reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Dziewczynki, test kreskę pokazuje, ale po stymulacji clostillbegytem czasami ta kreska może być od pozostałości hormonu. Jest to w niektórych ulotkach testów napisane i zdaje się, że ogólnie w necie można to przeczytać pod hasłem test fałszywie pozytywny. Nie wzbudzajmy nadziei, dopóki kreska nie zacznie ciemnieć albo beta nie potwierdzi, bo będzie dziewczynie potem smutno.
To mój 7 cykl clo (z przerwami, raz 4cykle podrząd, teraz 3 cykle) Szczerze stwierdziłam już ostatnio, że.. ostatni stymulowany. Nie wykupiłam nawet recepty od lekarza🙈.

reklama
No, komuś kto się stara o dziecko i negatywny test moze być dla niego tragedią nigdy bym tak nie napisała. :)
Nie poddajemy się, ale dziś właśnie dostałam okres. No trudno, nowy cykl, nowa szansa :) dziękuję za dobre słowo.
Jeśli wiesz kiedy mniej więcej będzie owulacja, możesz spróbować z kubeczkiem menstruacyjnym 😉 ja nie wierzyłam, że to coś da, a jednak zaszłam w ciążę za pierwszym podejściem z kubeczkiem 😁 wcześniej starania trwały 9 cykli 🤦🏼‍♀️ teraz bym każdemu to polecała spróbować 😉

Jeśli wiesz kiedy mniej więcej będzie owulacja, możesz spróbować z kubeczkiem menstruacyjnym 😉 ja nie wierzyłam, że to coś da, a jednak zaszłam w ciążę za pierwszym podejściem z kubeczkiem 😁 wcześniej starania trwały 9 cykli 🤦🏼‍♀️ teraz bym każdemu to polecała spróbować 😉
W jaki sposób kubeczek menstruacyjny pomaga zajść w ciążę?

W jaki sposób kubeczek menstruacyjny pomaga zajść w ciążę?
Osobiście jestem temu przeciwna, ale to nie moja sprawa jak kto w ciążę zachodzi. Otóż metoda podobna do stosunku przerywanego, tyle że partner kończy do kubeczka i kubeczek wkłada się do pochwy. Plemniki siłą rzeczy nie uciekną :D Można też to założyć po pełnym stosunku, zasada ta sama.

Moje wątpliwości budzi daleko posunięta mechanizacja takiego seksu. Psycholodzy są zgodni - obsesyjne starania mają negatywny wpływ na płodność. Okej, mamy in vitro. To jednak jest medycyna, lata badań, osiągnięcia nauki. Szybkie wkładanie sobie silikonu, żeby zatrzymać plemniki? Przecież i tak większość istnieje tylko jako tło i "statyści" dla tej garstki, która bierze udział w wyścigu. Z tego co wiem nie ma naukowych dowodów na skuteczność zatrzymywania spermy kubeczkiem. Za to terapeuci znają masę par, które się rozstały na tle obsesyjnych starań o ciążę.

Osobiście jestem temu przeciwna, ale to nie moja sprawa jak kto w ciążę zachodzi. Otóż metoda podobna do stosunku przerywanego, tyle że partner kończy do kubeczka i kubeczek wkłada się do pochwy. Plemniki siłą rzeczy nie uciekną :D Można też to założyć po pełnym stosunku, zasada ta sama.

Moje wątpliwości budzi daleko posunięta mechanizacja takiego seksu. Psycholodzy są zgodni - obsesyjne starania mają negatywny wpływ na płodność. Okej, mamy in vitro. To jednak jest medycyna, lata badań, osiągnięcia nauki. Szybkie wkładanie sobie silikonu, żeby zatrzymać plemniki? Przecież i tak większość istnieje tylko jako tło i "statyści" dla tej garstki, która bierze udział w wyścigu. Z tego co wiem nie ma naukowych dowodów na skuteczność zatrzymywania spermy kubeczkiem. Za to terapeuci znają masę par, które się rozstały na tle obsesyjnych starań o ciążę.
W takim razie facet nie może po prostu skończyć w kobiecie? Kubeczek lepiej zapłodni niż facet? Sorry ale mnie się to w głowie nie mieści.

W takim razie facet nie może po prostu skończyć w kobiecie? Kubeczek lepiej zapłodni niż facet? Sorry ale mnie się to w głowie nie mieści.
No może i wtedy szybko pakuje do pochwy kubeczek. Mi też się to nie mieści w głowie. Kompletnie nienaukowe, niemal zabobonne podejście. Zawsze jak widzę rady, żeby tego używać to myślę, że to mogą być posty osób pracujących w firmach, które je produkują lub sprzedają.

No może i wtedy szybko pakuje do pochwy kubeczek. Mi też się to nie mieści w głowie. Kompletnie nienaukowe, niemal zabobonne podejście. Zawsze jak widzę rady, żeby tego używać to myślę, że to mogą być posty osób pracujących w firmach, które je produkują lub sprzedają.
Ciekawa jestem jak długo dziewczyny chodzą z tym w pochwie

reklama
Do góry