reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Tak samo i niektórym kobietom wypływa nasienie równie szybko, nie wiem dokładnie na jakiej to zasadzie działa, ale poczytałam mnóstwo opinii w internecie od kobiet, którym pomógł i stwierdziłam, że nic nie szkodzi spróbować. W pierwszym cyklu z kubeczkiem zaszłam w ciążę- może przypadek, a jednak po 9 miesiącach starań ciężko mi to zrzucić na karb przypadku 😉
A co do tego że akurat wtedy zaszłaś to myślę że zwyczajnie wyluzowalas i tyle.

reklama
Ale przecież ich są setki milionów i jeśli miało dojsc do zapłodnienia to doszło bo jak wiemy wystarczy jeden. Kolejna sprawa to to że automatycznie zaraz po wtrysku one rozpoczynają swój "bieg" w stronę jajeczka i nie muszą siedzieć dłużej 🤦‍♀️To taka sama bzdura jak leżenie z nogami w górze. Az wierzyć się nie chce ze mamy XXI wiek a kobiety wierzą w takie coś 🤦‍♀️
A propos setek milionów.

Oglądałam taką wizualizację na YT jak dochodzi do zapłodnienia. Głowa mała jakie to jest wszystko sprytne, "przemyślane" i ma sens. Na przykład są plemniki, które od początku "wiedzą", że nie dotrą nawet do środka, a ich jedynym zadaniem jest pobudzić organizm kobiety, żeby przyjął te, które pójdą dalej. Albo, że jak już jeden plemnik wbije się w komórkę, to w ciągu nanosekund komórka się zamyka na amen i koniec. Są też w spermie plemniki, które jakby dopingują te, które mają szansę dostać się do komórki. Przecież to jest tak niesamowicie mądre, jedno wynika z drugiego, że głowa mała. Fascynujący filmik.

A jednak nadal są na świecie osoby, które myślą, że ich kubeczek ma wpływ na zajście w ciążę... 🤦‍♀️🤣

Dzisiejszy, nie z porannego moczu, czułość 25. Chyba się udało 🙈
68AC1EA5-4EA4-433F-8D7D-FA14C8F8EBDE.jpeg

reklama
Do góry