reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Tak samo i niektórym kobietom wypływa nasienie równie szybko, nie wiem dokładnie na jakiej to zasadzie działa, ale poczytałam mnóstwo opinii w internecie od kobiet, którym pomógł i stwierdziłam, że nic nie szkodzi spróbować. W pierwszym cyklu z kubeczkiem zaszłam w ciążę- może przypadek, a jednak po 9 miesiącach starań ciężko mi to zrzucić na karb przypadku 😉
A co do tego że akurat wtedy zaszłaś to myślę że zwyczajnie wyluzowalas i tyle.

reklama
Ale przecież ich są setki milionów i jeśli miało dojsc do zapłodnienia to doszło bo jak wiemy wystarczy jeden. Kolejna sprawa to to że automatycznie zaraz po wtrysku one rozpoczynają swój "bieg" w stronę jajeczka i nie muszą siedzieć dłużej 🤦‍♀️To taka sama bzdura jak leżenie z nogami w górze. Az wierzyć się nie chce ze mamy XXI wiek a kobiety wierzą w takie coś 🤦‍♀️
A propos setek milionów.

Oglądałam taką wizualizację na YT jak dochodzi do zapłodnienia. Głowa mała jakie to jest wszystko sprytne, "przemyślane" i ma sens. Na przykład są plemniki, które od początku "wiedzą", że nie dotrą nawet do środka, a ich jedynym zadaniem jest pobudzić organizm kobiety, żeby przyjął te, które pójdą dalej. Albo, że jak już jeden plemnik wbije się w komórkę, to w ciągu nanosekund komórka się zamyka na amen i koniec. Są też w spermie plemniki, które jakby dopingują te, które mają szansę dostać się do komórki. Przecież to jest tak niesamowicie mądre, jedno wynika z drugiego, że głowa mała. Fascynujący filmik.

A jednak nadal są na świecie osoby, które myślą, że ich kubeczek ma wpływ na zajście w ciążę... 🤦‍♀️🤣

Dzisiejszy, nie z porannego moczu, czułość 25. Chyba się udało 🙈
68AC1EA5-4EA4-433F-8D7D-FA14C8F8EBDE.jpeg

reklama
Do góry