reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

:-DNo to trzymam kciuki,wyobrażam sobie Twoje emocje przed zrobieniem testu:tak:,chciałoby sie juz dziś go zrobic,a godziny sie dlużą,najlepszy jest pierwszy poranny mocz jednak:tak:Gdyby przypadkiem Ci nie wyszedł pozytywnie,to się od razu nie zniechęcaj,tylko zrób kolejny np.po dwóch dniach,ale życzę,by wyszły te dwie kreseczki:-D.A jesteś tuz przed ,czy juz po terminie miesiączki?

reklama
Dzięki za odp... a powiedzcie mi czy mogę brać nospę?? podobno jest nieszkodliwa ale lekarza nie pytałam tak byłam podekscytowana że wyszłam z gabinetu jak w amoku:)

O ciąży dowiedziałam się po zrobieniu czwartego testu, który wykonałam bardzo uparcie bo poprzednie wypadły negatywnie, ale ja i tak wiedziałam że jestem w ciąży no i w końcu ten czwarty wyszedł pozytywnie. A głównym objawem było straszne zmęczenie i senność - tak dziwna niemoc podniesienia się rano z łóżka:)

Mnie bolał brzuch cały czas jakbym zaraz miala dostać okresu, i piersi..strasznie bolały :)
Po za tym odrzuciło mnie od papierosów..to byly objawy 3 pierwszych tygodni..pózniej bolały mnie piersi,brzuch przestał boleć po terminie spodziewanej miesiączki..ok 6 tygodnia totalne mdłosci i zawroty głowy..ech..:(

hej dziewczynki dziś nie mogę zwlec się z łożka to chyba kolejny objaw spałam jak dziecko całą noc wstałam zjadłam śniadanie i poszłam spać na kolejne trzy godziny masakra po prostu:) ziewam i ziewam a mój mężulek zaraz z pracy wraca a ja śpię:)

mnie znowu boli w okolicach watroby ,i tak sie zastanawiam czy to moze byc przy okazji ciazy czy to calkiem cos innego, dodam ze to bardzo wczesna ciaza, jakis 3 tydzien, moze hormony szaleja???:confused:

Mnie bolał brzuch cały czas jakbym zaraz miala dostać okresu, i piersi..strasznie bolały :)
Po za tym odrzuciło mnie od papierosów..to byly objawy 3 pierwszych tygodni..pózniej bolały mnie piersi,brzuch przestał boleć po terminie spodziewanej miesiączki..ok 6 tygodnia totalne mdłosci i zawroty głowy..ech..:(
Mdłości to dobry znak że jest ciąża, ale z drugiej strony strasznie męczą. Mi przeszło w 8mc:wściekła/y:. Trochę się nacierpiałam. Życzę ci żeby tobie szybko te atrakcje minęły.

hej dziewczynki dziś nie mogę zwlec się z łożka to chyba kolejny objaw spałam jak dziecko całą noc wstałam zjadłam śniadanie i poszłam spać na kolejne trzy godziny masakra po prostu:) ziewam i ziewam a mój mężulek zaraz z pracy wraca a ja śpię:)
Ja na początku ciąży to ciągle spałam. Budziłam się poszłam do łazienki i znowu się kładłam i tak do wieczora. Nocki oczywiście też przesypiałam, ale korzystaj bo potem tak dobrze nie będzie.:confused:

Dzięki za odp... a powiedzcie mi czy mogę brać nospę?? podobno jest nieszkodliwa ale lekarza nie pytałam tak byłam podekscytowana że wyszłam z gabinetu jak w amoku:)
Ja bym jednak Ci radziła po konsultacji z lekarzem,naprawdę,nospa to lek-a nie witaminka,a nawet witaminy powinnyśmy raczej ustalać z lekarzem-czy brac,Nospa znosi skurcze nie tylko macicy,ale działa rowniez na inne układy i narządy-rowniez układ krążenia,nie można jej brac sobie ot tak,ale tylko wtedy,gdy naprawdę trzeba i po wczesniejszej konsultacji z lekarzem:tak:

reklama
Witam serdecznie drogie Forumowiczki :-) Postanowiłam się z Wami podzielić swoimi nadziejami, które niestety są też po trosze wątpliwościami... :dry: Ale właśnie dlatego chciałam zapytać, co Wy o tym wszystkim myślicie... ;-)

Mianowicie ostatnią @ miałam 7 grudnia, ale że mój cykl jest dość długi (32, czasami nawet 34 dni...), obecnie powinnam mieć kolejną @. Natomiast spóźnia się już 5 dzień :-) Z moich obliczeń przy pomocy programiku wypada na to, że w czasie owulacji dość często się przytulaliśmy i chociaż stosujemy prezerwatywy, mój mężczyzna zakłada ją dosłownie w ostatnim momencie. Czy mogło się tak zdarzyć, że zafasolkowałam?... :-) Bardzo bym się ucieszyła, nie ukrywam... :-D

Robiłam test dwa, trzy dni temu, ale niestety wyszedł negatywny... Dni płodne przypadały na 25 grudnia-1 stycznia, a planowo @ powinnam była dostać 13 stycznia. Od kilku dni czuję się tak.. dziwnie.. Niewiem nawet jak to określić ;-) Może to trochę psychika mi za mocno działa?... Nie wiem, ale nie miałam żadnych stresów ani nie byłam chora, co mogłoby opóźnić okres... Piersi dopiero dzisiaj zaczęły mnie pobolewać, a dół brzuszka "czuję" już od kilku dni przed terminem @, ale tak właśnie to można określić że "czuję", bo nie boli mnie, tylko czasami zakłuje jeden jajnik, zdarza się, że lekko jakby pulsuje... :confused: Jak uciskam lekko dłonią brzuch na wysokości macicy, to jest taki twardy, a przed okresem był jakby "gąbczasty" w odczuciu... :confused:

Boję się trochę, że może za bardzo chciałabym tego dzidziusia mimo choćby i mizernych zabezpieczeń... ;-) Ale czy w takim razie test mógłby się pomylić i nie wykryć dzieciaczka?... I nie wiem też, jak interpretować zachowanie swojego brzuszka... ;-) Czasem miewam też zgagę, boli mnie krzyż (niestety to od pracy... :/ ), w ciągu dnia i wieczorem zdarzają mi się lekkie nudności, kilka razy zakręciło mi się w głowie... Wiem, że to wszystko może okazać się zmyłką, ale jak myślicie, Kochane, czy jest jakaś szansa na Fasolkę?... :-)

Do góry