reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jestem w ciąży?

Badal Cie? Ciaze od 5 tygodnia lekarz potwierdzi poprzez badanie ginekologiczne a u Ciebie byl by to juz jakis 12. Linea negra pojawia sie od 2 trymestru,mamy ja zawssze tylko pojawia sie pod wplywem wzrostu pignentow.moze u Ciebie to zmiany hormonalne?

reklama
Zbadał mnie, ale bardzo szybko. Pytałam go nawet czy takim zwykłym badaniem może potwierdzić ciąże, odpowiedział mi że nie i dał skierowanie na krew. Podobno facet ma bardzo kiepską opinie, więc pewnie więcej do niego nie pójdę.

ja miałam podobne objawy... też miałam najpierw okres 2 dni a potem brudziłam, kolejnego okresu już nie dostałam- od momentu nie dostania odczekałam 7 dni i dopiero wtedy test pokazał , że jestem w ciąży... Trzymam kciuki, by się Tobie udało :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.
smile.gif

Mam do was takie małe pytanko, bo chyba sama się już nakręcam i nie wiem co zrobić, a więc: jestem z partnerem swoim już jakiś czas, kochamy się zawsze w zabezpieczeniu lecz ostatnio podczas urodzin poszliśmy na całość bez. Nie kończył we mnie, ale kochaliśmy się 6 razy, z czego 3 razy pod rząd. Było to (6 sierpnia). Okres dostałam 11 sierpnia, lecz był bardzo skąpy można powiedzieć, że praktycznie go w ogóle nie było, 12 sierpnia już leciało ze mnie dosłownie kilka kropel. A 13 bylo juz po okresie. Od 11 sierpnia biorę tabletki novynette (moje 1 opakowanie - "antybiotyk" na torbiel - jestem po jej pęknięciu, torbiel miała 1 cm.) Mam novynette łykać przez 3 miesiące i wstawiać się do ginekologa co miesiąc na USG i rutynowe badania.

I teraz moje pytanie brzmi. Czy podczas tego kochania 6 sierpnia, mogłam zajść w ciążę? Z partnerem byśmy się cieszyli.
smile.gif
tylko teraz nie wiem co zrobić z tabletkami. Kiedy najwcześniej mogę zrobić test ciążowy? betę? Zażywać tabletki dalej? Naczytałam się mnóstwo skutków ubocznych na temat zażywania ich we wczesnej ciąży i nie wiem co robić. Wizytę u ginekologa mam dopiero za 2 tygodnie, pewnie sobie to wszystko z nim wyjaśnię. Ale najpierw chciałam zobaczyć co wy o tym myślicie.

który był dzień cyklu tego 6 sierpnia?
To nie musiał być okres, a np. plamienie implantacyjne. Zrób test, jeśli wyjście pozytywny to odstaw tabletki i udaj się do ginka. Jeśli nie, to przyjmuj dalej. Tyle dni od ewentualnego zapłodnienia test by już raczej na pewno pokazał ciaże :tak:

po prostu zamiast pytać na forum, gdzie nikt nie jest w stanie dać ci odpowiedzi, wybierz się do lekarza i powiedz o swoich podejrzeniach i czy masz nadal przyjmować tabletki (przy każdym podejrzeniu ciąży powinno się je odstawić), tylko lekarz jest w stanie ci na 100% powiedzieć czy jesteś w ciąży ... a tak na marginesie - każdy stosunek, nawet przerywany może zakończyć się ciążą, powinnaś wiedzieć że sperma może się dostać do pochwy nie tylko podczas wytrysku ale także dużo wcześniej! plamienie zamiast zwykłego krwawienia może świadczyć o ciąży, ale także może być efektem brania tabletek, na twoim miejscu bym je odstawiła, chyba że jest to groźne dla twojego zdrowia, jeśli możesz to spróbuj załatwić wizytę wcześniej (powiedz w recepcji że podejrzewasz ciąże a bierzesz takie tabletki, to ci coś poradzą)

reklama
który był dzień cyklu tego 6 sierpnia?
To nie musiał być okres, a np. plamienie implantacyjne. Zrób test, jeśli wyjście pozytywny to odstaw tabletki i udaj się do ginka. Jeśli nie, to przyjmuj dalej. Tyle dni od ewentualnego zapłodnienia test by już raczej na pewno pokazał ciaże :tak:

to był 23 dzień cyklu.
Kasia - wiem, ze stosunek przerywany to żadna antykoncepcja. Wiem, o tym, że sperma może dostać się wcześniej. W tym akurat jestem obeznana, nie boję się z partnerem ewentualnej ciąży - tak jak napisałam wcześniej, cieszylibyśmy się. Mieszkamy razem, mamy mieszkanie, oboje pracujemy (ciąża to nie byłaby żadna tragedia dla nas, a szczęście.) Tylko zapytałam czy mogło dojść do zapłodnienia w 23 dniu cyklu. Czy to w ogóle możliwe. I jeśli tak to kiedy najwcześniej można tą ciąże wykryć?

Tabletki odstawiłam.

Do góry