reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy laktacja zaniknie przy odciąganiu 2 razy dziennie?

pytałam się na temat słodu jęczmiennego w innym wątku, i widzę, że jest tu odpowiedź:)spróbuję ze słodem i jutro wybiorę się do apteki, jeżeli tam jest (to malutka apteka w malutkim mieście). A jak często go się bierze?

reklama
@mamaEmika mysle, ze na opakowaniu bedzie taka informacja. Femal.tiker niby 2saszetki na dobe, a mi w szpitalu powiedzieli, ze spokojnie 4na dobe moge brac. Bedziesz widziala po piersiach. Jedno karmi 400 wystarczylo na dobe by miec duzo mleka

Byłam w mojej małej aptece i oczywiście czystego słodu nie było, femal-tikera także, ale za to poleciła mi aptekarka prola-ktan. Podobno też ma słód, i może ktoś ma z nim doświadczenie?

u mnie gorsza sprawa była, bo start mleka był po 3,5 doby, wtedy piłam po 1-2 femaltikery, potem wcale nie miałam nawału, dopiero około 3-4 m-ca musiałam odciągać, bo leciało na ściany. Poczytaj o skokach rozwojowych i kryzysach laktacyjnych u hafiji na blogu, może akurat macie jakiś skok?Nawet jak dziecko mniej je, i laktacja spada, to potem wystarczy kilka dni kiedy ciągnie więcej i produkcja się rozkręca. @Destino mogę Cię niedyskretnie zapytać jak było z zajściem w ciążę , przy karmieniu? mi dobrze robią też witaminy dla ciężarnych i karmiących z solgara

A ja karmię cały czas piersią, ale w nocy dziecko jest bardzo niespokojne i karmienie trwa bardzo długo. Podejrzewam, że po prostu nie najada się:/ jeżeli będę karmić nocą mlekiem odciągniętym lub mm, to pogorszy mi się laktacja?
jeśli będziesz karmić modyfikowanym to po pierwsze, jeśli użyjesz smoczka to dziecko może z piersi zrezygnować(nie musi, ale może się tak stać) a po drugie , o tyle mniej mleka wyprodukujesz. A na co dzień dajesz smoczek?Może spróbuj bez, wtedy nawet jeśli ciumka dla ciumkania, to zawsze stymulacja.

@mamaEmika owszem tez pilam pro.laktan i piu late. Tyle ze to niby raz dziennie. U mnie to za malo. Mozesz kupic przez internet. Przyjdzie do domu i bedzie taniej.

@wiecznie_zajeta po 3 miesiacach od porodu mimo kp dostalam okres. Pierwszy cykl bezowulacyjny i w 4 miesiacu po porodzie zaszlam w ciaze. Nie staralismy sie. Kochalismy sie tylko raz. Wystarczylo

@wiecznie_zajeta po 3 miesiacach od porodu mimo kp dostalam okres. Pierwszy cykl bezowulacyjny i w 4 miesiacu po porodzie zaszlam w ciaze. Nie staralismy sie. Kochalismy sie tylko raz. Wystarczylo[/QUOTE]
ale super! gratulacje;-) u nas 13 m-cy i dalej cisza. Widocznie organizm się nie zregenerował...marzy mi się tandem.

@wiecznie_zajeta dla nas to tez zagadka, bo w ogole dzieci nie mielismy miec. Zajscie w ciaze srednio zajmuje nam 1,5 roku, a tu jeden raz wystarczyl. Nie spodziewalismy sie, ze tak szybko sie uda. Zaskoczyla nas. Tylko to moje 4 dziecko, a zyje narazie synek i jak dobrze pojdzie w przyszlym roku urodzi sie coreczka. Na tym konczymy swiadoma nasza walke.

reklama
Do góry