reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy laktacja zaniknie przy odciąganiu 2 razy dziennie?

dziękuję za wsparcie:)ale wiecie, jak to jest, a ja należę do panikarzy, więc cały czas się zastanawiam, czy dziecko prawidłowo rozwija się i czy nie ma problemów z pokarmem....

reklama
a ja mam pytanie, ile tak mniej, więcej jest pokarmu po ściągnięciu z jednej piersi? I czy są duże różnice w ilości pokarmu ściągniętego z dwóch piersi? Zauważyłam, że w lewej piersi dosłownie mam kilka łyżeczek pokarmu, a w porównaniu do prawej, to prawie, co, nic.....

a ja mam pytanie, ile tak mniej, więcej jest pokarmu po ściągnięciu z jednej piersi? I czy są duże różnice w ilości pokarmu ściągniętego z dwóch piersi? Zauważyłam, że w lewej piersi dosłownie mam kilka łyżeczek pokarmu, a w porównaniu do prawej, to prawie, co, nic.....
Zależy jak długo odciągasz, tzn jak bardzo piersi są do tego przyzwyczajone, która pierś była niedawno opróżniana, no i piersi między sobą też się różnią. No i nie da się odciągnąć do zera. Potem też się produkuje, tylko na bieżąco więc i trudniej odciągnąć.

@mamaEmika nie da sie okreslic ile sciagniesz z damej piersi. To bardzo indywidualne. Czesto jedna piers produkuje wiecej niz druga. I tak jak pisala @Aguu te wszystkie uwagi wplywaja na ilosc lub brak pokarmu

@Aguu i @Destino dziękuję za odpowiedź:)tak się właśnie zastanawiałam nad tym co może być tego przyczyną:/ jak, sądzicie mogę wiązać ze sobą to, że w tej lewej piersi mam od kilku dniu dość mocny ból? Może zaczekam kilka dni i zobaczę, czy ruszy laktacja w lewej piersi?

@Aguu i @Destino dziękuję za odpowiedź:)tak się właśnie zastanawiałam nad tym co może być tego przyczyną:/ jak, sądzicie mogę wiązać ze sobą to, że w tej lewej piersi mam od kilku dniu dość mocny ból? Może zaczekam kilka dni i zobaczę, czy ruszy laktacja w lewej piersi?
A co to za ból? Po kp, w trakcie? Jaki to rodzaj bólu? Czy pierś, brodawka wyglądają inaczej?

Przed karmieniem piersi i jest to takie kłucie w głębi piersi:/ pierś i brodawka wyglądają tak samo jak wcześniej:/

reklama
właśnie tylko podczas karmienia i zauważyłam także, jakbym miała trochę mniej pokarmu:/ wczoraj częściej przystawiałam dziecko do piersi tak, jakby ból trochę zelżał.

reklama
Do góry