reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

reklama
A ja zaszłam w cyklu, w którym regularnie po stosunku opierałam nogi o ścianę i trzymałam je kilka minut w górze, bo tak stare babki gadały 🙄
Nie wypowiadam się czy to jest dobre czy złe, poinformowałam Was tylko, że stworzono coś takiego i skuteczność w iluś tam procentach przypadków potwierdzono badaniami. To chyba już nie jest szarlataństwo tylko produkt, który faktycznie znajduje się na rynku. Pozdrawiam

Wiesz, gdyby to tak działało to w żadnym wypadku nie powinno się tego robić podczas okresu mając założony tampon. Jeszcze wpadnie i zniknie..

A wiadomo, na ból głowy najlepszy jest seks...wbrew powszechnej opinii ;)
Mam nadzieje, ze regularnie badasz szyjkę macicy..?
Wszystko badam, mąż twierdzi, że ja lubię po lekarzach latać, a ja muszę mieć pod kontrolą swoje zdrowie. Mam cukrzycę ciążową i ogólnie jestem w 10tc, więc to to. Córka też jakaś dzisiaj taka mizerna, chociaż ma urodziny. Przekulam się godzinę i pójdziemy spać. Może mi się przyśni porządna impreza z prosecco 😍

Wersja dla tych co nie mogą alkoholu 😁

Załączniki

• Screenshot_2021-04-06-15-06-34-23.jpg
    Screenshot_2021-04-06-15-06-34-23.jpg
    243,4 KB · Wyświetleń: 94
Wszystko badam, mąż twierdzi, że ja lubię po lekarzach latać, a ja muszę mieć pod kontrolą swoje zdrowie. Mam cukrzycę ciążową i ogólnie jestem w 10tc, więc to to. Córka też jakaś dzisiaj taka mizerna, chociaż ma urodziny. Przekulam się godzinę i pójdziemy spać. Może mi się przyśni porządna impreza z prosecco 😍

Masz na myśli, ze chodzisz do lekarzy?? Tych zdzierców konowałów? Nieee.
Cos zmysłasz, kobieto.
Ale przyjemnych snów ci życzę. Kto wie w jakim nastroju się obudzisz i co z tego wyniknie ;)
Ile córka już ma jeśli wolno spytać?

Masz na myśli, ze chodzisz do lekarzy?? Tych zdzierców konowałów? Nieee.
Cos zmysłasz, kobieto.
Ale przyjemnych snów ci życzę. Kto wie w jakim nastroju się obudzisz i co z tego wyniknie ;)
Ile córka już ma jeśli wolno spytać?
Spotkałam wielu zdzierców i konowałów na swojej drodze i nadal uważam, że większość chyba ściągała na egzaminach albo zdała, bo rodzice też lekarze. Zasadniczo nienawidzę nieznanych lekarzy, ale metodą prób i błędów trafiłam na świetną ginekolog oraz dobrą endo i diabetolog w jednym. Ufam tym babkom, ale do reszty z góry nie mam zaufania i ich nie lubię. Zwłaszcza nie mogę znieść starszych panów ginekologów, uważam, że powinno ich się odwozić do jakichś domów spokojnej starości jak księży 🤣 Co nie znaczy, że wolę jakieś zabobony od medycyny.
Córka ma roczek 😊 Nie umie jeszcze chodzić, ale chce, żeby ją prowadzać, a ja jej nie ulegam, więc co jakiś czas miauczy, co w połączeniu z moim kiepskim samopoczuciem daje słaby efekt.

Wszędzie zdarzają się kowboje. Nawet kominiarz może schrzanić robote jeśli nie wie co robi. Ale nie sadze żeby znakomita większość lekarzy z założenia złe leczyła lub stawiała złe diagnozy.
Roczniak, cóż za znakomity wiek. Niech sobie ćwiczy chodzenie. Ćwiczenia czynią mistrza.

reklama
Wszędzie zdarzają się kowboje. Nawet kominiarz może schrzanić robote jeśli nie wie co robi. Ale nie sadze żeby znakomita większość lekarzy z założenia złe leczyła lub stawiała złe diagnozy.
Roczniak, cóż za znakomity wiek. Niech sobie ćwiczy chodzenie. Ćwiczenia czynią mistrza.
Z pewnością masz rację, że nie większość. Większość z tych, u których byłam zupełnie nie wiedziała jak się za mnie zabrać, a jeździłam od dr hab do prof i w kółko, aż poszłam do młodziutkiej pani doktor, która wywołała u mnie owulację i w pierwszym cyklu byłam w ciąży. Dwa lata wizyt co dwa, trzy miesiące u jakże doświadczonych znawców i nic, bo panowie mądrzy twierdzili, że na "to" trzeba czasu, że jestem niecierpliwa, że owulacji się nie da nastawić jak zegarka, bla bla bla. Nie mówiąc o bolesnym badaniu czy traktowaniu z góry. Ta kobieta była pierwszym ginekologiem, który powiedział do mnie na fotelu "Będę zakładać wziernik, może być nieprzyjemnie". Wcześniej myślałam, że taka babska doła, wizyta u gina musi być nieprzyjemna, czasem bolesna i wstydliwa. Do niej jeżdżę z przyjemnością, niemal jak do przyjaciółki, nie ma głupich pytań, nic nie boli, nie czuję się skrępowana. A odwiedziłam przed nią z piętnastu mądrych panów z tytułami.

Do góry