reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

mnie wlasnie ostatnio zaczely piersi bolec, a sutki czasem swedza. narazie nie mam pokarmu niech sobie biedactwa odpoczna po 2-ch latach pracy :) znow je pewnie tyle czeka :p

reklama
malutka - zazdroszczę kobietom, które karmią piersią. Tak bardzo chcę,żeby tym razem się udało i mieć przy piersi maluszka choćby do roczku...
Nicole karmiłam 3 miesiące, później nie wytrzymałam i przeszłam na specjalne mleko dla alergików, dieta mnie wykańczała po prostu. Magda od urodzenia nie chciała mojej piersi, w szpitalu już dawali jej glukozę i niestety nie chciała ssać piersi, więc w końcu daliśmy jej butelkę...

dzięki za podpowiedzi:) właśnie się dowiedziałam ze mam reflux zołądka i tak będzie do końca,bóle.bóle..bóle...:((( leków niestety nie mogę żadnych brać...

witam mamusie:) dawno tu nie zaglądałam:) ja swojego synka karmiłam 8 miesięcy:) może bym karmiła dłużej ale mój synek przeszedł operację(wgłobienie jelita) i pokarm mi zanikł bo Marcel przyjmował tylko kroplówki:(

U mnie pierwszym objawem ciąży były szybko rosnące i bolące piersi.Tak samo było w pierwszej ciąży.
Ale przez cale 9 miesięcy nie miałam ani kropelki siary.Dopiero 2 dni po porodzie zrobił mi się nawał i zaczęło ze mnie lecieć;-) Ale szybciej się moje mleko skończyło niż zaczęło....I tyle było z karmienia.Wiec co z tego,ze mam duże piersi....
Bardzo bym chciała żeby tym razem udało mi się karmić maluszka.Chociaż przez kilka miesięcy.

Moje piersi są też nabrzmiałe, brodawki maja kolor taki kremowy, ale sucho jest. Moim problemem są zaparcia:zawstydzona/y: Staram się jeść dużo błonnika, ale niestety mam wciąż kilkudniowe postoje. Martwię się, że mogę dostać hemoroidów:zawstydzona/y:

Hej Kobitki:-)
Chciałam zapytać czy któraś z Was używała żelu Hirudoid. Zapobiega żylakom i zakrzepom żylnym . Czytałam że można go stosować w ciąży. Od tygodnia bolą mnie żyły pod kolanami :-(. Zastanawiam się czy warto sobie to kupić bo jest bez recepty.

Malta a nie lepiej najpierw skonsultowac sie z lekarzem zanim takie mascie zaczniesz uzywac ??

Oczywiście że tak...ale ja pytam czy któras z Was moze już używa tego żelu. Podobnie jak polecają Nam maść kastanową a do lekarza biegać po receptę na nią nie trzeba... a wizytę mam dopiero na koniec miesiąca:-(

reklama
Moje piersi są też nabrzmiałe, brodawki maja kolor taki kremowy, ale sucho jest. Moim problemem są zaparcia:zawstydzona/y: Staram się jeść dużo błonnika, ale niestety mam wciąż kilkudniowe postoje. Martwię się, że mogę dostać hemoroidów:zawstydzona/y:

Jedz śliwki suszone. Znalazłam kiedyś sposób żeby zalać je wodą na noc i rano wypić na czczo tą wodę i zjeść śliwki. 2 sposób to rozpuścić miód w wodzie zimnej i rano wypić na czczo;) albo można też łyżkę oliwy dziennie ochydne ale pomaga

Do góry