reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Dwie godziny temu odebralismy samochod - troche glupio wyszlo, ale przez tel maz zrozumial, ze oczekuja na dziecko, ale nie zrozumial, ze... ona rodzi w domu!!! Więc bardzo szybko dopelnilismy ostatnich formalnosci i zwinelismy sie do domu...

Ale sie ciesze z nowego autka :) I do tego jeszcze gosci mam :D

To faktycznie dziwna sytuacja ;-) Gratuluję autka :-D:-D:-D

Monika77 faktycznie boję się, że prześpię te skurcze:-) chociaż wiem, że to raczej niemożliwe:-)

To normalne, więc się nie dziwię :-D

Lidka wysłałam ci prywatne wiadomości.

reklama
Lidka80 ja wciążw dwupaku:-) a Ty na kiedy masz termin?
Ja jakoś się trzymam, ale to czekanie mnie wykańcza..... staram się już o tym nie myśleć............
Dziś miałam parę skurczyków i to wszystko. A więc wciąż czekam;-)

Nikha24 ja mam termin na 16 lipca, ale moja doktorka cały czas twierdzi ze do tego terminu raczej nie dotrwam. 19 czerwca jade na badania do Poznania i mam takie dziwne uczucie ze wróce z maluszkiem.
Ja praktycznie od początku ciąży mam silne bóle brzucha i już bardzo długo skurcze ( z tego co mówi doktorka), ale szczerze powiem, że jak dla mnie to moje bóle od skurczy za bardzo się nie różnią.

Nadal się kulasz, kiedy masz się zgłosić do szpitala?

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki

Witam kobitki:-)

Ja nadal się kulam........brzusio pobolewa ale dalej nic się nie dzieje.
Termin mam na 11 czerwca, jutro mam dzwonić do ginekologa, więc dowiem się co dalej.......
Mi moja pani doktor mówiła, żebym tylko dotrwała d 36 tyg (wisiał nade mną poród wczesny) a tu już 40 tydzień. Mała coś się na świat nie śpieszy;-)

Bądź cierpliwa i tak cię ten poród nie ominie ;-):-D Jednak jak już urodzisz to zajrzyj do nas choć na chwilkę by się pochwalić córeczką.
Pozdrawiam.

hej dziewczyny!:-):-)
Czy któraś wie jak tam Nikha24 (nic sie nie odzywa), może juz urodziłą?
Monika dzieki za wiadomości, powoli zaczynam się przyzwyczajać, nawet mój mąż przeszedł ze mną na tą dietę, żeby mi było raźniej. Już kupiłam książke w której jest wszystko dość rozumnie opisane więc jakoś sobie radze i przyzwyczajam sie do ograniczeń ilościowych i nie tylko.

Pozdrawiam wszystkie;-) forumowiczki

Dzień Dobry wszystkim forumowiczkom!

Ja wciąż w dwupaku:-(. Na jutro mam termin, dzwoniłam do swojej pani ginekolog,ale kazała przyjść dopiero w czwartek. A myślałam że zapisze mnie na jutro żeby wszystko sprawdzić,zrobić usg, posłuchać tętna niuni........Nie wiem co o tym myśleć......
Rozważam pójście na wizytę do innego ginekologa, tym bardziej że ta moja ma kiepski i stary sprzęt usg.Już samanie wiem co robić.....:-(

Chyba nie zostaje Ci nic innego,jak cierpliwie czekać. :tak: Wiem,że nie jest to łatwe,ale chyba na ostatni moment nie opłaca Ci się zmieniać ginekologa.Tym bardziej,że USG nie wiadomo tak do końca czy jest zupełnie bezpiecznym badaniem.Wykonaj parę ćwiczeń,przysiadów (oczywiście w ramach rozsądku) ;-) i pojedziesz ani się nie obejrzysz kiedy.:tak::happy2::tak:Życzę szybkiego i szczęśliwego porodu.

hej dziewczyny!:-):-)
Czy któraś wie jak tam Nikha24 (nic sie nie odzywa), może juz urodziłą?
Monika dzieki za wiadomości, powoli zaczynam się przyzwyczajać, nawet mój mąż przeszedł ze mną na tą dietę, żeby mi było raźniej. Już kupiłam książke w której jest wszystko dość rozumnie opisane więc jakoś sobie radze i przyzwyczajam sie do ograniczeń ilościowych i nie tylko.

Pozdrawiam wszystkie;-) forumowiczki

Ten twój mąż jest niesamowity ;-) Tak się poświęca dla twojego dobra ;-) Na prawdę zakochany z niego tatuś ... zakochany w mamusi i synku :tak::-D:-D:-D:-D:-D Szczęściara z ciebie ;-):-D:rofl2:

Dzień Dobry wszystkim forumowiczkom!

Ja wciąż w dwupaku:-(. Na jutro mam termin, dzwoniłam do swojej pani ginekolog,ale kazała przyjść dopiero w czwartek. A myślałam że zapisze mnie na jutro żeby wszystko sprawdzić,zrobić usg, posłuchać tętna niuni........Nie wiem co o tym myśleć......
Rozważam pójście na wizytę do innego ginekologa, tym bardziej że ta moja ma kiepski i stary sprzęt usg.Już samanie wiem co robić.....:-(

Nie martw się tym, że jutro nie jedziesz na wizytę. Na pewno wszystko jest w porządku. Nadal czujesz jak mała się rusza? Jeśli tak to wszystko jest ok. A jeden dzień różnicy nie zbawi cię. Może to cię uspokoi jak powiem ci, że ja miałam wizytę u gina na tydzień przed terminem i nie było żadnych oznak porodu - nie miałam skróconej szyjki, żadnego rozwarcia a synek w ciągu godziny wiercił się nawet do 40 razy. Lekarz powiedział mi, że jak nie urodzę w najbliższych dniach to mam ze skierowaniem, które od razu mi dał, zgłosić się po tygodniu od wyznaczonego terminu porodu do szpitala. A w międzyczasie nie było żadnych wizyt więcej. Mój synek jednak zrobił psikusa i urodził się następnego dnia po terminie.
Pamiętaj, że za często nie można robić USG, a jeśli lekarz nie stwierdził wcześniej żadnych problemów, ty nadal czujesz ruchy dziecka to spokojnie możesz czekać, aż maleństwo samo zechce przyjść na świat. Na pewno wiesz, że można chodzić z brzuszkiem nawet do dwóch tygodni po terminie. Więc życzę ci więcej cierpliwości, choć wiem, że tobie i tak ciężko z dużym brzuszkiem i to w takich upałach.

reklama
hej dziewczyny!
Mam jeszcze ponad miesiąc do terminu, a mam tak nisko brzuch, że wszyscy są w szoku, może ta doktorka w Poznaniu coś poruszyła i mały wiercipięta szykuje sie szybciej. Najgprsze jest to, że teraz moja doktorka mnie nie może badać do czasu az będą jakies wytyczne z Poznania- szok.

Monika mojemu mężowi przyda się lekka dieta, a że przy okazji mnie wspiera to lepiej dla nas.

Większość z Was ma już to wszystko za sobą i wiecie czego można się spodziewać , tylko ja i Nikha24 czekamy na maluchy.

Pozdrowionka :-):-):-):-)

Do góry