reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Mamy Karmiącej

JAŚ NA RAZIE DOBRZE REAGUJE NA JEDZONKO, PRZYJMOWANE PRZEZ MAMĘ.
Wczoraj na kolację zrobiłam sałatkę z żółtego sera, papryki, pora, kukurydzy i majonezu. Jest ok. Kochany Książe!

reklama
Kaszu jeśli dobrze pamiętam, to chyba Laura tak jak Ty nie lubi buraczków ;)

Małgosiu - wymiękam przy Twojej diecie ;D

no i Krasnal jest na cos uczulony... oczy spuchniete i zaropiałe, do tego czerwone plamki i krostki na całym ciałku... :(

i teraz nie wiem, czy to jogurcik, czy zupka pomidorowa...

co się robi z takim uczuleniem, i kiedy to w ogóle zniknie???

Teddy przede wszystkim odstaw z diety to co podejrzewasz że uczuliło dziecko, jeżeli objawy nie znikną odstaw kolejne produkty, a może zmieniłaś płyn do kąpieli lub proszek ... musisz zrobić racunek sumienia. Jak wszystko się uspokoi to po mału, po jednym produkcie wprowadzasz i obserwujesz przez min. 2 dni i tak drogą eliminacyji wyłapiesz co było przyczyną. Poza tym to wcale nie musi być od razu uczulenie, w tym wieku może to być nietolerancja pokarmowa, która po paru tygodniach zanika ;)

Teddy właśnie doczytałam w wątku witam, że wczoraj poza pomidorową i jogurtem zjadłaś trochę CZEKOLADY. Wg mnie najprawdopodobniej wysypka jest po tej nieszczęsnej czekoladzie!

Doxa, podejrzewam tylko te 2 rzeczy... bo czekolade już kiedyś jadłam i nic nie było poza zaparciem...

poza tym nie jadłam jej wczoraj, a jogurcik i zupe jadlam przez 2 dni... wczoraj ta wysypka była ledwo widoczna wiec myslalam, ze to potowki, ale dzis krostki sie powiekszyly i zaczerwieniły mocno...

Teddy nie zawsze u dziecka widać od razu uczulenie, u synka mojej koleżanki wychodziło dopiero po tygodniu! Ale wiadomo to już skrajność.

Po tygodniu??
aż cieżko w to uwierzyc...

z tego co czytałam, to co matka zjada pojawia sie w pokarmie po 6 godzinach, wiec jeśli coś uczul dziecko to wydaje mi się, że maks. nastepnego dnia wyłazi...
no ale nic...
czekolada to to raczej nie jest, bo kakao też piłam było oki... najbardziej podejrzewam pomidory...

trudno znow bede zarła byle ***** przez jakiś czas... :(

Pomidory są całkiem prawdopodobne. Pierwszy raz jadłaś zupę pomidorową?

Ja też już próbowałam przecier pomidorowy i mój Olivek nie miał nic przeciwko ;)

reklama
no właśnie pierwszy raz miałam kontakt z owocem który może uczulać...
dotąd tylko marchewka, jabłka i banany...
...i raz chinszczyzna bez przypraw, ale bez sensacji...

Do góry