reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża?

reklama
Moze lekarz, może moje 5 ciąż, a może wiedza i doświadczenie. Wybierz sobie

To jak wytłumaczysz fakt, że test wyszedł pozytywny z rana i wyszła mega ciemna krecha (mniej więcej 5 tydzień, a wiec bardzo wczesna ciąża) . Test z porannego, pierwszego moczu.
Test z tej samej firmy bliżej popołudnia wyszedł rowniez pozytywny, ale kreska nie była taka ciemna…?

Załączniki

• IMG_3357.jpeg
    IMG_3357.jpeg
    72,8 KB · Wyświetleń: 124
To jak wytłumaczysz fakt, że test wyszedł pozytywny z rana i wyszła mega ciemna krecha (mniej więcej 5 tydzień, a wiec bardzo wczesna ciąża) . Test z porannego, pierwszego moczu.
Test z tej samej firmy bliżej popołudnia wyszedł rowniez pozytywny, ale kreska nie była taka ciemna…?

Wiesz jaka jest beta w 5 tc? W tysiącach. Wiesz, że testy wykrywają bete rzędu 2 czy 3?
A jak ktoś postanawia oceniać prawidłowość rozwoju ciąży kolorem na osikanym papierku to już nie mój biznes.
2 testy zrobione z TEGO SAMEGO moczu mogą wybarwić się inaczej. Nie mniej jednak mówienie, że test rano będzie pozytywny a wieczorem negatywny bo beta jest niższa (?!) to bzdura.

Wiesz jaka jest beta w 5 tc? W tysiącach. Wiesz, że testy wykrywają bete rzędu 2 czy 3?
A jak ktoś postanawia oceniać prawidłowość rozwoju ciąży kolorem na osikanym papierku to już nie mój biznes.
2 testy zrobione z TEGO SAMEGO moczu mogą wybarwić się inaczej. Nie mniej jednak mówienie, że test rano będzie pozytywny a wieczorem negatywny bo beta jest niższa (?!) to bzdura.

Nie masz racji. Moja siostra na początku 5 tygodnia nie miała nawet 400.

Masz lepsze źródło niz abc zdrowie?
Skoto beta cały czas ROŚNIE to w jaki magiczny sposób wieczorem zniknie z moczu?
Na testach jest też napisane że wyjdzie dopiero w dniu miesiączki albo jak na allegro, że już 2 dni po stosunku, a każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie na temat procesu zapłodnienia i implantacji wie, że obydwa terminu są podane z 🍑

reklama
Dlatego ja zawsze mówię że pozytyw jest zawsze wiarygodny, ale negatyw zrobiony niezgodnie z instrukcją już wiarygodny nie jest :p
Nie bez powodu na teście są konkretne instrukcje.
Nie bez powodu mocz na badania też pobiera się rano.

Zazuu, nikt nie mówi, że beta wieczorem jest niższa. Ale jej stężenie w moczu jest mniejsze przez sam fakt tego, że przez cały dzień piłaś i sikałaś. Po nocy masz wyższe stężenie, bo się wszystko dłużej odkłada.

Do góry