reklama
editwil
Zaciekawiona BB
hej dziewczyny, nie ma co szaleć z dietami(chyba, że lekarz zalecił) Ja muszę się przyznać, że z taką dietką wytrzymałam 3 tygodnie i stwierdziłam, że jak nie spróbuję to nie będę wiedziała... Moja mała ma teraz 5 i pół miesiąca wiec od prawie 5 jem wszystko, naprawdę! Smażone, pieczone, grzyby, kapusta, groch itd... No i mała nie ma zaparć, wzdęć niczego...Może mi się po prostu udało, ale może warto spróbować bo może bez potrzeby się męczycie... jedyny minus - nic nie schudłam, ale za to mam pokarmu sporo i moje samopoczucie i dziecka jest dobre
szczesliwa
Fanka BB :)
ja na początku z strachem zaczełam jesc normalnie wprowdziłam raz jeden produkt pzoniej drugi i jem normalnie-obserwuje dziecko i tyle...
a co do skoku laktacyjnego to też słyszałam i czytałam że trza dostawiac do piersi jak najczesciej -i sie przystosuje do dziecka:-) powodzenia!
a co do skoku laktacyjnego to też słyszałam i czytałam że trza dostawiac do piersi jak najczesciej -i sie przystosuje do dziecka:-) powodzenia!
mamusiaszymusia
Początkująca w BB
Nie znalazłam podobnego wątku, więc zakładam. Czy w czasie karmienia piersią mozna jeść truskawki i podobne owoce? Mogłabym je jeść kilogramami, ale boję się, że zaszkodzę Małemu.... Teściowa powiedziała, że truskawek absolutnie nie mozna jeść w czasie karmienia, ja nic takiego nie znalazłam... Jak myslicie?
Ludzikowa_Mama
Ludzik z sierpnia 2008
Ja bym nie umiała się powstrzymać. Karmię piersią 9miesięczne dziecko, zajadam truskawki tonami i małemu nic nie jest. Mało tego- mój Ludzik uwielbia truskawki- zjada 4-5 za jednym razem. Pomidorki też wcina.
Trzeba spróbować, czy uczulą dziecko.
malena81
mamusia październikowa 08
Nie znalazłam podobnego wątku, więc zakładam. Czy w czasie karmienia piersią mozna jeść truskawki i podobne owoce? Mogłabym je jeść kilogramami, ale boję się, że zaszkodzę Małemu.... Teściowa powiedziała, że truskawek absolutnie nie mozna jeść w czasie karmienia, ja nic takiego nie znalazłam... Jak myslicie?
Ja bym nie umiała się powstrzymać. Karmię piersią 9miesięczne dziecko, zajadam truskawki tonami i małemu nic nie jest. Mało tego- mój Ludzik uwielbia truskawki- zjada 4-5 za jednym razem. Pomidorki też wcina.
Ja też zajadam i jest w porządku.
Myślę, że trzeba najpierw spróbować, a jak nie będzie żadnej nieporządanej reakcji - można jeść. To samo dotyczy cytrusów, pikantnych przypraw czy rzeczy rzekomo wzdymających
W żadne "absolutnie nie wolno" nie wierzę.
I to samo dotyczy brzdąca ;-)
martha1
Fanka BB :)
dokladnie wszystko mozna jesc tylko z umiarem i oczywiscie po sprawdzeniu czy dzidzi nic nie jest;-), ja niestety nie moge jesc truskawek bo moja mała od razu dostaje :-(wysypki
reklama
mamjakty
styczniówka 2009
zgadzam się z dziewczynami - po prostu trzeba spróbować i poobserwować dziecko ja jem truskawki i jest dobrze :-)
Podziel się: