reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Jejku, Asiunia, 46-47 kg!! To ja nawet nie będę pisała ile ważę - ale duuużo więcej :( Zresztą już przed ciążą chciałam zgubić tak z 5kg. No naprawdę, teraz zaczęłam się czuć jak słonica choć wszyscy mówią, że "tak ogólnie to nie przytyłam, tylko brzuch mi urósł", no i piersi - w czasie ciąży obwód powiększył się o ponad 10 cm.
Ech, może wagą zacznę się martwić już po urodzeniu dziecka, bo cokolwiek ja nie zrobię, to i tak rosnę w kg :(

Jeśli chodzi o sklepy ciążowe, to wszystkie rzeczy mam kupione poza Piłą, większość w sklepach H&M. W weekend byliśmy w Poznaniu i w Poznań Plaza (nowe centrum handlowe) jest sklep "Ubiory ciążowe", ciuchy są firmy Nivena (mają stronę www.nivena.pl, może są sklepy też w innych miastach - nie sprawdzałam). Nie mają tam zbyt wielkiego wyboru jeśli chodzi o liczbę fasonów, ale ładne ubranka (cenowo - np. sukienka 130 zł, spodnie 120 itp). To tak przy okazji gdybyście akurat były w Poznaniu.

reklama
Coś tu widze spadek aktywności dzis :) Trzeba nam watek ratowac przed zejsciem na 2 strone ;)
Ja mam dzis zanik checi do pracy po wczorajszej wenie... Wydajnosc mi w ciazy spadla niemilosiernie :) Jeszcze troche i sobie pojde na zwolnienie, a na razie jeszcze sobie popracuje i porobie cos miejmy nadzieje pozytecznego.
Ja sie w ubrania zaopatrze w Zielonej, bo do Poznania nie mam kiedy jechac. Konczymy dom i caly czas wolny poswiecamy tam, nie mamy czasu na rozjazdy po Poznaniu :) Patrzylam sobie co nieco w internecie na jakies ciazowe ciuchy, ale znowu tak w ciemno to jednak nie lubie kupowac.

Faktycznie coś nasze forum ostatnio jest rzadko odwiedzane ...Może na listopadzie siedzi więcej osób. Zaeraz sprawdzam!!!!

czesc dziewczyny wyobrazcie sobie ze ostatnio bylam w Merkurym i tam na dole znalazlam calkiem fajne wozeczki :) bylyscie moze juz tam?

Cześć dziewczyny!!! Chętnie dołączam do grona pilanek. To już będzie moja trzecia dzidzia i cieszę się bardzo że powstał ten wątek.Ubrania ciążowe są w nowym merkurym na którym jest co nieco. Ceny umiarkowane i wogóle. Chociaż obecna moda jakby wyszła nam na przeciw bo nawet na ryneczku sprzedają takie fajne ciążowo-nieciążowe bluzeczki w których doskonale wygląda nawet spory brzuszek.Pozdrawiam wszystkie pilanki i z pewnością spotkam się tu w Wami jeszcze nie raz!!!!!

Helou. Na to ze w słynnym ze swej urody merkurym moze byc cos sensownego, bym nie wpadla :) Nie zachodze tam, ale skoro mowicie ze sa i wozki i ubrania ciazowe to dzis biegne :) Co prawda jesli chodzi o wozki to narazie tylko orientacyjnie sobie patrze, zeby oczy nacieszyc, ale warto miec rozeznanie. A Wy dziewczyny wrzesniowe juz robicie zakupy???
Mika witaj u nas, mam nadzieje ze bedziesz tu zagladac czesciej niz raz :)
p.s. Mika, a nowy merkury to który to?? Gdzie te ubrania, na dole czy na gorze???? Zebym sie specjalnie nie musiała naszukac :)

Agnezz, tansze, tzn. ile kosztuja?? :) Moj maz ma na tle wozeczka i wszystkiego dla dzidzi ambe, wiec na tansze ani spojrzy zapewne :) Ja tez chce na pompowanych kolkach, zeby dobra amortyzacja byla no i solidne to wszystko.

Aha:) no to cena rzeczywiscie jak na wozki niewysoka. Ale oczywiscie kazdy kupuje to, na co go stac i co mu sie podoba. Jak ja jakis czas temu zroientowalam sie jakie sa ceny wozkow, to bylam w szoku (pamietam ogladalam jakis za 800 zl ), a teraz juz nie robia na mnie te ceny najmniejszego wrazenia :) Teraz to sie wydaje ze tanizna :) Natomiast zdziwilam sie cenami akcesoriow do lozeczka, typu posciele itd, o czym juz wspominalam. To juz lekka przesada :) Ale moze tez sie przyzwyczaje ;)

hej dziewczyny tu w Pile to i tak ceny sa niskie :) z przyszlym mezem mieszkamy tez w niemczech i tam wybralam sie na zakupy i ogladanie wozeczkow ;) jeden taki upatrzylam sobie mezowi tez wpadl w oko firmy i'coo full wypas jak to sie mowi hehe :laugh: no i po chwili zapytalam sie o cene w przeliczeniu na polskie pieniazki wyszlo jakies 3.000zl zrobilam duze oczy i grzecznie podziekowalam ;D przynajmniej narazie hehe

reklama
Takie ceny za wozeczek to juz przegiecie. Powinien jeszcze przewijac dziecko i je karmic chyba ;) Nie ma co sie dawac zwariowac :) Chyba ze ktos ma tyle kasy, ze mu to calkiem obojetne :)
Ide dzis na poszukiwania tej ciazowej w merkurym. Mam nadzieje ze znajde i sie nie rozczaruje tak jak na Kolbego ::)

Do góry