reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

najlepiej zrób test z krwii - beta hcg
jednak nie sądzę byś była od 3 mcy w ciąży - test z moczu wyszedłby pozytywny, ale tak jak napisałam test z krwii daje 100%

powodzenia, pozdrawiam :)

reklama
Test robiłam dwa miesiące temu. Mam się w najbliższym czasie wybrać do ginekologa. Ale chciałam się dopytać kogoś bardziej doświadczonego. Bo nie wiem czy mam omamy czy na prawdę jest możliwość że jestem w ciąży.

Jezeli uprawialas sex w okresie owulacji to szansa jest zawsze.Na Twoim miejscu juz dawno zrobila bym kolejny test. Skape miesiaczki moga byc powodem problemow hormonalnych albo sa to plamienia w ciazy. Tak czy inaczej powinnas odwiedzic gonekologa bo jezeli to nie ciaza trzeba Cie zbadac.

100% odpowiedź da ci tylko lekarz, oczywiście warto po raz drugi zrobić test żebyś się jakoś specjalnie nie zamartwiała, twoje objawy mogą mówić o przemęczeniu lub innych dolegliwościach ,niekoniecznie o ciąży, no ale jeśli chcesz być pewna to tylko lekarz i nie ma co zwlekać bo powinnaś mieć już badania USG robione itd więc dla dobra swojego i "ewentualnego" maleństwa wybierz się jak najszybciej do lekarza i nie zamartwiaj się na zapas :-) a potem koniecznie daj znać co i jak ;-)

Cześć!
Zacznę od tego że ostatnio kochałam się z moim chłopakiem jakieś 3 miesiące temu. Od tamtej pory miałam 2 krwawienia, które nie były bolesne (zawsze miałam straszne bóle brzucha w pierwszych dniach miesiączki a ostatnio nic). Pierwsza z tych miesiączek była spóźniona kilka dni. Ostatnio czuje się non stop zmęczona i nic mi się nie chce. 2 może 3 razy miałam rano dziwne mdłości. A dzisiaj pierwszy raz poleciała mi krew z nosa (nie pamiętam żeby kiedykolwiek mi się to przytrafiło). Robiłam test z moczu jak spóźniała mi się miesiączka i był negatywny. Ale wiem że testy nie zawsze mówią prawdę. Czy ja mogę być w ciąży??

Nie da się na forum stwierdzić, czy ktoś jest w ciąży czy nie... Idź do lekarza albo zrób badanie w krwi beta hcg

DSC_0215.jpg
Czy to może być linea negra? Zauważyłam to kilka dni temu i dlatego zdecydowałam się napisać na tym forum

Załączniki

• DSC_0215.jpg
    DSC_0215.jpg
    6,2 KB · Wyświetleń: 68
Moze byc,szkoda ze zdjecie jest czarnobiale bo nie widac Twojej karnacji bo to tez ma znaczenie. Nie powinnas zwlekac i zeobic nawet zwyklu yest z apteki bo jezeli faktycznie jestes w ciazy to omina Cie bardzo wazne badania.

reklama
DSCF1670.jpg
Wrzucam lepsze zdjęcie. Wczoraj byłam u gina. Zrobił mi cytologię, dał skierowanie na hcg i kazał przyjść z wynikami i tyle.

Załączniki

• DSCF1670.jpg
    DSCF1670.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 59
Do góry