reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

ja bylam u lekarza w 6 tygodniu i on robil mi usg dopochwowo, wtedy juz wszystko widac widac( plyn owodniowy, zarodek i cialko zolte no i potrafi stwierdzic ile jest przyszlych malenstw:)) dlatego mozna spokojnie okreslic czy jest ciaza czy nie. przede wszystkim mozna ustalic czy ciaza jest prawidlowa w macicy czy pozamaciczna(bo jak wiemy testy wskazuja ogolnie ciaze)ale na pewno jest wszystko w porzadku....
nastepna wizyte mam ustalona na 10 11 tydzien.
jezeli chodzi o objawy to z poczatku do 6 tyg bylo kucie w dole brzucha tak jakbym miala caly czas okres,siusianie w nocy(nigdy tak nie mialam) nabrzmiale piersi (co utrudnia spanie na brzuchu ktore tak lubie:( )i duzy apetyt.po 6 tyg zaczely sie mdlosci (nie wymiotuje) mdli mnei non stop co godzine wiercenie w brzuchu jakbym byla glodna i jak cos przegryze przestaje i jest spokoj dlatego caly czas musze miec przy sobie cos do szamania:) przy lozku i w torebce, czeste siusianie, rozdraznienie.to tyle....powodzenia kochane
ps.dzieki temu ze juz w 6 tyg lekarz zrobil mi usg wiedzialam ze powinnam przez poczatek ciazy zazywac luteine aby ciaza byla mocniejsza(jestem dosc szczupla osoba ktora ma duzo wysilku fizycznego).

Ostatnia edycja:
reklama
niematotamto ...skoro znaleźli KULKĘ na koniec to znaczy że tam JEST i tego się trzymajmy... :tak:...następnym razem KULECZKA pojawi się od razu bez szukania ...

elfa75...życzę zwycięstwa nad biegunką ;-). Co do widoku samego zarodka to nie martw się... tydzień dla takiego małego Paproszka to naprawdę strasznie dużo. A skoro wiesz że owulację miałaś później to przyjmuj że dzidzi jest młodsze. Ja tak robię :tak:. Wg mnie termin mam na 16 stycznie hehehe...Ale nie powiedziałam o tym mojej Gince żeby się nie obraziła :-)...Na samym początku trudno ustawić granicę kiedy powinien pokazać się zarodek , kiedy serduszko ... tym bardziej że tygodnie liczone są od początku cyklu a owulacja nie zawsze jest 14 dnia...Bo np jeśli jesteś na początku szóstego tygodnia ( 5t i np 1 , 2 dzień) to widzisz tylko czarną plamkę...wkleję ci adres strony ...

http://www.wunschkinder.net/schwangerschaft/ultraschall/6-woche/

Jest ładnie rozpisany dzień po dniu razem ze zdjęciami usg... :-)

karolcia ... obawiam się że masz rację :-D...tym bardziej że wiesz o czym piszesz , w końcu jesteś już szczęśliwą posiadaczką dwóch Maluchów :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, już jestem po wizycie - ufff :)
Dzidzia siedzi tam gdzie trzeba, ma 4mm i bijące serduszko :)Słyszałam: buch buch, buch buch... :)

Ulżyło mi bardzo - teraz będę znacznie spokojniejsza, ogromna ulga. Jutro idę na wizytę do gina ( bo dziś tylko usg było) i pewnie założy mi kartę ciąży. Następne usg w 12tc, czyli za 6 tygodni.

mała zuzi ...:-):-):-) gratulacje ! ! ! Na pewno Ci ulżyło :happy2: ... Też czekam na takie bum bum bum :tak:

Dziewczyna ja juz po wizycie, ale jestem jeszcze bardziej skołowana niz byłam. Otóż ginek zrobił USG, które wykazało, że jestem dopiero w 6 tygodniu ciąży, nie wiem czy skończonym czy dopiero na poczatku bo na wydruku z USG mam podany termin z OM a nie wg USG, dziwne bo przy pierwszej ciąży miałam podany wiek ciąży wg USG. Dwa tygodnie temu robiłam betaHCg i wyszedł wynik ze jestem w 5,6 lub 7 tygodniu ciąży, więc teraz powinam być 7,8 lub 9 tygodniu ciąży. Mam przyjśc ponownie za tydzień, bo mam albo krwiaka albo drugiego bobaska, chociaż na razie tylko jedno serduszko biło. Jestem przerażona.

hej

u mnie póki co bez większych zmian
nadal rano wymiotuje..i mdli mnie przeokropnie całymi dniami

niestety dzis mam tez bole i klucie jak w okres , niewiem czy to nie zapowiedz poronienia..

martajuli no właśnie przy usg dopochwowym to lekarz może naprawde szybko wykryć ciąże i co najważniejsze czy płud jest tam gdzie byc powinien;-):tak:
Super jak u Ciebie i maleństwa wszystko dobrze bo to wkońcu najważniejsze:tak:

Co do jedzonka to ja zauważyłam, że co dwie godzinki mimo iż coś zjadłam mam tak okropne bóle brzucha i dosłownie aż mnie ssie w żoładku...normalnie jakbym od rana nic nie jadła:no: Ja niewiem już się boje co będzie później...i wogóle najgorsze jest to, że apetytu wogóle niemam i tak na siłe coś jem bo inaczej oszaleć można:-p

mała zuzi ale sie ciesze, ze wszyściuteńko dobrze i już serduszko słyszałaś no boma:-D:-D:-D Jednymi słowy kamień z serca spadł, że wszytko jest jak być powinno;-):-D No to teraz wizytka i będziesz miała karte ciąży:-D:-D:-D i potem będziemy czekać na kolejna wizyte;-)

zielona2909 ale wieści no ja mam tylko nadziej, że to nie jest żaden krwiak:-( no kurcze nie może być!!!!!!!!!! A jak to drugo bobasek to oby wszyściuteńko dobrze było!!!!!!! Kochana niemartw się musi być wszystko dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jejku jeszcze aż tydzień czekania...modle się by same dobre wieści były!!!!!!!!!!!!!! Trzymajcie się cieplusio i staraj się nie stresować bo musi być dobrze!!!!!!!!!!!!

elfa75 nie stresuj się tak tymi bólami...ja tez je mam cały czas, a szczególnie jak coś robie...wogóle wystarczy, ze chodze i gotowe no chyba bym musiała cały czas leżeć by mnie nie bolał ten brzuch:no: I też sie mimo to matwie ale jak niejest bardzo ostry i nietrwa w jednym ciągu długo to nie ma się co martwić;-)

Ja dziś kolejny przechodze całodniowe mdłości, a do tego jak zajechałam do miasta to juz zauważyłam, ze zapachy zaczeły mi bardzo przeszkadzać:no: W pierwszej ciąży od 7 tyg zaczełam przygody z wymiotowaniem to to teraz tak wygląda mi na małe wcześniejsze wprowadzenie:no::cool2:

Karolcia

wymioty sa przeokropne, i najgorsze jest to ze takie nagłe, nawet sie boje czasem ze do kibelka nie dolece...

Ja tez miałam takie przygody z wymiotami, ze czasem to z końca sklepu to leciałam do wyjścia i myślałam, że wogóle juz nie zdąze...i dawaj przed sklepem bo co miłam zrobić wogóle masakra była, a jak ludzie patrzyli haha jakbym i to nieźle wypita była albo co...no różnie to właśnie było bo czasem jak złapie to nawet się człowniek nie spodziewa i już trzeba uciekać....to jest uważam najgorszy z możliwych objawów...a jeszcze jak trwa 9miesięcy to nić tylko sie przeżegnać i błagac o siły haha

reklama
Bidulki ... ja jakoś jak na razie mdłości nie mam... Ogólnie mogę jeść wszystko , nic mnie nie odrzuca... Zawsze miałam "delikatny" żołądek i po byle czym miałam rewolucje a teraz... - jak świnka :zawstydzona/y::rofl2:... mogę jeść wszystko hihi...
Jedyne co to bóle brzucha - też mam... i podobnie jak Karolcia staram się nimi nie przejmować ... ale czasem się nie da ... wiadomo...

Do góry