reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

Super, dzieki za rady. A jak robic ten rowerek? Na pleckach machać nóżkami?
Brzuszka sie troche boje masować bo jeszcze nam pepuszek nie odpadł.

reklama
Pola jest technika masażu brzuszka bez dotykania brzuszka. Masujesz podkurczonymi nóżkami. Możesz w necie wyszukać taki filmik.
Krzyżuje się nóżki w kostkach ,podgina i wykonuje kółeczka. Oczywiście ostrożnie z wyczuciem z uwagi na bioderka.
My obejrzeliśmy takie filmiki i profilaktycznie raz, dwa razy dziennie masowaliśmy.
Fakt,że córka nie miała kolek....

Powiem wam ze z ta dieta to lipa mały i tak płacze i się pręży czy uważam bardzo czy jem normalnie i zdrowo na szczescie nie za często się mu to zdarza;p ale czasem lubi sobie pojeść z dwie godziny:szok: i dalej szuka i tarmosi jak Reksio szynkę;p a później ulewa bądź kupa i tak w kolko;p

Mój tez czasami ulewa, a najcześciej wtedy gdy ma czkawkę. Ta czkawka ewidentnie go wkurza, a mnie powoli zaczyna martwić dlaczego tak czesto....
Co prawda w brzuchu miewal czkawki bardzo czesto ale podobno poza brzuchem nie powinny byc juz takie częste. Macie jakies doświadczenie w tej kwestii?

Pola moja miała bardzo dużo czkawek jak była w brzuchu , ale jak już się urodziła to nigdy nie ulewała, była przenoszona 11 dni więc układ pokarmowy był raczej rozwinięty. Ale moja siostra urodziła w 36 tc synka, nie udało jej się długo karmić piersią, ale mały tak ulewał że pościel stale zmieniała, on się na pewno przejadał, jak mówiła ile potrafi zjeść to w szoku byłam , ale czy to by była przyczyna nie wiem

Ja doświadczenie mam zaledwie od kilku dni, ale Szymek nie ulewa a czkawkę ma może z dwa razy dziennie. Położna w szpitalu mówiła że wtedy trzeba do piersi przystawić i faktycznie po chwili pomaga.
Kurcze dziewczyny nie wiem jak to jest z tą kawą. Wypiłam wczoraj i po następnym karmieniu mały dość długo był niespokojny i nie mógł zasnąć. Ale do końca nie wiem czy to ma związek. Teraz najedzony zasnął więc próbuje jeszcze raz. Jak sytuacja się powtórzy to odstawiam kawę. Chociaż może to tylko przypadek

Ostatnia edycja:
Nie to mój kawaler tez ma czkawkę tylko jak sobie osiusia pieluszkę:)on nie płacze on ma czkawkę i trzeba zmieniać he mały miał w ciąży bardzo często czkawkę. Ulewa nie dużo zależy od dnia jak go boli brzuszek to siedzi na cycku długo i chyba nie kontroluje ile zje i wtedy ulewa, smoczka nie da sobie nawet na chwile do buzi włożyć:) bo myślałam że odruch chce zaspokoić. Także on mi memla sutka a ja później muszę laktatorem ściągać bo mi się piersi za dużo napełniają a on nie przejada i w kółko;p

reklama
Ola miała czkawkę jak źle dossała się do piersi... nałykała się powietrza i czkawka gotowa... trochę zmieniłam technikę karmienia i przeszło

Do góry