reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Key no jak się ciesze:) GRATULACJE CÓREŃKI:)

kwin ale mnie zmartwiłas to niedobrze...kurcze musisz leżeć i duzo odpoczywać, a najgorsze, ze od pracy no nie możesz się uwolnić...Nie wiem co poradzić ale leż ile wlezie i jak cos sie nasili...nawet ból brzucha to może zadzwoń do ginki. No jak lekarz namawiał Cie na zwolinienie czyli musisz go potrzebować...staraj sie robić powoli i nic na siłe!!!!! Trzymaj sie kochana cieplusio i daj znać...trzymam kciukasy bys lepiej sie poczuła!!!!!!!!!!!!!!

reklama
kwin - to może lepiej rzeczywiście weź zwolnienie. Przynajmniej nie będziesz się musiała ruszać z domu i poleżysz z telefonem i komputerem w łóżku, a nie w biurze...

Nie dostałam leków bo poza bólem nic się nie dzieje. W poprzedniej ciaży już od 16 tygodnia musiałam pójść na l4. Nie wpłynęło to zbyt pozytywnie na moje relacje z szefem. Poza tym wiem, że siedząc w domu będę się o wiele bardziej denerwowała niż w pracy. Muszę trochę poleżeć. za dużo siedziałam ostatnio.

Kwin staraj sie co jakis czas lezec moze to z przemeczenia....Ale jak bedziesz
zle sie ciagle czuła to zastanów sie nad zwolnieniem....Czasem zdrowie nasze i naszegoc dzidziusia trzeba postawic ponad wszystko....

Mnie tez od dwóch dni podbrzusze czasem zaboli, o schylaniu naswet nie ma mowy.....Staram sie duzo lezec choc ciezko mi, gdyz potem w nocy spac nie umiem....

Dziękuję mam bardzo!:-D ja tak strasznie się ciesze że to będzie dziewczynka!marzenie się spełnia tylko zaczął się spór o imię ale to inny temat!dziewczyny nie wiem czy to normalne ale strasznie dzisiaj mnie brzucho boli wczoraj byłam u lekarza wiec wiem że z małą jest wszystko dobrze ale mam wrażenie jakby mi ktoś wnętrzności wyciągał ze środka! mam nadzieję że to dzidzia robi sobie miejsce a jak nie to ...? czy wy też tak macie? to tak jakby ktoś wszystko w środku naciągał boże nie wiem co się dzieje!

Key czasem tez mnie tak ciagnie lekarz skwitkował mówiac ze to wszystko w srodku sie rozciaga od 3 do 6 miesiaca moze czasem bardziej pobolec, bo im szybciej dzieciatko rosnie tym intensywnie to sie tam w brzuszku rozciaga
Nie jestem lekarzem ale powtarzam tylko to co mówił mi mój lekarz

Mnie też boli podbrzusze. Tak mnie ciągnie że już całą (....) mam odrętwiałą i pachwiny mnie bolą. Jak tylko trochę pochodzę to potem muszę dłużej odpoczywać i tak ukradkiem się podtrzymuję od dołu jakby miało ze mnie coś wypaść ;) Też myślę że dużo zależy jak się maluszek ułoży i na co uciska - bo czasem sikam jak szalona a czasem mam paskudną zgagę.

ja też tak mam z sikaniem! a brzusio boli mnie dosyc ostro na szczescie dzisiaj tylko troszkę bo wczoraj cały dzien cierpiałam! w pracy miałam ochotę walić głową w klawiaturę z bólu! miałam fuksa wysłali mnie w trasę to zajechałam do koleżanki poleżałam trochę!ale tak to masakra! a nie chcę faszerować się no-spą

reklama
Mnie też czasami ciągnie w dole brzucha i mam takie prądki w kierunku samego dołu, tzn w "trójkącie bermudzkim"...

Do góry