reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Ja bez znieczulenia bym nie dała nic zrobić w buzi:zawstydzona/y: Ale co dziwne samego porodu się nie boję, boję się nacinania i tego co będą mi tam robić "po":sorry2:

reklama
Mam nadzieję, że nie są groźne - ja w 3 miesiącu miałam problemy z gardłem i kilka tygodni prawie cały czas kaszel

A tu mnie aż zanosi i tracę oddech -więc tego się troszkę boję
jakoś często się to zdarza , czasem kilka dni pod rząd - normalnie się duszę

Kochane mi kropleki siary idą z prawej pierwsi, dostałam całe pudełko wkładek laktacyjnych od psiapsiółki, więc będą jak znalazł:)
Mnie juz zawsze w polowie dnia kręgosłup odmawia posłuszeństwa, ale zawsze jak odpoczne, poleżę - mija, najlepiej po nocy bo kręgosłup wypocznie i kilka godzin nie boli:-)

Kochane mi kropleki siary idą z prawej piersi:confused:, dostałam całe pudełko wkładek laktacyjnych od psiapsiółki, więc będą jak znalazł:rofl2:
Mnie juz zawsze w polowie dnia kręgosłup odmawia posłuszeństwa:-(, ale zawsze jak odpoczne, poleżę - mija, najlepiej po nocy bo kręgosłup wypocznie i kilka godzin nie boli:-)

Dziewczyny a co do nacinania Ja ostatnio sobie czytalam na ten temat i szybciej sie goija rany jak kobieta sama peknie i ze pielegniarki ida na latwizne z nacieciem krocza i Ja zaluje ze mnie przy pierwszej naciely jakbym wtedy byla madrzejsza to bym powiedziala ze moga mnie naciac tylko w ostatecznosci bo u nas w polsce to robia prawie kazdej.http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79332,3354086.html tutaj czytalam na ten temat i ja dzisiaj napewno bym o tym porozmawiala z polozna.

Ostatnia edycja:
Kochane mi kropleki siary idą z prawej piersi:confused:, dostałam całe pudełko wkładek laktacyjnych od psiapsiółki, więc będą jak znalazł:rofl2:
Mnie juz zawsze w polowie dnia kręgosłup odmawia posłuszeństwa:-(, ale zawsze jak odpoczne, poleżę - mija, najlepiej po nocy bo kręgosłup wypocznie i kilka godzin nie boli:-)

mi sama siara jeszcze nie idzie, ale czasem jak coś robię i lekko ścisnę to z lewej idą kropelki

ja to już dawno pisałam że w polsce właśnie rutynowo jest nacinane a wymówką jest "bo jakby pani pękła to by było gorzej" a w innych krajach odsetek nacinania i wogóle samych pęknięć jest minimalny tylko w polsce wszystkie się nadajemy do pęknięcia wg naszych położnych

A długo goją się takie blizny??
kiedy się dochodzi do siebie po nacinaniu??
pewnie każda dziewczyna ma inaczej, ale to już zawsze są narządy zniekształcone? strasznie się boję tego :-(

może głupie pytania zadaję, ale mnie to przeraża

reklama
Tzn szwy puszczaja po kilku dniach ale nie pamitam po ilu mi puscily ja akurat dlugo dochodzilam do siebie bo 2 tygodnie ale wiem ze przewaznie szybciej kobiety dochadza do siebie. Ale po dwoch tygodniach juz smigalam normalnie. A ja mimo naciecia i tak bardzo popekalam i to mnie wkurza wlasnie ze tym nacieciem nic mi nie polepszyly.Ach szkoda ze wtedy nic nie wiedzialam na temat porodu nie mialam konputera i nie moglam liczyc na wsparcie takiego forum :)).Tutaj w uk juz mi odrazu polozna powiedziala ze natna mnie w ostatecznosci co mnie bardzo cieszy.

Do góry