reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta w ciąży ;)

reklama
@Truskaweczka2017 o salami wiedziałam też

@emikaa ja z synem całą ciąże jadłam majonez , ja kocha majonez teraz też wpierdzielam ;) tak jak piszę @o.paulina pewnie chodzi o te domowej roboty

@Emilia8585 śliwki suszone, ale nie wiem, czy można w ciąży, chociaż raczej tak, ja mam zespół jelita drażliwego i z synem brałam taki lek w aptece bezpieczny w ciąży to syrop jak glukoza taki słodki , musiałabyś spytać w aptece

Na zapracia przedw wszystkim dużo błonnika. Np. płatki owsiane, pieczywo pełnoziarniste, świeże owoce i warzywa(banany odpadaja bo one mogą powodować zaparcia), suszone owoce, orzechy i wiele wiele innych. @Emilia8585 poczytaj sobie na necie co zawiera dużo błonnika i staraj się wprowadzić to do Twojej diety :)

Emilia8585 pisze:
Sluchajcie dziewczyny...jakies sprawdzone i bezpieczne sposoby na zaparcia? Juz ktorys raz z kolei mnie dopadly...srednio komfortowo.. :/ :/
Tak jak pisze Truskaweczka - dużo błonnika i bardzo dużo płynów. Do tego dbanie o florę bakteryjną jelit - kefiry, maślanki, jogurty naturalne. Choć czasem też nie do końca pomaga. Ciąża to specyficzny czas ;-) ;). A gdyby i to nie pomogło to moja gin przy każdej ciąży polecała mi syrop Lactulosum. Skuteczności nie potwierdzę, bo nigdy nie musiałam używać, ale spróbować można, jeśli naturalne sposoby nie pomogą :tak:.

Sluchajcie dziewczyny...jakies sprawdzone i bezpieczne sposoby na zaparcia? Juz ktorys raz z kolei mnie dopadly...srednio komfortowo.. :/ :/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak szczerze na zaparcia najlepsze są warzywni-owocowe koktajle. Pijemy minimalnie jeden dziennie. Zazwyczaj daje dużo zielonych warzyw (nać selera, pietruszka, kiwi, szpinak, jarmuż, mango, pomarancz, ananas, łyżka siemienia lnianego, troszkę mleka kokosowego, imbir, kurkuma - nie ma nic lepszego). Mojej mamie, ktora jest po operacjach zawsze to robię, jak i reszcie rodziny i od czasu kiedy je pijemy nigdy nikt nie ma problemów.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czy można spożywać kurkumę w ciąży? Przed ciążą brałam jedną łyżeczkę dziennie. A teraz trochę się boję czy na pewno można

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

powiedzcie mi mięta pieprzowa, to mięta po prostu , bo tak pisze z tyłu w składzie ,a na opakowaniu mięta. A mięte można pić w ciąży z tego co czytałam tak? Ja bardzo lubię i jestem ciekawa na ile można sobie pozwolić dziennie.

reklama
Tak mięta pieprzowa to po prostu mięta [emoji3] myślę że jak każde zioło powinno być pite z rozwagą. Jedna dziennie chyba nie zaszkodzi [emoji4]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry