reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Witajcie mamusie z Pily :)
Ja co prawda jestem z Bydgoszczy, ale jestem tez z grudniowek, czyli jestem tu w sprawie Magi !!! Czy ktoras z Was wie moze co sie dzieje z Magi ??? Czy ktoras ma moze od niej wiesci, bo my grudniowki bardzo sie o nia martwimy !!! No i zastanawiamy sie czy sie juz rozdwoila :)
Bardzo prosze, napiszcie czy cos wiecie... Zajrze tu niedlugo, - tzn pewnie jutro rano, moze ktoras cos napisze !!!
Pozdroweczka :)

reklama
Hej
z tego co pamietam Magi mowila o przeprowadzce do domu i pewnie jest wlasnie w trakcie. Byc moze nie ma tam jeszcze podlaczonego neta, wydaje mi sie to bardzo prawdopodbna opcja.

czesc dziewczyny! dzis moj dzien...wczoraj mialam skurcze przez 3 godziny co 7-8 min., ale sie skonczyly  :mad: dzisiaj juz odechcialo mi sie rodzic :( na dodatek ta pogoda jest dobiajaca.
wanda_23 - u nas Magi tez sie nie odzywa, ja nie wiem c sie z nia dzieje...moze sie przeprowadza?
milego swietowania

Nasz mały wyjec po wczorajszym pierwszym wyjściu z domu na USG bioderek i do moich rodziców nie spał cały dzień od 9:00 do 24:00 nie licząc kilku krótkich kilkunastominutowych odlotów. Wykluczyliśmy kolkę bo dostał specjalne kropelki Sab Simplex i brzuszek był mięki, nie był głodny, był za to przemęczony i wszelkie próby uśpienia kończyły się 5 minutową drzemką na rękach, a jak nie spał to zaraz było marudzenie i ryk. Byliśmy załamani, ale wreszcie o północy zasnął i spał do 7:00 rano. ;ł

Dzieki dziewczyny za odpowiedz :)
Wiemy ze miala sie przeprowadzac, ale zeby az 11 dni nie dawala znaku zycia - no i zniknela tak nagle... Martwimy sie o nia... No i jakos dziwnie prawie codziennie pokazuje sie jakby byla on-line... i to nas tez zastanawia...
maassandra - widze ze 40 tydzien Ci mija - no to szybkiego i bezbolesnego rozwiazania Ci zycze :)

hej dziewczyny! ja jeszcze tu jestem.... ::) moj dzidzus lubuje sie w falszywych alarmach... ;D za to Ewa napisala mi raniutko sms'a, ze jest na patologii. miala b. wysokie cisnienie, rozwarcie na 2 cm...wiec moze dzis wszystko sie rozegra :) musimy tylko wesprzec ja duchowo :)
pozdr

Ooo, trzymam kciuki za Ewę - i za Was wszystkie!!

U nas w weekend byli teściowie i syn mojego męża z pierwszego małżeństwa. Maciuś (pierwszy syn) bardzo ładnie odnosił się do Maksia i ślicznie się nim zajmował. Wczoraj były u nas urodziny naszego kolegi i jego żony, było dość głośno, kilka nowych osób, ale Maksio spokojnie zniósł imprezę (która skończyła się raptem o 21). W związku z tym zdecydowałam, że w przyszłą sobotę mogę pójść na trochę na urodziny znajomego... w razie czego wrócimy szybciutko do domu. Maksio bardzo lubi być wśród ludzi, bardzo mnie to cieszy :) Miałam wyrzuty sumienia z powodu zjedzenia kilku "ryzykownych" rzeczy, ale synek zniósł wszystko bez problemu.
Basoni, nie martw się, Maksik w ciągu dnia też nie lubi spać. Jakiś czas temu też przepłakiwał całe dnie - był zwyczajnie głodny, bo szybko rósł. Musiałam zacząć go trochę dokarmiać i zadbać o to by mieć więcej pokarmu... Teraz mamy za sobą już 4 przespane noce z rzędu, a w dzień zapanował o wiele większy spokój. Oczywiście u Ciebie może być inny powód płaczu, ale moje maleństwo jest zwykle zadowolone dopiero wtedy, gdy napcha się do granic możliwości. A i wtedy niekoniecznie idzie spać, no może na 5-10 minut.

Drogie Pilanki, czemu taka cisza na naszym forum?

Proszę się odmeldować, kto jeszcze nie urodził :)

Kupiłam dziś Maksiowi śpiwór do wózka, bo ten który mamy od naszego wózka, pasuje do spacerówki, ale do gondoli średnio. Uwielbiam robić dla niego zakupy :):) Niedługo czekają mnie zakupy ubranek na 68 cm :)

hej! ja jeszcze jestem, ale dzis o 4.00 zaczal mi odchodzic czop sluzowy z krwia, wiec mam nadzieje, ze w ciagu 24h sie wyjasni kto siedzi w moim brzuchu ;D skurcze mam od 5.30, ale na razie nieregularne, czekam wiec ;D

reklama
Maassandra, trzymam za Ciebie kciuki!! Dopóki jeszcze będziesz w domu, informuj nas co się dzieje :) :)

Są jakieś wieści od Ewy?

Pozdrowienia!

Do góry