące serduszko. Uzbrójcie się w cierpliwość bo stresujecie się i to się odbije na maleństwu.

Ja mam to szczęście, że mój lekarz przyjmuje cały tydzień po 8h dziennie więc mogę do niego wejść z marszu i zawsze jestem przyjęta. Spokojnie jak już osiągnę 8 tygodni to się do niego wybiorę :)

Ja to może taka spokojniejsza jestem bo znam swoje ciało i wiem czego się spodziewać :)

Dzisiaj byłam u mojego lekarza rodzinnego - boli mnie gardło, więc pani doktor przepisała mi ziółka do płukania. Powiedziała ze gdybym się czuła źle, przeziębiła czy miała stan gorączkowy to mam pić te ziólka, a gdyby coś się działo to dzwonić o każdej porze. Mam świetnych lekarzy. Dobrze czuć się pod tak troskliwą opieką :)
na mdłości podobno pomaga herbatka z Imbirem.
U mnie pojawił się już brzuszek, więc sąsiedzi przyglądają mi się z zaciekawieniem, a w pracy już dawno wszyscy wiedzą. Do mdłości dołączyła zgaga. Fuj. Teraz niczego już nie mogę zjeść z przyjemnością :(

Hej Dziewczynki:)
jestem tu po raz pierwszy. Dzis dopiero test wyszedl pozytywnie (4-ty z kolei) a @ ostatnio mialam 3.04.2010. Wiec to juz 6tcn - to potwierdzilo dzis USG. Niestety nie wiem, czy moge jeszcze zaczekac z wizyta u lekarza, czy powinnam isc do jakiegos innego, bo moja ginka jest na urlopie a w przyszlym tygodniu ja wyjezdzam na 2 tygodnie wiec tez nie pojde. Czy 9ty tc nie bedzie jakos za pozno? Ogolnie czuje sie dobrze, USG zadnych zmian nieporzadanych nie wykazalo.

Poszłabym dopiero ok 9 tyg. jeśli masz fajną lekarkę - wcześniej nic ci to nie da - a ciążę już potwierdziłaś na USG :) a tak pozatym gratuluję

Dziewczyny trochę z innej beczki.....
Czy stosujecie już może jakieś kosmetyki przeciw rozstępom itp...
Wiem ze to jeszcze bardzo wcześnie, ale przecież lepiej zapobiegać niż leczyć...

Hej!
Opowiem trochę o moich przeżyciach, to może komuś się przyda i nie będzie się denerwować tak jak ja :)

Test wyszedł mi pozytywnie w sobotę (tydzień po spodziewanej @) i od razu w poniedziałek pojechaliśmy prywatnie na usg. Lekarz potwierdził ciążę. Według miesiączki miało być 5t2d, ale z wielkości wynikało, że są 4t4d i nie było jeszcze serduszka... Co prawda lekarz powiedział, że jeszcze nie musi go być, zwłaszcza jeśli mam długie cykle i późną owulację ( a wiedziałam, że mam) no ale jednak mimo ogromnego szczęścia czułam niepokój. Wczoraj (po 1,5 tygodnia) byliśmy na kolejnym usg i jak lekarz zobaczył obraz, to powiedział "ooo jaka duża ciąża" :D no i było już widać piękne bijące serduszko :) Według badania wczoraj byłam w 6t1d. Jesteśmy już całkowicie uspokojeni. Lekarz powiedział, że jeśli chcemy, to możemy też posłuchać serduszka, ale on wolałby tego nie robić, bo to inne fale niż obraz i jeszcze nie jest dokładnie zbadany wpływ na dziecko, więc zdecydowaliśmy, że lepiej nie ryzykować. Na kolejne badanie mamy przyjść za 2-3 tygodnie, zależnie od tego jak bardzo jesteśmy ciekawi jak rośnie nasze maleństwo (teraz ma 4,7mm). Więc czekamy :)

PS Na razie dostałam witaminy i żelazo (bo miałam jeszcze przed ciążą anemię), ale skierowania na wszystkie badania jeszcze nie. Kiedy trzeba je zrobić? Wczoraj byłam tak przejęta, że zapomniałam zapytać...

reklama
KAROLCIA !! aż mi ciarki przeszły kochana... Napisz koniecznie co u Was ??... Trzymam kciuki i wierzę że wszystko będzie w jak najlepszym porządku....

W środę Mój Paproszek miał 7,8 mm i serduszko biło mu jak mały bębenek :happy2:

ANIUCHA ... odkąd wiem że jestem w ciąży wcieram olejek Baby dream z wielką nadzieją że pomoże:-)

Ostatnia edycja:
Do góry