reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jestem w ciąży?

hehe to ja jestem inna :-D:-D:-D:-D:-D....
nigdy nie mialam sytuacji ze wydawalo mi sie ze jestem w ciazy, zawsze sie zabezpieczalam, a wogole P. to moj drugi partner z ktorym uprawiam seks, i dopiero z nim przeszlam na kalendarzyk :).... a poza tym zawsze mialam ruuuchome @.... i nigdy sie tym nie przejmowalam, temu bylam w szoku jak zrobilam test i wyszedl pozytywny :-D:-D:-D...
ale ja wogole jestem inna i juz :-D:-D:-D:-D:-D....

Moze nie zauważyłaś ale koleżanka nasza zdenerwowana też się zabezpieczyła o czym pisała w pierwszym poście.
Ja zresztą również, ale naprawdę nie chcę się wdawać w szczegóły. Po prostu uroiłam sobie że ciąża może być....
Każdy jest inny i nie można nikogo osądzać wg swoich kryteriów (jedynych właściwych ;-)) Miałam wtedy tylko 18 lat, wtedy też wiele osób by nas potępiło, bo tak młodo! Byliśmy wbrew pozorom odpowiedzialni, a dzisiaj jesteśmy szczęśliwym małżeństwem, czego i koleżance "od pęknietej gumki" życzę;-).
No, a hormony buzują... to fakt ;-)

reklama
xmadziola15x najlepiej zrób test Beta HCG który da ci 100% pewność. A w przyszłości zabezpieczaj się i to pigułkami najlepiej bo jeszcze tyle przed tobą dobrego i szkoda odbierać sobie to wszystko nieplanowaną ciążą.
Co do pouczeń to rzeczywiście niektórzy niech przystpoują tym bardziej że ich wiek niewiele starszy mówi sam za siebie. Każdy oczywiście dojrzewa inaczej i nie ma co tu dyskutować o dojrzałości na macieżyństwo. xmadziola15x ma 16 lat i rzeczywiście jest młoda ale niewiele młodsza i jej doświadczenie jestem przekonana nie jest o wiele mniejsze od niektórych przyszłych bardzo młodziutkich mam na tym forum. Dziewczyna zwróciła się z prośbą o pomoc a nie rozstrzyganiem o jej dojrzałości. Na forum napewno nie zostanie nawrócona. Moja rada: sex ale z zabezpieczeniem i to pewnym!
Pozdrawiam obużone nawracaczki He He :laugh2:

A i jeszcze jedno. Jeżeli zakładasz że mógłby to być 8 tydz to właśnie 8-10 tyg poziom hormonu HCG jest NAJWYŻSZY, później nieco spada, więc jeżeli już to teraz test mógłby wyjuść najbardziej wiarygodnie :-)

xmadziola15x najlepiej zrób test Beta HCG który da ci 100% pewność. A w przyszłości zabezpieczaj się i to pigułkami najlepiej bo jeszcze tyle przed tobą dobrego i szkoda odbierać sobie to wszystko nieplanowaną ciążą.
Co do pouczeń to rzeczywiście niektórzy niech przystpoują tym bardziej że ich wiek niewiele starszy mówi sam za siebie. Każdy oczywiście dojrzewa inaczej i nie ma co tu dyskutować o dojrzałości na macieżyństwo. xmadziola15x ma 16 lat i rzeczywiście jest młoda ale niewiele młodsza i jej doświadczenie jestem przekonana nie jest o wiele mniejsze od niektórych przyszłych bardzo młodziutkich mam na tym forum. Dziewczyna zwróciła się z prośbą o pomoc a nie rozstrzyganiem o jej dojrzałości. Na forum napewno nie zostanie nawrócona. Moja rada: sex ale z zabezpieczeniem i to pewnym!
Pozdrawiam obużone nawracaczki He He :laugh2:

Zrobie taki test, i trafnie tu zostalo zauwazone że zwrocilam sie tylko o pomoc,a nie o to zeby ktos mi prawil kazania, bo stalo sie i nie odstanie sie..

To dobrze... zrobie go jak najszybciej zeby miec tą pewnosc, nie wiem wogole po co tak dlugo czekałam z tym.. ;\ Jezeli stosunek odbylam 4 pazdziernika i powiedzmy zarodek zagniezdzal sie 3-4 dni to w ktoym tygodniu bylabym w koncu? Bo juz sama nie wiem..
Można liczyć tyg. ciąży od ostatniej miesiączki lub od momentu zapłodnienia (musiałabyś wiedzieć kiedy masz jajeczkowanie. Zwykle to różnica ok 2 tyg) Jeżeli 4 X byłby jednym z Twoich płodnych dni licząc od momentu zapłodnienia, to byłby to 8 tydz ;-) Ale to czysta teoria. Zresztą w necie są strony do obliczania w którym jesteś tyg.

Poszukam.. Ale prosze poradzcie mi, mam sluszne obawy? Czy wyolbrzymian? bo czasem o tym juz zapominam.. a czasem przychodza znowu mysli, "a jesli test sie mylil..?"

I bardzo dobrze :happy: taki test to koszt ok 25 zł i daje wiarygodniejszy wynik od tych z moczu. Jednak wątpię żebys była w ciąży jeśli te z moczu wychodzą negatywne bo na tm etapie pokazałyby ciążę. Jednak warto skonsultowac się z lekarzem i jak najszybciej rozwiać wątpliwości.
Wiewm że 16 lat to wiek kiedy hormony naprawdę zaczyjną buzować. Pamiętam siebie kiedy miałam 16 lat i swoje koleżanki jak chciałyśmy juz to zrobić :tak:. Wszystkie jednak trochę się wstrzymałyśmy.

Poszukam.. Ale prosze poradzcie mi, mam sluszne obawy? Czy wyolbrzymian? bo czasem o tym juz zapominam.. a czasem przychodza znowu mysli, "a jesli test sie mylil..?"

Wyolbrzymiasz, ale dobrze Ci tak ;-);-);-);-)
ŻARTUJĘ!!!!
To, ze się tym przejmujesz pomimo że nie masz jakby podstaw świadczy o czymś, moze nie wszystek stracone! Dostaniesz rozgrzeszenie ;-)

ale jak jedna ci pisze ty jej zdanie podwazasz, druga pisze i mowisz ze nia ma racji i ze wiesz wiecej od nas, to po co tutaj piszesz??......

ja jakbym zrobila mamie cos takiego w tak mlodym wieku to chyba by mnie zatrzaskala.... i dobrze... jak mi Nikodem przyleci w wieku 14-15 lat i powie : "mamo bedziesz babcia" to nie wiem jak bym zareagowala.... najwiekszy zal bym miala do siebie... ale wydaje mi sie ze wiekszosc z nas tak by zareagowala...

P.S. stara nie jestem ale od roku mieszkam na swoim z P.

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie np. w 6 tygodniu ciąży testy z moczu wychodziły negatywne ale ten z krwii pokazał że jestem w ciąży. xmadziola15x twoje obawy są troszkę na wyrost ale ten strach dziś niech spowoduje rozsądne podejście do kwestii nie tylko zabezpieczenia ale i decyzji o współżyciu. Jutro z rana najlepiej udaj się na badanie. W szpitalnym labolatorium wynik powinnaś dostać tego samego dnia.

Do góry