reklama
@mamaEmika niestety w karmieniu czesto najwieksze znaczenie ma wlasnie noc. Sama kolejny raz rozkrecam laktacje, ale nie karmie w nocy i nie sciagam i widze, ze efekt jest marny. Ledwo 50ml w ciagu dnia wyciagam z obu piersi. Musze sie postarac i ze 2 razy sciagnac w nocy. Choc u mnie to akurat ciaza moze blokowac laktacje.
@mamaemilka moja laktacja niestety wyroznia sie od innych. Jestem w tym niewielkim procencie, ktory w zasadzie piersia nie karmi. A mimo to wyrwalam dziecku mleko na 9mcy. Tylko mocno nad tym pracowalam i siedzialam z laktatorem co 3h. I karmilam wperw. Tak na poczatku bylo bardzo ciezko. Ustabilizowanie laktacji trwalo 1,5-2 mce. Bylo znacznie lepiej jak karmilam noca. Teraz mam trudnosci, bo jestem w ciazy i to mocno ograniczylo moja laktacje. Mimo to usiluje od tugodnia na nowo ja rozkrecic. Narazie marnie idzie, ale u mnie naprawde wplyw na to ma ciaza. Widze jednak roznice kiedy sciagam pokarm w nocy, a kiedy tego nie robilam. Na pocieszenie powiem, ze laktator nie zawsze dobrze sciaga i w piersi moze byc wiecej mleka. Dziecko potrafi to wydobyc, laktator nie zawsze. Ale takie pobudzanie piersi na pewno dobrze na laktacje wplywa. No i jedna noc niestety nie wystarczy. To procesz rozciagniety w czasie, ale jak juz zadziala, to jest wspaniale bez tych wszystkich kabli, butelek i latania co chwile i grzania. Pelen komfort i wygoda. Warto zadbac o to na poczatku by potem bylo lepiej.
Byl dlugi czas, kiedy mialam dobra laktacje, moglam nawet inne dziecko wykarmic. Mleka bylo az nad.
Byl dlugi czas, kiedy mialam dobra laktacje, moglam nawet inne dziecko wykarmic. Mleka bylo az nad.
@mamaEmika po pierwsze zaczynam pic femal.tiker. Teraz juz nie dostawiam synka, bo sie odstawil i nie chce piersi, ale chcialabym jeszcze ze 3 mce dac mu ze 100 ml swojego mleka w butelce. Narazie sciagam zaledwie 50 ml. na dobe. I siedze na laktatorze w systemie 753 nawet w nocy. Musze tez pilnowac by odpowiednio duzo pic i jesc.
Dziękuję za odpowiedź. Właśnie zastanawiam się nad przyjmowaniem słodu jęczmiennego, podobno pomaga. Ale nie wiem, gdzie go mogę kupić i w jakich ilościach go przyjmować:/ spróbuję może jakiś środków na laktację ze słodem, już kompletnie nie mam pojęcia. A to już kolejna nieprzespana noc://
wiecznie_zajeta
Zaangażowana w BB
słód możesz kupić sam w aptece, jest też preparat na f, ale drogi moim zdaniemDziękuję za odpowiedź. Właśnie zastanawiam się nad przyjmowaniem słodu jęczmiennego, podobno pomaga. Ale nie wiem, gdzie go mogę kupić i w jakich ilościach go przyjmować:/ spróbuję może jakiś środków na laktację ze słodem, już kompletnie nie mam pojęcia. A to już kolejna nieprzespana noc://
wiecznie_zajeta
Zaangażowana w BB
dziecko to dziecko, u mnie laktator nic nie ściągał a cycki bomby. Nocą byłaś zmęczona to napewno nie pomogło. Możesz najpierw rozgrzać pierś prysznicem, potem odciągać. Jak miałam zastój to ściągałam laktatorem, a pod pachą trzymałam słoik z ciepłą wodą, owinięty w ręcznik. Sprawdź też, czy masz odpowiedni rozmiar lejka i czy dobrze obejmuje brodawkę.Właśnie próbowałam tej nocy ściągnąć pokarm i go podać dziecku, ale to była masakra:/ może za bardzo się zestresowałam, bo nic nie leciało:/ @Destino jak karmiłaś nocą to miałam dobrą laktację?
reklama
@mamaEmika tak jak pisze @wiecznie_zajeta slod kupisz w aptece. Ja pijam femal.tiker, ale juz kiepsko na mnie dziala, choc u mnie to raczej ciaza blokuje laktacje. Mozesz tez kupic karmi klasyczne, jak boisz sie tego min alkoholu z fermentacji to podgrzej. Piwko dobrze ci zrobi. Odstresujesz sie i wyciszysz bo pomoze slod i chmiel.