reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Dziewczynki, test kreskę pokazuje, ale po stymulacji clostillbegytem czasami ta kreska może być od pozostałości hormonu. Jest to w niektórych ulotkach testów napisane i zdaje się, że ogólnie w necie można to przeczytać pod hasłem test fałszywie pozytywny. Nie wzbudzajmy nadziei, dopóki kreska nie zacznie ciemnieć albo beta nie potwierdzi, bo będzie dziewczynie potem smutno.
To mój 7 cykl clo (z przerwami, raz 4cykle podrząd, teraz 3 cykle) Szczerze stwierdziłam już ostatnio, że.. ostatni stymulowany. Nie wykupiłam nawet recepty od lekarza🙈.

reklama
No, komuś kto się stara o dziecko i negatywny test moze być dla niego tragedią nigdy bym tak nie napisała. :)
Nie poddajemy się, ale dziś właśnie dostałam okres. No trudno, nowy cykl, nowa szansa :) dziękuję za dobre słowo.
Jeśli wiesz kiedy mniej więcej będzie owulacja, możesz spróbować z kubeczkiem menstruacyjnym 😉 ja nie wierzyłam, że to coś da, a jednak zaszłam w ciążę za pierwszym podejściem z kubeczkiem 😁 wcześniej starania trwały 9 cykli 🤦🏼‍♀️ teraz bym każdemu to polecała spróbować 😉

Jeśli wiesz kiedy mniej więcej będzie owulacja, możesz spróbować z kubeczkiem menstruacyjnym 😉 ja nie wierzyłam, że to coś da, a jednak zaszłam w ciążę za pierwszym podejściem z kubeczkiem 😁 wcześniej starania trwały 9 cykli 🤦🏼‍♀️ teraz bym każdemu to polecała spróbować 😉
W jaki sposób kubeczek menstruacyjny pomaga zajść w ciążę?

W jaki sposób kubeczek menstruacyjny pomaga zajść w ciążę?
Osobiście jestem temu przeciwna, ale to nie moja sprawa jak kto w ciążę zachodzi. Otóż metoda podobna do stosunku przerywanego, tyle że partner kończy do kubeczka i kubeczek wkłada się do pochwy. Plemniki siłą rzeczy nie uciekną :D Można też to założyć po pełnym stosunku, zasada ta sama.

Moje wątpliwości budzi daleko posunięta mechanizacja takiego seksu. Psycholodzy są zgodni - obsesyjne starania mają negatywny wpływ na płodność. Okej, mamy in vitro. To jednak jest medycyna, lata badań, osiągnięcia nauki. Szybkie wkładanie sobie silikonu, żeby zatrzymać plemniki? Przecież i tak większość istnieje tylko jako tło i "statyści" dla tej garstki, która bierze udział w wyścigu. Z tego co wiem nie ma naukowych dowodów na skuteczność zatrzymywania spermy kubeczkiem. Za to terapeuci znają masę par, które się rozstały na tle obsesyjnych starań o ciążę.

Osobiście jestem temu przeciwna, ale to nie moja sprawa jak kto w ciążę zachodzi. Otóż metoda podobna do stosunku przerywanego, tyle że partner kończy do kubeczka i kubeczek wkłada się do pochwy. Plemniki siłą rzeczy nie uciekną :D Można też to założyć po pełnym stosunku, zasada ta sama.

Moje wątpliwości budzi daleko posunięta mechanizacja takiego seksu. Psycholodzy są zgodni - obsesyjne starania mają negatywny wpływ na płodność. Okej, mamy in vitro. To jednak jest medycyna, lata badań, osiągnięcia nauki. Szybkie wkładanie sobie silikonu, żeby zatrzymać plemniki? Przecież i tak większość istnieje tylko jako tło i "statyści" dla tej garstki, która bierze udział w wyścigu. Z tego co wiem nie ma naukowych dowodów na skuteczność zatrzymywania spermy kubeczkiem. Za to terapeuci znają masę par, które się rozstały na tle obsesyjnych starań o ciążę.
W takim razie facet nie może po prostu skończyć w kobiecie? Kubeczek lepiej zapłodni niż facet? Sorry ale mnie się to w głowie nie mieści.

W takim razie facet nie może po prostu skończyć w kobiecie? Kubeczek lepiej zapłodni niż facet? Sorry ale mnie się to w głowie nie mieści.
No może i wtedy szybko pakuje do pochwy kubeczek. Mi też się to nie mieści w głowie. Kompletnie nienaukowe, niemal zabobonne podejście. Zawsze jak widzę rady, żeby tego używać to myślę, że to mogą być posty osób pracujących w firmach, które je produkują lub sprzedają.

No może i wtedy szybko pakuje do pochwy kubeczek. Mi też się to nie mieści w głowie. Kompletnie nienaukowe, niemal zabobonne podejście. Zawsze jak widzę rady, żeby tego używać to myślę, że to mogą być posty osób pracujących w firmach, które je produkują lub sprzedają.
Ciekawa jestem jak długo dziewczyny chodzą z tym w pochwie

reklama
Do góry