reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

hehe to ja jestem inna :-D:-D:-D:-D:-D....
nigdy nie mialam sytuacji ze wydawalo mi sie ze jestem w ciazy, zawsze sie zabezpieczalam, a wogole P. to moj drugi partner z ktorym uprawiam seks, i dopiero z nim przeszlam na kalendarzyk :).... a poza tym zawsze mialam ruuuchome @.... i nigdy sie tym nie przejmowalam, temu bylam w szoku jak zrobilam test i wyszedl pozytywny :-D:-D:-D...
ale ja wogole jestem inna i juz :-D:-D:-D:-D:-D....

Moze nie zauważyłaś ale koleżanka nasza zdenerwowana też się zabezpieczyła o czym pisała w pierwszym poście.
Ja zresztą również, ale naprawdę nie chcę się wdawać w szczegóły. Po prostu uroiłam sobie że ciąża może być....
Każdy jest inny i nie można nikogo osądzać wg swoich kryteriów (jedynych właściwych ;-)) Miałam wtedy tylko 18 lat, wtedy też wiele osób by nas potępiło, bo tak młodo! Byliśmy wbrew pozorom odpowiedzialni, a dzisiaj jesteśmy szczęśliwym małżeństwem, czego i koleżance "od pęknietej gumki" życzę;-).
No, a hormony buzują... to fakt ;-)

reklama
xmadziola15x najlepiej zrób test Beta HCG który da ci 100% pewność. A w przyszłości zabezpieczaj się i to pigułkami najlepiej bo jeszcze tyle przed tobą dobrego i szkoda odbierać sobie to wszystko nieplanowaną ciążą.
Co do pouczeń to rzeczywiście niektórzy niech przystpoują tym bardziej że ich wiek niewiele starszy mówi sam za siebie. Każdy oczywiście dojrzewa inaczej i nie ma co tu dyskutować o dojrzałości na macieżyństwo. xmadziola15x ma 16 lat i rzeczywiście jest młoda ale niewiele młodsza i jej doświadczenie jestem przekonana nie jest o wiele mniejsze od niektórych przyszłych bardzo młodziutkich mam na tym forum. Dziewczyna zwróciła się z prośbą o pomoc a nie rozstrzyganiem o jej dojrzałości. Na forum napewno nie zostanie nawrócona. Moja rada: sex ale z zabezpieczeniem i to pewnym!
Pozdrawiam obużone nawracaczki He He :laugh2:

A i jeszcze jedno. Jeżeli zakładasz że mógłby to być 8 tydz to właśnie 8-10 tyg poziom hormonu HCG jest NAJWYŻSZY, później nieco spada, więc jeżeli już to teraz test mógłby wyjuść najbardziej wiarygodnie :-)

xmadziola15x najlepiej zrób test Beta HCG który da ci 100% pewność. A w przyszłości zabezpieczaj się i to pigułkami najlepiej bo jeszcze tyle przed tobą dobrego i szkoda odbierać sobie to wszystko nieplanowaną ciążą.
Co do pouczeń to rzeczywiście niektórzy niech przystpoują tym bardziej że ich wiek niewiele starszy mówi sam za siebie. Każdy oczywiście dojrzewa inaczej i nie ma co tu dyskutować o dojrzałości na macieżyństwo. xmadziola15x ma 16 lat i rzeczywiście jest młoda ale niewiele młodsza i jej doświadczenie jestem przekonana nie jest o wiele mniejsze od niektórych przyszłych bardzo młodziutkich mam na tym forum. Dziewczyna zwróciła się z prośbą o pomoc a nie rozstrzyganiem o jej dojrzałości. Na forum napewno nie zostanie nawrócona. Moja rada: sex ale z zabezpieczeniem i to pewnym!
Pozdrawiam obużone nawracaczki He He :laugh2:

Zrobie taki test, i trafnie tu zostalo zauwazone że zwrocilam sie tylko o pomoc,a nie o to zeby ktos mi prawil kazania, bo stalo sie i nie odstanie sie..

To dobrze... zrobie go jak najszybciej zeby miec tą pewnosc, nie wiem wogole po co tak dlugo czekałam z tym.. ;\ Jezeli stosunek odbylam 4 pazdziernika i powiedzmy zarodek zagniezdzal sie 3-4 dni to w ktoym tygodniu bylabym w koncu? Bo juz sama nie wiem..
Można liczyć tyg. ciąży od ostatniej miesiączki lub od momentu zapłodnienia (musiałabyś wiedzieć kiedy masz jajeczkowanie. Zwykle to różnica ok 2 tyg) Jeżeli 4 X byłby jednym z Twoich płodnych dni licząc od momentu zapłodnienia, to byłby to 8 tydz ;-) Ale to czysta teoria. Zresztą w necie są strony do obliczania w którym jesteś tyg.

Poszukam.. Ale prosze poradzcie mi, mam sluszne obawy? Czy wyolbrzymian? bo czasem o tym juz zapominam.. a czasem przychodza znowu mysli, "a jesli test sie mylil..?"

I bardzo dobrze :happy: taki test to koszt ok 25 zł i daje wiarygodniejszy wynik od tych z moczu. Jednak wątpię żebys była w ciąży jeśli te z moczu wychodzą negatywne bo na tm etapie pokazałyby ciążę. Jednak warto skonsultowac się z lekarzem i jak najszybciej rozwiać wątpliwości.
Wiewm że 16 lat to wiek kiedy hormony naprawdę zaczyjną buzować. Pamiętam siebie kiedy miałam 16 lat i swoje koleżanki jak chciałyśmy juz to zrobić :tak:. Wszystkie jednak trochę się wstrzymałyśmy.

Poszukam.. Ale prosze poradzcie mi, mam sluszne obawy? Czy wyolbrzymian? bo czasem o tym juz zapominam.. a czasem przychodza znowu mysli, "a jesli test sie mylil..?"

Wyolbrzymiasz, ale dobrze Ci tak ;-);-);-);-)
ŻARTUJĘ!!!!
To, ze się tym przejmujesz pomimo że nie masz jakby podstaw świadczy o czymś, moze nie wszystek stracone! Dostaniesz rozgrzeszenie ;-)

ale jak jedna ci pisze ty jej zdanie podwazasz, druga pisze i mowisz ze nia ma racji i ze wiesz wiecej od nas, to po co tutaj piszesz??......

ja jakbym zrobila mamie cos takiego w tak mlodym wieku to chyba by mnie zatrzaskala.... i dobrze... jak mi Nikodem przyleci w wieku 14-15 lat i powie : "mamo bedziesz babcia" to nie wiem jak bym zareagowala.... najwiekszy zal bym miala do siebie... ale wydaje mi sie ze wiekszosc z nas tak by zareagowala...

P.S. stara nie jestem ale od roku mieszkam na swoim z P.

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie np. w 6 tygodniu ciąży testy z moczu wychodziły negatywne ale ten z krwii pokazał że jestem w ciąży. xmadziola15x twoje obawy są troszkę na wyrost ale ten strach dziś niech spowoduje rozsądne podejście do kwestii nie tylko zabezpieczenia ale i decyzji o współżyciu. Jutro z rana najlepiej udaj się na badanie. W szpitalnym labolatorium wynik powinnaś dostać tego samego dnia.

Do góry