reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

I bardzo dobrze :happy: taki test to koszt ok 25 zł i daje wiarygodniejszy wynik od tych z moczu. Jednak wątpię żebys była w ciąży jeśli te z moczu wychodzą negatywne bo na tm etapie pokazałyby ciążę. Jednak warto skonsultowac się z lekarzem i jak najszybciej rozwiać wątpliwości.
Wiewm że 16 lat to wiek kiedy hormony naprawdę zaczyjną buzować. Pamiętam siebie kiedy miałam 16 lat i swoje koleżanki jak chciałyśmy juz to zrobić :tak:. Wszystkie jednak trochę się wstrzymałyśmy.

U mnie samo to jakos wyszlo, pospieszylismy sie. Chociaz teraz wiem ze mam odpowiedzialnego chłopaka, ktory zachowal sie jak chciałam. :) I nie myslal, negatywnie, a jesli juz, to byl gotow jakos sie do tego przygotowac mimo iz ma 18lat.

reklama
U mnie np. w 6 tygodniu ciąży testy z moczu wychodziły negatywne ale ten z krwii pokazał że jestem w ciąży. xmadziola15x twoje obawy są troszkę na wyrost ale ten strach dziś niech spowoduje rozsądne podejście do kwestii nie tylko zabezpieczenia ale i decyzji o współżyciu. Jutro z rana najlepiej udaj się na badanie. W szpitalnym labolatorium wynik powinnaś dostać tego samego dnia.

Nie mam mozliwosci iscia do labolatorium, mieszkam na wsi, i obecnie mam testy gimnazjalne, i musze byc w szkole, jednak po szkole, pojde do apteki i kupie najlepszy test ciazowy jaki jest. Zeby sie upewnic na 1001%.

Rozumiem.
Jednak zabezpieczaj się solidnie i bierz pigułki jeśli już podjęłaś taką decyzję. Pamiętam że lata liceum i studiów to wspaniałe lata mojego życia. Nie pozbawiaj się młodości przez chwilę zapomnienia.

Witajcie
Mam dość nietypowe pytanie (a może bardzo typowe).
Ostatni okres miałam 23.10 (cykle 28-32) dziś mam 39 dc.
Okresu nie ma, piersi bolą od kilku dni bardzo.
Robiłam test w nocy (nie wytrzymałam) 32dc i był negatywny. Zrobiłam też 35dc i również negatyw (ale nie z porannego moczu)
Wczoraj poszłam na Beta Hcg - wynik 17,3

Co o tym sądzicie??
Pojutrze mam wizytę u ginekologa,który stwierdził że trzeba potwierdzić czy faktycznie jest ciąża i zasiał we mnie ziarno niepokoju bo już się cieszyłam :-(

Dodam jeszcze,że z mężem przytulaliśmy się po 20dc wiec jeśli miało do czegoś dojść to tylko wtedy.

Skoro przeniesiono mój wątek to dodam jeszcze,żewłaśnie zrobiłam test z moczu, taki który wykrywa ciążę od 25uml i wyszłą kreska-blada ale jest. :)

Cóż...nie mam wątpliwości więc,że to ciąża i poraz drugi zostanę mamą.Teraz tylko martwię się o wysokość bety. ALE ;)skoro test od 25 wyszedł i to popołudniu to wierzę,że betka wzrosła jak trzeba.Dla pewności jutro z rana pójdę powtórzyć badanie.

kochałam się z chłopakiem w 12 i 13dniu cyklu miesiączkowego i chłopak skończył we mnie ale ta sperma wypłynęła. w obecnej chwili okres mam dostać za 6dni ale mam niepokojące objawy, ból w podbrzuszu i to cały czas,kucie w jajnikach, ból piersi po bokach i mrowienie, ból głowy a od 2dni jest mi nie dobrze i wymiotuje. a dziś podwyższyła mi się temperatura w pochwie do 38stopni? czy mogę być w ciąży?

reklama
kochałam się z chłopakiem w 12 i 13dniu cyklu miesiączkowego i chłopak skończył we mnie ale ta sperma wypłynęła. w obecnej chwili okres mam dostać za 6dni ale mam niepokojące objawy, ból w podbrzuszu i to cały czas,kucie w jajnikach, ból piersi po bokach i mrowienie, ból głowy a od 2dni jest mi nie dobrze i wymiotuje. a dziś podwyższyła mi się temperatura w pochwie do 38stopni? czy mogę być w ciąży?

Możesz :happy:

Czytając Twojego posta a dokładniej

ale ta sperma wypłynęła

przypomniał mi się film "Galerianki" w których małolata która wpadła tłumaczy potem rodzicom:

"Ale ja to potem wypłukałam" :eek::confused2::cool2:

Do góry