reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jestem w ciąży?

Acha. Oni tu zawsze maja problem jak cos jest ciut inaczej niz przewiduje procedura. Gratulacje! To teraz pierwszy scan i to pewnie szybciutko bedzie - kapitalne przezycie. Szykuje Ci sie niezla rewolucja w zyciu, ale to piekny czas.

reklama
Pierwszy skan już w przyszłym tygodniu. Mówili mi że pierwsze USG powinno być zrobione między 12 a 14 tygodniem, a według obliczeń to już 13 :)

Rewolucja już się zaczyna, instynkt macierzyński się we mnie budzi :-)

Dokladnie - pierwszy scan robi sie miedzy 12 a 14 tygodniem, potem juz nie jest mozliwe wykonanie NT, a to jedno z wazniejszych badan wykonywanych podczas scanu. Licz sie z tym, ze wiek wedlug OM moze sie roznic od wieku rozwojowego o kilka dni (moj Karol okazal sie o 6 dni starszy niz liczyla polozna, o 1 dzien starszy niz liczylam ja), w kazdym badz razie na tym scanie dostaniesz dokladny termin porodu.
No, instynkt macierzynski to Ci sie jeszcze rozbucha! Poczekaj jak zobaczysz na scanie fikajacego maluszka...

Gratuluje i życzę szczęśliwej i zdrowej ciąży:-)piękny czas,rozkoszuj się nim,bo szybko mija:)nim się obejrzysz będziesz tulić swojego bobaska:tak:

Witam. Mam nadzieje ze mi pomozecie. A wiec zrobilam dzis test ciazowy ale wyszedl negatywny. Zrobilam go bo od pary dni strasznie sie zle czuje, jestem oslabiona,senna , czesciej chodze siku, strasznie mi dretwieja rece i nogi najczesciej wieczorem i przechodzi mi dopiero rano mam mdlosci jednak nie wymiotuje, piersi mnie nie bola,wiecej jem , mam zachciankia. Ostatnia ''miesiaczke'' mialam 12 maja , tzn leciala mi krew przez 2 dni a pozniej przez 6 dni mialam tylko slabe plamienia o kolorze brazowym. Czy ja moge byc w ciazy? Strasznie sie boje bo 11 miesiecy temu poronilam, dowiedzialam sie ze jestem w ciazy dopiero w 8 tygodniu, a teraz chcialabym poprostu wczesniej wiedziec,nie chcialabym przez ten koszmar znow przechodzic.

Ostatnia edycja:
Ostatnia miesiaczka 12.05, czyli to by byl dopiero 4 tydzien jesli okres byl faktycznie okresem. Po pierwsze test moze jeszcze nie wylapac ciazy, zwlaszcza jesli to test o czulosci 25jednostek. Po drugie na objawy tez za wczesnie, szczegolnie na "zachcianki". Jesli zaszlas w ciaze wczesniej, a okres jest "falszywy", test powinien ja spokojnie wykryc, ale czasem test po prostu nie wychodzi - zrobilabym drugi. Kiedy wychodzi Ci termin spodziewanej miesiaczki?

Ok. Ja bym powtorzyla test - jesli zaszlas w ciaze w poprzednim cyklu, a to ostatnie krwawienie nie bylo faktycznie okresem, to test powinien ciaze wykazac. Wez jednak pod uwage, ze nawet jesli kobieta miesiaczkuje jak w zegarku, czasem zdarzaja sie zawirowania, cykle bezowulacyjne, nieregularnosci w cyklu. Nie sa zadna nieprawidlowoscia o ile wystepuja sporadycznie. Duzo potrafi psychika - jakis stres chocby.

reklama
Cześć!
Zacznę od tego że ostatnio kochałam się z moim chłopakiem jakieś 3 miesiące temu. Od tamtej pory miałam 2 krwawienia, które nie były bolesne (zawsze miałam straszne bóle brzucha w pierwszych dniach miesiączki a ostatnio nic). Pierwsza z tych miesiączek była spóźniona kilka dni. Ostatnio czuje się non stop zmęczona i nic mi się nie chce. 2 może 3 razy miałam rano dziwne mdłości. A dzisiaj pierwszy raz poleciała mi krew z nosa (nie pamiętam żeby kiedykolwiek mi się to przytrafiło). Robiłam test z moczu jak spóźniała mi się miesiączka i był negatywny. Ale wiem że testy nie zawsze mówią prawdę. Czy ja mogę być w ciąży??

Do góry