reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jestem w ciąży?

monia_ 26 zgadzam się że najepiej test zrobić w terminie ale sama wiem że ciężko wytrzymać do tego terminu, chce się wiedzieć jak najszybciej szczególnie jak się stara i bardzo chce się mieć dzidziusia :D

reklama
ja miałam zaparcia dziwne, które zignorowałam, a tak to bolące piersi, ale bolały mnie tak przed każdym okresem, więc też olałam, a test zrobiłam na odczep się i dwie kreski:):)

Hej w pierwszej ciazy byłam pod kontrola testu ciazowego wiec jeszcze w przed dzień planowanej miesiączki były dwie kreski a wdrugiej strasznie bolały mnie piersi czego nie miałam nigdy przed okresem zawsze mi troche rosły ale nie bolały no tydzien przed okresem odrzucał mnie zapach kawy która uwielbiam i mogła bym pić i 5 dziennie no i brak okresu w dzień w którym powinnam dostać ja mam równo co 28 dni jak w mordę strzelił a tu susza :) a przepraszam jedyna rzecz która była i w jednej i drugiej ciazy to to ze waga mi w dół leciały mimo ze jadlam tyle samo .

Moim pierwszym objawem ciąży były nudności. I wstręt na zapach ulubionego jedzenia. Następniie ból podbrzusza i piersi (wtedy nie wiedziałam ze to objawy ciąży. Dowiedziałam sie ze jestem w ciązy w 5 tygodniu.

W zasadzie to było tak: W niedziele rano na zapach sniadania ktore zrobił moj mąż zrobio mi sie niedobrze. Tak samo na wieczór na zapach kolacji. Kiedy w poniedzialek rano znowu sie sytuacja powtórzyła postanowiłam zrobic test. Na początku nie myślałam ze to ciąża, bo bardzo długo sie staraliśmy i nic nie wychodziło... Wiec jakoś ciaza nie przyszla mi przez mysl. Jednak w poniedzialek rano test pokazal dwie kreski, godzinę pozniej kolejny test i znowu dwie kreski... A wieczorem wizyta u gina potwierdziła ciąże... I w ciągu najblizszych dni ten ból podbrzusza, kiedy macica sie powieksza oraz ból piersi...
Mimo niektórych niedogodności ciąża to stan który wspominam jako jeden z najmilszych w zyciu:)

no cóż, ja akurat nie miałam absolutnie żadnych objawów przez cały pierwszy trymestr ;-) ogólnie ciąże znosiłam wyjątkowo dobrze, zero nudności i tym podobnych dolegliwości ;-) po prostu odstawiliśmy antykoncepcję i kiedy nie pojawiła się pierwsza @ zrobiła test, więc naprawdę rożnie to bywa i myślę że nie ma co stawiać diagnozy po samych objawach, które są różne albo nie koniecznie oznaczają ciążę :-)

Cześć Dziewczyny

Mam nadzieje ze będziecie potrafiły udzielić odpowiedz na moje pytanie, otóż 4.06 miałam zabieg lyzeczkowania. W tym miesiącu starałam sie o dzidziusia z mężem. Owulacje miałam koło połowy miesiąca, okres z tego co sobie wyliczylam powinnam dostać w ten piątek, chociaż nie jestem w 100% pewna bo wiadomo po zabiegu nie miałam miesiąc w miesiąc regularnych okresow. Test ciążowy zrobiłam w piątek w dzień spodziewanej miesiaczki wyszedł niestety negatywny, dzisiaj powtorzylam, po okolo 6 minutach pojawiła sie strasznie blada i niewyrazna druga kreska. Myslicie ze sie udało wiem ze powinnam zrobić test kolejny test z krwi ale boje sie rozczarowania. W tamtej ciazy test pozytywny wyszedł od razu w dniu spoedziewanej miesiączki. A najbardziej boli rozczarowanie:( proszę o odpowiedz.

Karolek245 nie jestem specjalistka ale skoro bylo cos tam widać czyli drugą kreske to moim zdaniem powinnaś powtórzyć test jutro rano albo pojutrze i będziesz miała pewność ale jak widać to jest bardzo dobry znak :) :)

Trzymam kciuki mocno :)

Ja w terminie miesiączki test + badanie beta HCG. Natomiast z objawów to senność, straszna, od samego początku, mogę spać non stop + teraz od 6-7 tygodnia zaczynam mieć nudności. I sikam bardzo często.

reklama
Mnie od początku dobijały zapachy...Wystarczyło że usiadł koło mnie ktoś wyperfumowany, to zaraz czułam żołądek pod gardłem...
Widok parującej kawy to samo... ja wyczuwałam woń wilgoci i starej piwnicy(??)...
Piersi mnie bolały jak przed miesiączką, byłam senna i czułam się jakby coś mnie brało...
Mimo że ponad rok byłam wege, nagle wzięła mnie ochota na wędzone szproty!
Zrobiłam dwa testy i obydwa pozytywne :)

Do góry