reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Ewcia - racja, że brzmi nieciekawie :-(, a mozna w ciąży ten lek stosować :-) jakoś mi dziwnie z ginekologiem rozmawiać na taki temat, ale jak piszesz, że trzeba bo podczas porodu będzie kłopot to może się przełamię, ale spróbowałabym tego Hemorolu:)

reklama
Blondi - Ja wczoraj zapytałam swojego lekarza, o to nie ma się czego wstydzić. Powiedział, ze to normalne i częste u kobiet w ciąży. I nie ma się czym przejmować, przepisał mi czopki. Powiedział, że u mnie nie widać, żeby żylaki były widoczne, ale kazał profilaktycznie aplikować, bo mówił, ze do przekrwienia często dochodzi.

19agnieszka- trzymaj sie dzielnie!!!

Blondi-Ja tez uważam ze nie ma się czego wstydzić...w koncu od tego jest...ja się pytam o wszystko co mnie niepokoi.....Jak pisalam mam zylaki na nogach,wyszly mi w pachwinach i nawet jeden masakrycznie wystaje jak stoję....nie czekalam tylko od razu się go spytałam...czy to normalne...w sensie ze jak mam zylaki to ze i tu mi iwyszly...uspokoił mnie ...ze tak i ze niektore kobiety mają bardzo duze....a u mnie jeszcze az tak nie jest...wszystko obrzmiałe...na wargach tez czuję nabrzmiale zyly...po porodzie ma wrocić do normy...
a wiadomo lepiej zapobiegać....
Przy porodzie z wysiłku tez coś tam moze pęknąć...moja kol troszkę krwawila z odbytu...ale dostała czopka i ok....

Ewcia - racja, że brzmi nieciekawie :-(, a mozna w ciąży ten lek stosować :-) jakoś mi dziwnie z ginekologiem rozmawiać na taki temat, ale jak piszesz, że trzeba bo podczas porodu będzie kłopot to może się przełamię, ale spróbowałabym tego Hemorolu:)
tak jak pisza! tu nie ma powodu do wstydu, albo sie ma albo nie ma. moja kolezanka miala w czasie ciazy, krwawila, plakala z bolu.. a teraz 10 lat po porodzie mowi ze robi kupke i po musi chowac do srodka. niestety tak jak pisalas mialas problemy z wyproznianiem to m.in. przez to.. nie filmuj sie i nie wstydz.. wiele osób ma ale niestety o tym nie mówi.. glowka do góry

Hej dziewczyny, a mnie chyba dopadła przykra dolegliwość:(

Od kilku dni nie mogę się swobodnie wypróżnić, a jem naprawdę duzo owoców i warzyw. Poza tym piję tą Lactulozę i ciężko mi idzie okropnie:( I chyba zrobiły mi sie hemoroidy. Bo jak byłam na kibelku, to krew mi poleciała:(( Nigdy w życiu wcześniej nie zdarzyło mi się cos takiego:( Ale podejrzewam, że to właśnie to. Nawet szukałam w necie info, i podobno zdarza się, że kobiety w 3 trymestrze takie rzeczy spotykają:(

Czy którąś z Was też to cholerstwo spotkało?

HEJ

Ja także mam problemy z krwawieniem z odbytu przy oddawaniu stolca
Miałam juz sporadycznie takie dolegliwości przed ciązą, jednak hemoroidów nie miałam, pękały naczyńka.
Natomiast teraz w ciązy zdarza mi sie to kilka razy w tgodniu, ginekolog poradziła bym kupiła sobie jakąs maść dostępną w aptece przeciw hemoroidom, kupiłam Procto-Glyvenol. ale podczas stosowania boli mnie potem gdzieś glęboko w odbycie...
To wszystko pewnie przez zaparcia i twardy stolec..

Ja mam też problemy z wątrobą , mam podwyżzony ALAT - lekarka przepisała mi Ursopol..do tego bardzo męczy mnie zgaga...pomimo tego ze stosuje diete z uwagi na tą wątrobe ( przeszłam ostatnio 3 ostre ataki kolki wątrobowej - czego nikomu nie życze)

HEJ

Ja także mam problemy z krwawieniem z odbytu przy oddawaniu stolca
Miałam juz sporadycznie takie dolegliwości przed ciązą, jednak hemoroidów nie miałam, pękały naczyńka.
Natomiast teraz w ciązy zdarza mi sie to kilka razy w tgodniu, ginekolog poradziła bym kupiła sobie jakąs maść dostępną w aptece przeciw hemoroidom, kupiłam Procto-Glyvenol. ale podczas stosowania boli mnie potem gdzieś glęboko w odbycie...
To wszystko pewnie przez zaparcia i twardy stolec..

Ja mam też problemy z wątrobą , mam podwyżzony ALAT - lekarka przepisała mi Ursopol..do tego bardzo męczy mnie zgaga...pomimo tego ze stosuje diete z uwagi na tą wątrobe ( przeszłam ostatnio 3 ostre ataki kolki wątrobowej - czego nikomu nie życze)
jejku dziewczyny ja tak czytam o Waszych dolegliwosciach to Wam szczerze współczuje!!!!!! mnie oprocz tego ze jestem ociężala i tam na doli boli, to dodatkowo czasem jest zle samopoczucie- czyli praktycznie Brak dolegliwosci.. a wy cierpicie.. do tego taki dyskomfort jeszcze pewnie czujecie... naprawde współczuje!!!

Ja tez współczuję wszystkich dolegliwości...i brawo tu Elfa dla Ciebie i duzy ukłon ze nie wstydzisz się pisać o takich dolegliwościach...Ja tez się nie wstydzę ...bo uważam ze moze ktoś jak się wstydzi to pomoże mu się to przemóc i spytać lekarza...dziewczynki lepiej zapobiegać....A jak to się mówi nic co ludzkie nie jest nam obce...Glowy do gory

Dokładnie, martusia też jestem tego zdania, że warto o takich rzeczach napisać. Bo być może innym później jest łatwiej pokonać jakiś wewnętrzny opór.

Elfa- ja też kupiłam ten Procto-Glyvenol, ale drogi jak fiks, mam tylko nadzieję, że pomoże.

reklama
Oj dzisiaj w nocy moja dzidzia tak szalala ze myslalam ze ze mnie wyskoczy:-) Ja juz nie wiem jak mam spac:-) I chyba dopiero po raz drugi zlapal mnie skurcz w lydce, zdazylo mi sie to na poczatku ciąży wiec bylam zaskoczona:):)

Do góry