Na wzrost bety HCG pora dnia nie ma znaczenia. Ona w zdrowej ciąży po prostu rośniePoziom bety we wczesnej ciąży rośnie jak szalony i wieczorem jest wyższy niz rano.
reklama
Zazuu
Fanka BB :)
Nie wiem kto Ci takich bajek naopowiadał. Wlasnie szczegolnie we wczesnej ciąży trzeba robić test rano
Moze lekarz, może moje 5 ciąż, a może wiedza i doświadczenie. Wybierz sobie
Zazuu
Na wzrost bety HCG pora dnia nie ma znaczenia. Ona w zdrowej ciąży po prostu rośnie
To beta rośnie jak wg Ciebie? 2 parzyste dni tygodnia? W co trzecią pełnię?
Moze lekarz, może moje 5 ciąż, a może wiedza i doświadczenie. Wybierz sobie
To jak wytłumaczysz fakt, że test wyszedł pozytywny z rana i wyszła mega ciemna krecha (mniej więcej 5 tydzień, a wiec bardzo wczesna ciąża) . Test z porannego, pierwszego moczu.
Test z tej samej firmy bliżej popołudnia wyszedł rowniez pozytywny, ale kreska nie była taka ciemna…?
Co to za pytanie ?? przedszkolaka??? Beta HCG cały czas rośnie w zdrowej ciąży ( do ok. 12 tc, potem fizjologicznie trochę opada). Proponuję trochę poczytać zanim się wypowieszTo beta rośnie jak wg Ciebie? 2 parzyste dni tygodnia? W co trzecią pełnię?
Zazuu
To jak wytłumaczysz fakt, że test wyszedł pozytywny z rana i wyszła mega ciemna krecha (mniej więcej 5 tydzień, a wiec bardzo wczesna ciąża) . Test z porannego, pierwszego moczu.
Test z tej samej firmy bliżej popołudnia wyszedł rowniez pozytywny, ale kreska nie była taka ciemna…?
Wiesz jaka jest beta w 5 tc? W tysiącach. Wiesz, że testy wykrywają bete rzędu 2 czy 3?
A jak ktoś postanawia oceniać prawidłowość rozwoju ciąży kolorem na osikanym papierku to już nie mój biznes.
2 testy zrobione z TEGO SAMEGO moczu mogą wybarwić się inaczej. Nie mniej jednak mówienie, że test rano będzie pozytywny a wieczorem negatywny bo beta jest niższa (?!) to bzdura.
Wiesz jaka jest beta w 5 tc? W tysiącach. Wiesz, że testy wykrywają bete rzędu 2 czy 3?
A jak ktoś postanawia oceniać prawidłowość rozwoju ciąży kolorem na osikanym papierku to już nie mój biznes.
2 testy zrobione z TEGO SAMEGO moczu mogą wybarwić się inaczej. Nie mniej jednak mówienie, że test rano będzie pozytywny a wieczorem negatywny bo beta jest niższa (?!) to bzdura.
Nie masz racji. Moja siostra na początku 5 tygodnia nie miała nawet 400.
Zazuu
@Zazuu proszę
Masz lepsze źródło niz abc zdrowie?
Skoto beta cały czas ROŚNIE to w jaki magiczny sposób wieczorem zniknie z moczu?
Na testach jest też napisane że wyjdzie dopiero w dniu miesiączki albo jak na allegro, że już 2 dni po stosunku, a każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie na temat procesu zapłodnienia i implantacji wie, że obydwa terminu są podane z
reklama
Lady Loka
Dlatego ja zawsze mówię że pozytyw jest zawsze wiarygodny, ale negatyw zrobiony niezgodnie z instrukcją już wiarygodny nie jest
Nie bez powodu na teście są konkretne instrukcje.
Nie bez powodu mocz na badania też pobiera się rano.
Zazuu, nikt nie mówi, że beta wieczorem jest niższa. Ale jej stężenie w moczu jest mniejsze przez sam fakt tego, że przez cały dzień piłaś i sikałaś. Po nocy masz wyższe stężenie, bo się wszystko dłużej odkłada.
Nie bez powodu na teście są konkretne instrukcje.
Nie bez powodu mocz na badania też pobiera się rano.
Zazuu, nikt nie mówi, że beta wieczorem jest niższa. Ale jej stężenie w moczu jest mniejsze przez sam fakt tego, że przez cały dzień piłaś i sikałaś. Po nocy masz wyższe stężenie, bo się wszystko dłużej odkłada.