reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

monia_ 26 zgadzam się że najepiej test zrobić w terminie ale sama wiem że ciężko wytrzymać do tego terminu, chce się wiedzieć jak najszybciej szczególnie jak się stara i bardzo chce się mieć dzidziusia :D

reklama
ja miałam zaparcia dziwne, które zignorowałam, a tak to bolące piersi, ale bolały mnie tak przed każdym okresem, więc też olałam, a test zrobiłam na odczep się i dwie kreski:):)

Hej w pierwszej ciazy byłam pod kontrola testu ciazowego wiec jeszcze w przed dzień planowanej miesiączki były dwie kreski a wdrugiej strasznie bolały mnie piersi czego nie miałam nigdy przed okresem zawsze mi troche rosły ale nie bolały no tydzien przed okresem odrzucał mnie zapach kawy która uwielbiam i mogła bym pić i 5 dziennie no i brak okresu w dzień w którym powinnam dostać ja mam równo co 28 dni jak w mordę strzelił a tu susza :) a przepraszam jedyna rzecz która była i w jednej i drugiej ciazy to to ze waga mi w dół leciały mimo ze jadlam tyle samo .

Moim pierwszym objawem ciąży były nudności. I wstręt na zapach ulubionego jedzenia. Następniie ból podbrzusza i piersi (wtedy nie wiedziałam ze to objawy ciąży. Dowiedziałam sie ze jestem w ciązy w 5 tygodniu.

W zasadzie to było tak: W niedziele rano na zapach sniadania ktore zrobił moj mąż zrobio mi sie niedobrze. Tak samo na wieczór na zapach kolacji. Kiedy w poniedzialek rano znowu sie sytuacja powtórzyła postanowiłam zrobic test. Na początku nie myślałam ze to ciąża, bo bardzo długo sie staraliśmy i nic nie wychodziło... Wiec jakoś ciaza nie przyszla mi przez mysl. Jednak w poniedzialek rano test pokazal dwie kreski, godzinę pozniej kolejny test i znowu dwie kreski... A wieczorem wizyta u gina potwierdziła ciąże... I w ciągu najblizszych dni ten ból podbrzusza, kiedy macica sie powieksza oraz ból piersi...
Mimo niektórych niedogodności ciąża to stan który wspominam jako jeden z najmilszych w zyciu:)

no cóż, ja akurat nie miałam absolutnie żadnych objawów przez cały pierwszy trymestr ;-) ogólnie ciąże znosiłam wyjątkowo dobrze, zero nudności i tym podobnych dolegliwości ;-) po prostu odstawiliśmy antykoncepcję i kiedy nie pojawiła się pierwsza @ zrobiła test, więc naprawdę rożnie to bywa i myślę że nie ma co stawiać diagnozy po samych objawach, które są różne albo nie koniecznie oznaczają ciążę :-)

Cześć Dziewczyny

Mam nadzieje ze będziecie potrafiły udzielić odpowiedz na moje pytanie, otóż 4.06 miałam zabieg lyzeczkowania. W tym miesiącu starałam sie o dzidziusia z mężem. Owulacje miałam koło połowy miesiąca, okres z tego co sobie wyliczylam powinnam dostać w ten piątek, chociaż nie jestem w 100% pewna bo wiadomo po zabiegu nie miałam miesiąc w miesiąc regularnych okresow. Test ciążowy zrobiłam w piątek w dzień spodziewanej miesiaczki wyszedł niestety negatywny, dzisiaj powtorzylam, po okolo 6 minutach pojawiła sie strasznie blada i niewyrazna druga kreska. Myslicie ze sie udało wiem ze powinnam zrobić test kolejny test z krwi ale boje sie rozczarowania. W tamtej ciazy test pozytywny wyszedł od razu w dniu spoedziewanej miesiączki. A najbardziej boli rozczarowanie:( proszę o odpowiedz.

Karolek245 nie jestem specjalistka ale skoro bylo cos tam widać czyli drugą kreske to moim zdaniem powinnaś powtórzyć test jutro rano albo pojutrze i będziesz miała pewność ale jak widać to jest bardzo dobry znak :) :)

Trzymam kciuki mocno :)

Ja w terminie miesiączki test + badanie beta HCG. Natomiast z objawów to senność, straszna, od samego początku, mogę spać non stop + teraz od 6-7 tygodnia zaczynam mieć nudności. I sikam bardzo często.

reklama
Mnie od początku dobijały zapachy...Wystarczyło że usiadł koło mnie ktoś wyperfumowany, to zaraz czułam żołądek pod gardłem...
Widok parującej kawy to samo... ja wyczuwałam woń wilgoci i starej piwnicy(??)...
Piersi mnie bolały jak przed miesiączką, byłam senna i czułam się jakby coś mnie brało...
Mimo że ponad rok byłam wege, nagle wzięła mnie ochota na wędzone szproty!
Zrobiłam dwa testy i obydwa pozytywne :)

Do góry