reklama
Witam kolejną oczekującą mamusie) Lidka80 już wiesz czy to będzie dziewczynka czy chłopiec? Trzymaj się i czekaj cierpliwie na swoje maleństwo)
Ps.co to jest Cobh?
hej ja juz wiem ze bedzie chłopczyk -Szymonek.
Monia ja w koncu po kilku walkach z internetem i łączai mam w miare możliwy dostęp do internetu i coś od czasu do czasu chodzi i się nie wiesza.
Dzisiaj czekam na ponowne badania glukozy z obciążeniem 75 g i od tego zależy czy pojadę do Poznania do szpitala czy nie, aż sie boje.
Pozdrawiam i trzymajcie sie dziewczyny ja jade po wyniki pa
Lidka, a czemu aż do Poznania? Co się z wami dzieje? Tylko nie mów mi, że jest jeszcze gorzej niż ostatnio jak rozmawiałyśmy. Kurcze, martwię się o ciebie i Szymonka jeszcze bardziej. Jakby co to puść mi strzałę a ja do ciebie zadzwonię. Trzymaj się. Buziaki dla was.
Hej dziewczyny czy któraś z Was miała jakieś problemy z cukrzycą? Ja jutro jade do Poznania do Poradni Diabetologicznej i nie wiem za bardzo czego mogę się spodziewać? Wiem tylko, że czeka mnie ostra dieta i martwie się o maluszka jak on to przetrwa.
Pozdrawiam:-)
Pozdrawiam:-)
Dzień Dobry wszystkim mamuśkom i tym przyszłym mamuśkom
W piątek byłam na wizycie u ginekologa i troche się zdziwiłam. Leci mi już 39 tydzień ciąży a moja lekarka nie zrobiła porządnego usg. Wiem, że przy porodzie trzeba mieć wyniki z ostatniego usg. A ja wiem tylko że niunia waży 3200 g i to w przybliżeniu.
Jest ułożona główką bardzo niziutko i podobno nie da się zrobić pomiarów główki:-(.
Jutro mam termin wg usg i mam nadzieje, że coś się już ruszy....................
W piątek byłam na wizycie u ginekologa i troche się zdziwiłam. Leci mi już 39 tydzień ciąży a moja lekarka nie zrobiła porządnego usg. Wiem, że przy porodzie trzeba mieć wyniki z ostatniego usg. A ja wiem tylko że niunia waży 3200 g i to w przybliżeniu.
Jest ułożona główką bardzo niziutko i podobno nie da się zrobić pomiarów główki:-(.
Jutro mam termin wg usg i mam nadzieje, że coś się już ruszy....................
atram
Mama Pawełka-styczeń 2007
Witam przyszłą Mamusię.Życzę Ci szybkiego rozwiązania,bo wiem jak ciężko znosi się te upały.Powodzenia na sali porodowej....
aneczka81
Fanka BB :)
Hej dziewczyny czy któraś z Was miała jakieś problemy z cukrzycą?
Moja koleżanka miała problemy z cukrzycą, ale ona z Chrzanowa jeździła do Krakowa.
Urodziła dwójkę ślicznych dzieci, teraz mają już 6 i 4 lata.
Dasz radę - tylko trzeba się bardzo pilnować. Na szczęście to po ciąży jej minęło. Więc głowa do góry! Nawet nie wiem czy ona brała też insulinę i jak to dokładnie wyglądało. Było minęło. Wspominała tylko, że miała takie problemy...
Co do porządnego USG... w sumie warto mieć zrobione dobre, ale do samego porodu na wiele się nie przyda. Waga wg USG jest pewnym szacunkiem i w skrajnych przypadkach (np. dziecko dłuuugie, ale chude) może się mylić nawet o kilogram lub więcej (np. dziecko, które przy urodzeniu ma 60 cm może ważyć 4500g, a może 2500g). Z resztą - jest kilka metod liczenia wagi i one same już się różnią wynikiem.
Ważne tylko czy dziecko jest ułożone główką do dołu? A Twoje jest i bardzo dobrze
Położenie dziecka można wybadać ręcznie i nie trzeba do tego USG (ktorego wpływ na płód nie jest do końca poznany, więc lepiej nie szaleć).
życzę szybkiego rozwiązania, bo już się pewnie nie możesz doczekać swojej Nadusi.
Wrzucę jakąś fotkę jutro jak będzie mi lepiej net działał - oj, fajny łikend za nami, fajny
reklama
Witam forumowiczki:-)
Kochane dziękuję za odpowiedź na moje obawy dotyczące usg. Uspokoiłam się.
Jak ciężko jest w tych ostatnich tygodniach.....tak mało czasu zostału do rozwiązania, a tak się to strasznie dłuży..........
Czekam i czekam i czekam...................boję się porodu, ale już tak bardzo chciałabym przytulić Nadziunię i mieć ją obok........
Miłego dnia kochane;-)
Kochane dziękuję za odpowiedź na moje obawy dotyczące usg. Uspokoiłam się.
Jak ciężko jest w tych ostatnich tygodniach.....tak mało czasu zostału do rozwiązania, a tak się to strasznie dłuży..........
Czekam i czekam i czekam...................boję się porodu, ale już tak bardzo chciałabym przytulić Nadziunię i mieć ją obok........
Miłego dnia kochane;-)