brown.kate
Mama Misi i Kici
kurcze a ja jem co popadnie i kiedy akurat mam czas (a z tym to roznie bywa)......Staram sie oczywiscie jesc duzo owocow i jesc zdrowo , czasami sie udaje Wazne ze mala zdrowa i brzusio jej nie boli......
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeśli karmisz piersią uważaj na:
- krowie mleko (dziecko może dostać skazy białkowej)
- wzdymające warzywa w dużych ilościach (kapusta, fasola,
kalafior, brokuł, cebula, czosnek)
- gazowane napoje
- owoce cytrusowe (szczególnie brzoskwinie, pomarańcze)
oraz truskawki
- czekoladę i orzechy (w dużych ilościach)
- grzyby - sa bardzo ciężkostrawne
- ogórki (kiszone, konserwowe) - zielone, świeże można jeść
w małych ilościach tak jak pomidory (4 plasterki nie
powinny zaszkodzić)
- mocną herbatę i kawę, ostre przyprawy
- ciemne pieczywo (często dodaja karmel a on uczula- (poza
tym za dużo zakwasu - mi się odbijał a mały miał biegunkę), świeże pieczywo tez ma właściwości uczulające najlepiej jeść jednodniowy chleb lub Wasę
przepisy:
ja robię wszystko na wodzie z jednym drobiowym rosołkiem
schab, pulpety, bitki z tarta marchewką i pietruszką
ryba pieczona z odrobina "przyprawy do ryb" - zawiera kwasy omega 3 potrzebne do rozwoju mózgu
Moja mała ma 7 tygodni i karmię ją piersią.Ale mam problem bo od kilku dni nie wystarcza jej pokarm z jednej i muszę z obu ja karmić boję sie że za chwilę bede miała za mało pokarmu i bede zmuszona ja karmić proszkowym mlekiem.Co mam jeszcze zrobic abym miała wiecej mleka co pić??A i martwi mnie to że mała robi kupkę raz na 3 dni ale nie ma przy tym jakis problemów robi normalnie i normalna kupke lużną.