reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Jeżeli beta jest poniżej 5 jest to brak ciąży. Jeśli wychodzą cen cienia na testach to albo błąd w labo albo trefne testy. Każdy lekarz powie że beta nawet 5. 5 w krwi nie ma możliwości żeby test ciążowy sikaniec wyszedł pozytywny. Nie każda kobieta ma betę startowa 0
Dokładnie tak. Z resztą betę mogą podnosić inne czynniki.

reklama
Dokładnie tak. Z resztą betę mogą podnosić inne czynniki.
Ja nie rozumiem jak można takie kity ciasnac na forum. Rozumiem że trzeba się wspierać ale nie które to muszą spaść z drzewa żeby coś zrozumieć. Mój mąż nawet wie że jak beta jest poniżej 5 to nie ma ciąży a co dopiero żeby test wyszedł pozytywny. Przecież to jest wręcz nie możliwe.

Dziękuję [emoji3590] w środę jeszcze powtorze
Teraz już ze zdjeciem
1595268457378.jpeg

U mnie okazała się pozamaciczna ... Teraz jestem już na finiszu niestety 😣
Jeżeli beta jest poniżej 5 jest to brak ciąży. Jeśli wychodzą cen cienia na testach to albo błąd w labo albo trefne testy. Każdy lekarz powie że beta nawet 5. 5 w krwi nie ma możliwości żeby test ciążowy sikaniec wyszedł pozytywny. Nie każda kobieta ma betę startowa 0
Ja nie rozumiem jak można takie kity ciasnac na forum. Rozumiem że trzeba się wspierać ale nie które to muszą spaść z drzewa żeby coś zrozumieć. Mój mąż nawet wie że jak beta jest poniżej 5 to nie ma ciąży a co dopiero żeby test wyszedł pozytywny. Przecież to jest wręcz nie możliwe.
Jeżeli nie przeszłaś tego co ja i bardzo wiele dziewczyn stąd to skąd wiesz że to kity? To jest samo życie . A widząc Twoje posty tu i i na innych wątkach wierzę , że data w nicku to rok Twoich urodzin więc powiem tylko tak : życzę Ci abyś nie przeżyła w swoim krótszym niż moje życiu tego co ja i wiele innych dziewczyn z tego forum. Wypowiadam się tu tylko na tematy jakie znam, doswiadczylam .
I tak jak Ty , w maju kiedy otrzymałam wynik bety nie mogłam uwierzyć że testy pokazywały cień a nie zrobiłam ich mało . Słabe z Twojej strony jest to że podwazasz fakty ale i tak życzę Ci abyś doczekała się upragnionego dziecka bo w sumie każda z nas wchodzi na to forum z podobnych powodów .
Wszystkiego dobrego.

U mnie okazała się pozamaciczna ... Teraz jestem już na finiszu niestety [emoji21]

Jeżeli nie przeszłaś tego co ja i bardzo wiele dziewczyn stąd to skąd wiesz że to kity? To jest samo życie . A widząc Twoje posty tu i i na innych wątkach wierzę , że data w nicku to rok Twoich urodzin więc powiem tylko tak : życzę Ci abyś nie przeżyła w swoim krótszym niż moje życiu tego co ja i wiele innych dziewczyn z tego forum. Wypowiadam się tu tylko na tematy jakie znam, doswiadczylam .
I tak jak Ty , w maju kiedy otrzymałam wynik bety nie mogłam uwierzyć że testy pokazywały cień a nie zrobiłam ich mało . Słabe z Twojej strony jest to że podwazasz fakty ale i tak życzę Ci abyś doczekała się upragnionego dziecka bo w sumie każda z nas wchodzi na to forum z podobnych powodów .
Wszystkiego dobrego.
Ja nie mówię że ty nie byłaś w ciąży. Owszem mogły być testy ciążowe pozytywne mogłaś byś w ciąży ale w labo musiała wystąpić pomyłka. Żeby test sikaniec wyszedł pozytywny to musi być wystarczająca ilość w krwi a później przefiltrowany przez nerki trafia do moczu i w moczu też musi być odpowiednie stężenie żeby test wykrył betę hcg. Ja nie neguje tego że piszesz ze byłaś w ciąży a w niej nie byłaś. Wierzę ci ze ta ciąża była. Chodzi mi o sam fakt co do bety. O nic innego.

Mimo mojego młodego wieku też swoje przeszłam w życiu mam za sobą 5 strat więc to że jesteś może ode mnie starsza nie oznacza że mam mniej doświadczenia od ciebie. Choć fakt ciąży ektopowej nie miałam

reklama
U mnie okazała się pozamaciczna ... Teraz jestem już na finiszu niestety 😣

Wszystkiego dobrego.
@Mrufka®®® ojej, to dużo siły Ci życzę.

Ja nadal jestem zdania ze ludzki organizm moze zaskoczyć i niemożliwe staje sie możliwe. I wynik bety u wielu dziewczyn nie byl błędem.
Kiedyś jakiś lekarz powiedział ze jak jest juz powyżej 2 to jest cos na rzeczy.
Także każdy ma swoje zdanie.
I nie ma co go podważać.
Akurat u mnie dziewxyzny i to każda z innego miasta w innym labo robila badania. Więc nie sadze żeby oni sie mylili. Po prostu ludzki organizm jest zaskakujący.

Tak samo mowia ze przy prolaktynie wysokiej w ciążę ni3 zajdzie a zachodzą. Badz jak sie karmi to ze duży procent tego ze w ciąży sie nie będzie a jednak wiele osob zachodzi.
Także Organizm jest wyjątkowy w tym co sie dzieje w środku.
Bardzo fascynujący wręcz. Jezeli sie we wszystko człowiek zagłębi.

ŻYCZĘ WSZYSTKIM NAM DUŻO SIŁY I CIERPLIWOŚCI A PÓŹNIEJ SAMYVH RADOŚCI!

Do góry