reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jestem w ciąży?

najlepiej zrób test z krwii - beta hcg
jednak nie sądzę byś była od 3 mcy w ciąży - test z moczu wyszedłby pozytywny, ale tak jak napisałam test z krwii daje 100%

powodzenia, pozdrawiam :)

reklama
Test robiłam dwa miesiące temu. Mam się w najbliższym czasie wybrać do ginekologa. Ale chciałam się dopytać kogoś bardziej doświadczonego. Bo nie wiem czy mam omamy czy na prawdę jest możliwość że jestem w ciąży.

Jezeli uprawialas sex w okresie owulacji to szansa jest zawsze.Na Twoim miejscu juz dawno zrobila bym kolejny test. Skape miesiaczki moga byc powodem problemow hormonalnych albo sa to plamienia w ciazy. Tak czy inaczej powinnas odwiedzic gonekologa bo jezeli to nie ciaza trzeba Cie zbadac.

100% odpowiedź da ci tylko lekarz, oczywiście warto po raz drugi zrobić test żebyś się jakoś specjalnie nie zamartwiała, twoje objawy mogą mówić o przemęczeniu lub innych dolegliwościach ,niekoniecznie o ciąży, no ale jeśli chcesz być pewna to tylko lekarz i nie ma co zwlekać bo powinnaś mieć już badania USG robione itd więc dla dobra swojego i "ewentualnego" maleństwa wybierz się jak najszybciej do lekarza i nie zamartwiaj się na zapas :-) a potem koniecznie daj znać co i jak ;-)

Cześć!
Zacznę od tego że ostatnio kochałam się z moim chłopakiem jakieś 3 miesiące temu. Od tamtej pory miałam 2 krwawienia, które nie były bolesne (zawsze miałam straszne bóle brzucha w pierwszych dniach miesiączki a ostatnio nic). Pierwsza z tych miesiączek była spóźniona kilka dni. Ostatnio czuje się non stop zmęczona i nic mi się nie chce. 2 może 3 razy miałam rano dziwne mdłości. A dzisiaj pierwszy raz poleciała mi krew z nosa (nie pamiętam żeby kiedykolwiek mi się to przytrafiło). Robiłam test z moczu jak spóźniała mi się miesiączka i był negatywny. Ale wiem że testy nie zawsze mówią prawdę. Czy ja mogę być w ciąży??

Nie da się na forum stwierdzić, czy ktoś jest w ciąży czy nie... Idź do lekarza albo zrób badanie w krwi beta hcg

DSC_0215.jpg
Czy to może być linea negra? Zauważyłam to kilka dni temu i dlatego zdecydowałam się napisać na tym forum

Załączniki

• DSC_0215.jpg
    DSC_0215.jpg
    6,2 KB · Wyświetleń: 67
Moze byc,szkoda ze zdjecie jest czarnobiale bo nie widac Twojej karnacji bo to tez ma znaczenie. Nie powinnas zwlekac i zeobic nawet zwyklu yest z apteki bo jezeli faktycznie jestes w ciazy to omina Cie bardzo wazne badania.

reklama
DSCF1670.jpg
Wrzucam lepsze zdjęcie. Wczoraj byłam u gina. Zrobił mi cytologię, dał skierowanie na hcg i kazał przyjść z wynikami i tyle.

Załączniki

• DSCF1670.jpg
    DSCF1670.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 57
Do góry