reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Carri - no właśnie jeden, do którego do tej pory chodzę jest państwowo, więc nie płacę, ale chcę u niego zostać, żeby rzynajmniej dawał mi skierowanie na badania, żebym nie musiała płacić.
A ten, do którego teraz chcę zacząć jest prywatnie, ale i tak bym do niego poszła na usg we wrześniu, więc co mi szkodzi przy okazji załatwić wizytę, a potem w grudniu pewnie też bym do niego poszła na usg ostatnie, więc w sumie dochodzą mi dodatkowo tylko 2 płatne wizyty.

reklama
dziewczyny mam problem i moze wy tez sie z tym borykacie chodzi mi tak mi sie wydaje ze o uplawy drecza mnie strasznie tylko kurcze sa takjakbym nie czula ze siusiam i poprostu popuszczam martwie sie czy to uplawy i trudno taka natura czy moze to wody plodowe do lekarza ide dopiero 7...nie wiem czy to zlekcewazyc a mam juz tak od dluzszego czasu tak mnienj wiecej od 10 tyg
jak myslicie czy ktoras miala taki problem??

dziewczyny mam problem i moze wy tez sie z tym borykacie chodzi mi tak mi sie wydaje ze o uplawy drecza mnie strasznie tylko kurcze sa takjakbym nie czula ze siusiam i poprostu popuszczam martwie sie czy to uplawy i trudno taka natura czy moze to wody plodowe do lekarza ide dopiero 7...nie wiem czy to zlekcewazyc a mam juz tak od dluzszego czasu tak mnienj wiecej od 10 tyg
jak myslicie czy ktoras miala taki problem??

Wiem że są w aptece paski do wykrywania wód płodowych więc może to sobie zakup i będziesz pewna?

Dokładnie! To Ty jesteś tu najważniejsza.

A ja Wam się musze wyżalić, że się rozchorowałam:baffled: Zaczęło się od zapchanych zatok, ale pomyślałam, że to może jakaś alergia. No, ale nie przeszło, a nawet przeniosło się na gardło i teraz prócz masakrycznego kataru boli mnie jeszcze gardło i mam kaszel. Poszłam do internisty, Pani Doktor przepisała mi Boparox, witraminę C i kazała normalnie chodzić do pracy. Masakra. W sumie nie czuję się jakoś tragicznie, ale dziwnie się czuję, jak dusi mnie kaszel w autobusie (jakoś tak mam, że właśnie w drodze do pracy najbardziej mnie męczy), a ludzie na mnie patrzą, jak na debilkę (bo widać już brzuch). Do tego mam już dość porannego wstawania i przychodzenia do pracy, ale umówiłam się, że będę pracowała dopóki nie wróci dziewczyna, którą zastępuję, a ona właśnie przedłużyła wychowawczy do końca września:crazy:

No, ale idę teraz do ginekologa w następny poniedziałek, to może powiem, że już chciałabym iść na L4...

jejku Ty nie patrz na nic, tylko smigaj na L-4...

Dziewczyny odebrałam wynik z krzywej obciazeniowej

50 g glukozy

Glukoza na czczo 81 mg/dl [norma 70-105]
Glukoza po 60 minutach 135 mg/dl

Z tego co sie zorientowałam w internecie wynik mam w porządku, orientujecie sie ?

Cześć dziewczyny. Zrobiłam ponownie badanie moczu i wyszło wszytsko ok. Ketonów zero:)
Co do cesarki, hmm miałam cesarkę i napiszę tak, ból po był 3 razy większy niż skurcze, ale to moje zdanie. Ogólnie cesarkę miałam robioną w trakcie akcji porodowej i może dlatego bolało, po prostu synekmi się nie zmieścił i nie mógł nawet wejść w kanał rodny. Ogólnie ratowali mu życie. Po cesarce spałam 24 h, jak się obudziłam to wymiotowałam z bólu, którego nie mogę nawet opisać. Po cesarce doszłam miej więcej po tyg. Po 3 tyg nie czułam już rany a po miesiącu smigałam jak wcześniej. Wolałabym rodzić naturalnie ale wyjdzie w praniu, dla dziecka mogę drugi raz pocierpieć, bo pewnie drugi raz też się nie uda po prostu mam za małą miednicę. Może zrobią mi cesarkę planowaną.
Wydaje mi się, że to indywidualna sprawa.

Dziewczyny mam pytanie, czy dopada Was kolka? bo ja ostatnio co wyjdę z psem na spacer to kończy się kolką, pomimo tego, że przecież nie chodzę szybko, więc nie wiem o co chodzi:crazy:

reklama
Ja tez mam zwiekszone upławy i troche spuchnięte wargi, a że za tydzień mam wizyte to napewno o tym wspomnę.

Do góry