reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Mamy Karmiącej

Soki z butelki - tak, ale te tłoczone, naturalne. Koncentraty w butelkach to to samo co karton i Maluch może dostać od tego kolki. Kompot lepszy.

reklama
boże, ja jem na sniadanie bulke z serem, na obiad piersi z kurczaka z ryzem albo rosol, a wczoraj ruskie pierogi ale tylko 4... kolacji nie jem wcale. dzis zjadlam drozdzowke. i jadlam tez banana bo slyszalam ze wolno... wszystkiego sie boje...

Efunia, świetnie Cię rozumiem, ja też się boję, ale coraz mniej. Dziś jadłam jogurt z płatkami kukurydzianymi, mam nadzieję, że ok, a na obiad makaron z odrobiną sera żółtego, bo jakoś obiadu nie było, a mięso w sklepie niezbyt ładnie pachniało.

Ja jem prawie wszystko oprucz fasoli, grochu itp
Pediatra kazała ograniczyć do minimum nabiał,bo być może Natalcia z tego ma tą suchą skórę. Nie podoba mi się ta nasza lekarka bo nawet tego dokładnie nie obejżała, dała ulotki i powiedziała "proszę sobie coś wybrać" :mad: zastanawiam się nad zmianą lekarza.

Frezja - ja też nie jestem z mojej lekarki zadowolona. Ona leczy tylko homeopatycznie - to jej plus, natomiast jeżeli chodzi o porady dla dziecka zdrowego jest do d..... W przyszłym tygodniu postaram się zawitać prywatnie do innego lekarza.

Anna - ja niestety nie pomogę. Sama walczę z niewiadomym płaczem mojego malca. Na szczęście to nie kolki, bo jeden atak przeżyliśmy i płacz znacząco różnił się od obecnego...

Kobietki mam pytanie
Co z lodami? Mozna jeść czy nie?
Taka mnie naszła ochota na Big milka ;D ale nie wiem czy to nie zaszkodzi ???

reklama
Anna a o jakiej porze Twoje malenstwo ma te bole brzusia??
bo podobno okolo 17-19-tej wystepuja takie bole, ktore nie sa kolkami. Bol sprawiaja ruchy jelit i gazy - na co dieta nie ma wiekiego wplywu :(
U nas sa takie bole wlasnie tylko miedzy 17-ta a 19-ta, trwa to okolo 20 minut po jedzieniu, przechodzi i pojawia sie po nastepnym jedzeniu. o tej porze jemy czesciej, bo potem okolo 19-tej mala zasypia juz na noc.

Do góry