reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Witajcie! 1 marca przyszła pierwsza @ po porodzie w maju zeszłego roku. Z góry założyłam, że mój cykl trwa 28 dni - tak, jak przed porodem. Zrobiłam dwa testy ciążowe 1 kwietnia (facelle) i 3 kwietnia (pink). Czy powinnam je odczytywać jako pozytywne? Podejrzewam, że mogła przesunąć się owulacja. Przy pierwszej ciąży od razu miałam dwie tłuste krechy w dniu spodziewanej @ i teraz jestem trochę zdezorientowana 🤭
PINK nie kłamie. Idź na betę :) dla mnie ciąża

reklama
Witajcie! 1 marca przyszła pierwsza @ po porodzie w maju zeszłego roku. Z góry założyłam, że mój cykl trwa 28 dni - tak, jak przed porodem. Zrobiłam dwa testy ciążowe 1 kwietnia (facelle) i 3 kwietnia (pink). Czy powinnam je odczytywać jako pozytywne? Podejrzewam, że mogła przesunąć się owulacja. Przy pierwszej ciąży od razu miałam dwie tłuste krechy w dniu spodziewanej @ i teraz jestem trochę zdezorientowana 🤭
Tak testy pozytywne, a pinki się raczej nie mylą😊

Marzyłam o grudniowym dzieciorku i maluchach rok po roku! 😁 W styczniu zorientowałam się, że marzec to ostatnia szansa i w lutym zaczęłam kombinacje żeby przywrócić @ - udało się 😅 choć nie wiem czy to zasługa tych wszystkich „wspomagaczy” czy po prostu zbieg okoliczności, ale jeśli faktycznie się udało i ciąża się potwierdzi to chyba będę mogła powiedzieć, że szczęście mi sprzyja 🙈

Pozytyw ! Na bank. Moja pink przy twojej to dopiero bladzioch.

Załączniki

• IMG_1792.jpg
    IMG_1792.jpg
    136,3 KB · Wyświetleń: 421
testy owulacyjne odnowulacji do miesiączki wychodzą tak więc one nie wykrywają ciąży! Nie rozsiewają głupot! To zupełnie INNY hormon wykrywa...
u mnie w pozostałe dni wychodzi pojedyncza kreska. Tak, to są 2 inne hormony, ale wiadomo, że „wadą” testów owulacyjnych jest to, że krzyżują się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach. Podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Dlatego test owulacyjny wychodzi pozytywny na początku ciąży.

reklama
Do góry