reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Ja w ogóle ciążę znoszę super (poza tymi skurczami łydek hihi i trochę puchną mi kostki) i jestem w zasadzie tak samodzielna jak przed ciążą (chyba, że uznam, że męża trzeba zagonić do jakiejś cięższej pracy, ale on i tak jest kochany i zawsze mi pomaga) - a tak bardzo bałam się mdłości, zawrotów głowy itd. Staram się tylko nie dźwigać różnych ciężkich rzeczy.
A z tym szyciem to tak u mnie średnio, ale po prostej daję sobie radę, więc firanki będą :)

reklama
czesc dziewczyny a na kiedy macie termin??? ja mam na wrzesnia:) wiec jeszcze mam sporo czasu....na szczescie niemam zadnych wymiotow poza bolami i skurczami to mi nic nie dolega:)

ratunku!!! ja mam termin na poczatek listopada, a moj obwod brzucha to tez 105 cm!!! to jaka ja bede gruba pozniej?!?!

Dzieki no ja jej też tak mówiłam że 50 zł wystarczy ! Wkońu tam gdzie biorą ślub muszą dac dużo więcej ksy - chociaż moim zdaniem to totalne zdzierstwo!!!no cuż ale niestety taka jest ta nasza rzeczywistość...Ja dziś zamówiłam sobie ciśnieniomierz elektroniczny i teraz powinnam mieć ułatwione mierzenie ciśnionka!Pozdrawiam serdecznie!!!

tak w rzeczywistosci to nikt nic nie musi dawac za slub, bo to jest DOBROWOLNA OFIARA NA KOSCIOL... a wszelkie cenniki "uslug" sa moim zdaniem nie na miejscu i teoretycznie mozna byloby zlozyc skarge do biskupa odpowiedzialnego za djecezje. mnie np zszokowala sytuacja, kiedy poszlismy do sw. Rodziny i tam ksiadz za wypisanie odpisu aktu chrztu zazadal 20 zl.... a w Pozaniu z kolei, jak poszlam to bylam mile zaskoczona, bo siostra, ktora wypisywala mi ten papierak nic nie wspomniala o ofierze...dopiero jak sie zapytalam. niestety jest roznie, a to wielu ludzi odrzuca od KOSCIOLA...

Nie martw się maassandra, na pewno wyglądasz i będziesz wyglądała ślicznie - to chyba bardzo różnie bywa z wielkością brzucha.
Mnie martwi to, że przytyłam już 8 kg ... co to będzie dalej?? Nigdy nie należałam do szczupłych dziewczyn, i nie chciałabym po urodzeniu dziecka stać się jeszcze tęższa. Staram się nie jeść dużo więcej, zresztą nawet nie mam jakiegoś szalonego apetytu, ale waga co chwilę pokazuje troszkę więcej. Muszę się następnym razem podpytać dr Jaskulskiego, czy to w porządku (a waga skoczyła mi ostro właśnie od ostatniej wizyty - w ciągu 2,5 tyg. przytyłam 2 kg...)
A jak to u Was wygląda, drogie pilskie mamusie?

ja do ostatniej wizyty mialam 2kg na plusie. teraz nie wiem, bo wagi w domu nie mam (cale szczescie). ale brzuch to mi wybrzuszylo...ja tez nie jem duzo, a wrecz mam problem, zeby wcisnac sniadanie czy obiad, wiec z czego ten brzuch?!?! mam nadzieje, ze moje dziecko nie zamierza wazyc 4 kg ;)

czesc dziewczyny , OLA K jutro zmierze sobie obwod to ci napisze:) ale wage mam 46,47 kg wiec narazie ujdzie zobaczymy jak to dalej bedzie heheh

reklama
Helou :) Ja w pierwszym trymestrze przytylam ok 2 - 2,5 kg, nie wiem ile dokladnie wazylam przed ciaza :) A w pasie przybieram i bardzo sie z tego ciesze :) Zmierzylam sie wczoraj wieczorem i dzis rano, w ciagu tygodnia doszlo mi ok. 2 cm - wieczorem mam prawie 90 cm, rano 88 :) Termin mam na 2 grudnia.
Mam tylko jedne spodnie, w ktore sie mieszcze, bo maja wiekszy rozmiar i sa takie fajnie rozciagliwe, reszta juz calkiem odpada. W Pile nie ma szans zeby sobie cos kupic, musze odczekac do nastepnej wizyty w Zielonej Górze i juz na pewno cos sobie tam zakupie, bo w jednym spodniach to nie dam rady ;) Pozdrowionka!

Do góry