reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

brzuszkowo oczywiście że można zajść w 23 dc, a nawet później. Owulacja następuje zawsze 10-14 dni przed pierwszym dniem okresu. Także nie ma znaczenia czy cykl ma 28 dni, 40 czy 60 (a różnie bywa) - jeżeli jest owulacja to zawsze następuje w ściśle określonym czasie przed okresem.

Krwawienie może być implantacyjne, może być to zmieniony okres. Tak jak pisałaś bierzesz antybiotyk, który jak najbardziej może namieszać w cyklu (przyspieszyć go bądź opóźnić) może wpłynąć także na długość krwawienia.

Jeżeli do zapłodnienia doszłoby teoretycznie 6 sierpnia czyli dokładnie 2 tyg temu, to proponuję jutro z rana wykonać test ciążowy z moczu. Jeżeli będzie pozytywny to wiadomo, jeżeli negatywny to radzę jeszcze zrobić test z krwi by wykluczyć bądź potwierdzić ewentualną ciążę.

reklama
brzuszkowo oczywiście że można zajść w 23 dc, a nawet później. Owulacja następuje zawsze 10-14 dni przed pierwszym dniem okresu. Także nie ma znaczenia czy cykl ma 28 dni, 40 czy 60 (a różnie bywa) - jeżeli jest owulacja to zawsze następuje w ściśle określonym czasie przed okresem.

Krwawienie może być implantacyjne, może być to zmieniony okres. Tak jak pisałaś bierzesz antybiotyk, który jak najbardziej może namieszać w cyklu (przyspieszyć go bądź opóźnić) może wpłynąć także na długość krwawienia.

Jeżeli do zapłodnienia doszłoby teoretycznie 6 sierpnia czyli dokładnie 2 tyg temu, to proponuję jutro z rana wykonać test ciążowy z moczu. Jeżeli będzie pozytywny to wiadomo, jeżeli negatywny to radzę jeszcze zrobić test z krwi by wykluczyć bądź potwierdzić ewentualną ciążę.

Dziękuję! Ubieram się i lecę do apteki całodobowej po testy. Dam rano znać jaki był wynik. :)

brzuszkowo chodzi o to że w każdym czasie możesz zajść w ciążę, nie ma sensu pytanie czy akurat w 23. dniu cyklu jest taka możliwość, pomijając już fakt że plemnik jest długowieczny (może żyć nawet do 6 dni) takie pytania są bezcelowe, trzeba zrobić test a potem wybrać się do lekarza, wiem że będziecie się cieszyć na dziecko ale pozostaje tu kwestia leków które bierzesz i które temu dziecku mogą zaszkodzić

brzuszkowo chodzi o to że w każdym czasie możesz zajść w ciążę, nie ma sensu pytanie czy akurat w 23. dniu cyklu jest taka możliwość, pomijając już fakt że plemnik jest długowieczny (może żyć nawet do 6 dni) takie pytania są bezcelowe, trzeba zrobić test a potem wybrać się do lekarza, wiem że będziecie się cieszyć na dziecko ale pozostaje tu kwestia leków które bierzesz i które temu dziecku mogą zaszkodzić

Jak wyżej napisałam tabletki odrzuciłam.
Test z moczu porannego - negatywny.

nie kieruj się testem zbytnio, może się zdarzyć że wyjdzie negatywny, lepiej zapytaj w przychodni albo w rejestracji gabinetu ginekologicznego co robić bo podejrzewasz ciążę a potem poczekać na wizytę u gionekologa

Dziewczyny jakie miałyście pierwsze objawy ciąży ??? W ktòrym tygodniu dowedziałyście się ???
Piszcie wszystko o tych pierwszych dniach, na pewno te wiadomości będą bardzo pomocne dla tych dziewczyn które się starają :)

wszystkie zapachy mnie dobijaly:) od tego się zaczęło. jak smarowałam twarz kremem który stosowałam od dłuższego czasu i zrobiło mi się niedobrze od jego zapachu to wiedziałam że coś jest na rzeczy:))))

He he śmiesznie z tym kremem...bo jak juz od kremu odrzuca który stosuje się codziennie to musi być coś na rzeczy

U mnie w kazdej ciazy inne ;-). W ostatniej zadnych, bylam pewna ze dostane @ a tu niespodzianaka.
W pierwszej ciagle wymioty przez pierwsze 3 mies!!!!!

reklama
Staraliśmy się o dziecko i kiedy @ się spóźniła 1 dzień, zrobiłam test (właściwie dwa :-D) i były pozytywne. Piersi miałam jak banie i okropnie bolały, nawet zdejmowanie stanika sprawiało mi lekki ból. Zrobiły się takie żyłki niebieskie na nich. W 6-7 tc doszły nudności i wymioty, które trwały do 18 tc. I baaaardzoooo chciało mi się spać wtedy (ok. 6-7 tc do końca praktycznie), o 20.00 już byłam w łóżku i spałam :-D
Ale uważam, że to nie ma reguły, każda ciąża jest inna. A najlepiej wykonać test ciążowy w terminie @.

Do góry