reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

reklama
Albo te mity, że najlepiej na wyjeździe.
Ja w dwie ciąże zaszłam w naszym obrzydliwym mieszkanku (czy raczej klitce), a seks był krótką przerwą w stresie, frustracji i złości, bo czekaliśmy na info o kredycie na dom.

Hormony obu stron są ok, jest rezerwa jajnikowa, plemniki w dobrej jakości, komórka jajowa gotowa, był wytrysk, jesteś w ciąży, prędzej czy później. Nie ma żadnego znaczenia pozycja, dzień tygodnia, układ planet, kolor pościeli. To jest zwykła biologia i tyle.

Albo te mity, że najlepiej na wyjeździe.
Ja w dwie ciąże zaszłam w naszym obrzydliwym mieszkanku (czy raczej klitce), a seks był krótką przerwą w stresie, frustracji i złości, bo czekaliśmy na info o kredycie na dom.

Hormony obu stron są ok, jest rezerwa jajnikowa, plemniki w dobrej jakości, komórka jajowa gotowa, był wytrysk, jesteś w ciąży, prędzej czy później. Nie ma żadnego znaczenia pozycja, dzień tygodnia, układ planet, kolor pościeli. To jest zwykła biologia i tyle.

Kurcze to u nas tez nudno. Małżeńskie łoże w małżeńskiej sypialni. Nie pamietam czy zmieniłam pościel przed czy po.. 🤔

Jezus Maria proseczko to by wjechało... Wyjść na balkon, założyć słuchawki i trąbić pro z butelki...

Jesli nie przeszkadza ci seks na balkonie to jak najbardziej. Nie samym Prosecco się człowiek rozmnaża 😂

W pierwsza ciąże zaszłam po kolacji zakrapianej Prosecco. Sugeruje się upić przed seksem. Wiem, głupie ale skoro u mnie zadziałało...
A ja zaszłam w cyklu, w którym regularnie po stosunku opierałam nogi o ścianę i trzymałam je kilka minut w górze, bo tak stare babki gadały 🙄
Nie wypowiadam się czy to jest dobre czy złe, poinformowałam Was tylko, że stworzono coś takiego i skuteczność w iluś tam procentach przypadków potwierdzono badaniami. To chyba już nie jest szarlataństwo tylko produkt, który faktycznie znajduje się na rynku. Pozdrawiam

Kurcze to u nas tez nudno. Małżeńskie łoże w małżeńskiej sypialni. Nie pamietam czy zmieniłam pościel przed czy po.. 🤔

Jesli nie przeszkadza ci seks na balkonie to jak najbardziej. Nie samym Prosecco się człowiek rozmnaża 😂
W tej konkretnej chwili każdy seks by mi przeszkadzał, bo walczę z zawrotami głowy i czuję się jak wypluta. 🤣 Cukier ok, ciśnienie spoko, a do drzemki starszej córki jeszcze przynajmniej pół godziny... Czuję, że to drugie to będzie chłopak, z córką czułam się super.

W tej konkretnej chwili każdy seks by mi przeszkadzał, bo walczę z zawrotami głowy i czuję się jak wypluta. 🤣 Cukier ok, ciśnienie spoko, a do drzemki starszej córki jeszcze przynajmniej pół godziny... Czuję, że to drugie to będzie chłopak, z córką czułam się super.

A wiadomo, na ból głowy najlepszy jest seks...wbrew powszechnej opinii ;)
Mam nadzieje, ze regularnie badasz szyjkę macicy..?

reklama
A ja zaszłam w cyklu, w którym regularnie po stosunku opierałam nogi o ścianę i trzymałam je kilka minut w górze, bo tak stare babki gadały 🙄
Nie wypowiadam się czy to jest dobre czy złe, poinformowałam Was tylko, że stworzono coś takiego i skuteczność w iluś tam procentach przypadków potwierdzono badaniami. To chyba już nie jest szarlataństwo tylko produkt, który faktycznie znajduje się na rynku. Pozdrawiam
A wiesz, że z ginekologicznego punktu widzenia żadne świece czy poduszki pod pupą w niczym tak na prawdę nie pomagają? Lekarze zalecają jedynie 15 minutowe leżakowanie, a nie zrywanie się na równe nogi. Tak na prawdę nie jesteś w stanie udowodnić, że to akurat nogi w górze zadziałały, czy po prostu seks odbył się w odpowiednim miejscu i czasie.

Do góry