reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jestem w ciąży?

I bardzo dobrze :happy: taki test to koszt ok 25 zł i daje wiarygodniejszy wynik od tych z moczu. Jednak wątpię żebys była w ciąży jeśli te z moczu wychodzą negatywne bo na tm etapie pokazałyby ciążę. Jednak warto skonsultowac się z lekarzem i jak najszybciej rozwiać wątpliwości.
Wiewm że 16 lat to wiek kiedy hormony naprawdę zaczyjną buzować. Pamiętam siebie kiedy miałam 16 lat i swoje koleżanki jak chciałyśmy juz to zrobić :tak:. Wszystkie jednak trochę się wstrzymałyśmy.

U mnie samo to jakos wyszlo, pospieszylismy sie. Chociaz teraz wiem ze mam odpowiedzialnego chłopaka, ktory zachowal sie jak chciałam. :) I nie myslal, negatywnie, a jesli juz, to byl gotow jakos sie do tego przygotowac mimo iz ma 18lat.

reklama
U mnie np. w 6 tygodniu ciąży testy z moczu wychodziły negatywne ale ten z krwii pokazał że jestem w ciąży. xmadziola15x twoje obawy są troszkę na wyrost ale ten strach dziś niech spowoduje rozsądne podejście do kwestii nie tylko zabezpieczenia ale i decyzji o współżyciu. Jutro z rana najlepiej udaj się na badanie. W szpitalnym labolatorium wynik powinnaś dostać tego samego dnia.

Nie mam mozliwosci iscia do labolatorium, mieszkam na wsi, i obecnie mam testy gimnazjalne, i musze byc w szkole, jednak po szkole, pojde do apteki i kupie najlepszy test ciazowy jaki jest. Zeby sie upewnic na 1001%.

Rozumiem.
Jednak zabezpieczaj się solidnie i bierz pigułki jeśli już podjęłaś taką decyzję. Pamiętam że lata liceum i studiów to wspaniałe lata mojego życia. Nie pozbawiaj się młodości przez chwilę zapomnienia.

Witajcie
Mam dość nietypowe pytanie (a może bardzo typowe).
Ostatni okres miałam 23.10 (cykle 28-32) dziś mam 39 dc.
Okresu nie ma, piersi bolą od kilku dni bardzo.
Robiłam test w nocy (nie wytrzymałam) 32dc i był negatywny. Zrobiłam też 35dc i również negatyw (ale nie z porannego moczu)
Wczoraj poszłam na Beta Hcg - wynik 17,3

Co o tym sądzicie??
Pojutrze mam wizytę u ginekologa,który stwierdził że trzeba potwierdzić czy faktycznie jest ciąża i zasiał we mnie ziarno niepokoju bo już się cieszyłam :-(

Dodam jeszcze,że z mężem przytulaliśmy się po 20dc wiec jeśli miało do czegoś dojść to tylko wtedy.

Skoro przeniesiono mój wątek to dodam jeszcze,żewłaśnie zrobiłam test z moczu, taki który wykrywa ciążę od 25uml i wyszłą kreska-blada ale jest. :)

Cóż...nie mam wątpliwości więc,że to ciąża i poraz drugi zostanę mamą.Teraz tylko martwię się o wysokość bety. ALE ;)skoro test od 25 wyszedł i to popołudniu to wierzę,że betka wzrosła jak trzeba.Dla pewności jutro z rana pójdę powtórzyć badanie.

kochałam się z chłopakiem w 12 i 13dniu cyklu miesiączkowego i chłopak skończył we mnie ale ta sperma wypłynęła. w obecnej chwili okres mam dostać za 6dni ale mam niepokojące objawy, ból w podbrzuszu i to cały czas,kucie w jajnikach, ból piersi po bokach i mrowienie, ból głowy a od 2dni jest mi nie dobrze i wymiotuje. a dziś podwyższyła mi się temperatura w pochwie do 38stopni? czy mogę być w ciąży?

reklama
kochałam się z chłopakiem w 12 i 13dniu cyklu miesiączkowego i chłopak skończył we mnie ale ta sperma wypłynęła. w obecnej chwili okres mam dostać za 6dni ale mam niepokojące objawy, ból w podbrzuszu i to cały czas,kucie w jajnikach, ból piersi po bokach i mrowienie, ból głowy a od 2dni jest mi nie dobrze i wymiotuje. a dziś podwyższyła mi się temperatura w pochwie do 38stopni? czy mogę być w ciąży?

Możesz :happy:

Czytając Twojego posta a dokładniej

ale ta sperma wypłynęła

przypomniał mi się film "Galerianki" w których małolata która wpadła tłumaczy potem rodzicom:

"Ale ja to potem wypłukałam" :eek::confused2::cool2:

Do góry