Acha. Oni tu zawsze maja problem jak cos jest ciut inaczej niz przewiduje procedura. Gratulacje! To teraz pierwszy scan i to pewnie szybciutko bedzie - kapitalne przezycie. Szykuje Ci sie niezla rewolucja w zyciu, ale to piekny czas.
reklama
Dokladnie - pierwszy scan robi sie miedzy 12 a 14 tygodniem, potem juz nie jest mozliwe wykonanie NT, a to jedno z wazniejszych badan wykonywanych podczas scanu. Licz sie z tym, ze wiek wedlug OM moze sie roznic od wieku rozwojowego o kilka dni (moj Karol okazal sie o 6 dni starszy niz liczyla polozna, o 1 dzien starszy niz liczylam ja), w kazdym badz razie na tym scanie dostaniesz dokladny termin porodu.
No, instynkt macierzynski to Ci sie jeszcze rozbucha! Poczekaj jak zobaczysz na scanie fikajacego maluszka...
No, instynkt macierzynski to Ci sie jeszcze rozbucha! Poczekaj jak zobaczysz na scanie fikajacego maluszka...
Witam. Mam nadzieje ze mi pomozecie. A wiec zrobilam dzis test ciazowy ale wyszedl negatywny. Zrobilam go bo od pary dni strasznie sie zle czuje, jestem oslabiona,senna , czesciej chodze siku, strasznie mi dretwieja rece i nogi najczesciej wieczorem i przechodzi mi dopiero rano mam mdlosci jednak nie wymiotuje, piersi mnie nie bola,wiecej jem , mam zachciankia. Ostatnia ''miesiaczke'' mialam 12 maja , tzn leciala mi krew przez 2 dni a pozniej przez 6 dni mialam tylko slabe plamienia o kolorze brazowym. Czy ja moge byc w ciazy? Strasznie sie boje bo 11 miesiecy temu poronilam, dowiedzialam sie ze jestem w ciazy dopiero w 8 tygodniu, a teraz chcialabym poprostu wczesniej wiedziec,nie chcialabym przez ten koszmar znow przechodzic.
Ostatnia edycja:
Ostatnia miesiaczka 12.05, czyli to by byl dopiero 4 tydzien jesli okres byl faktycznie okresem. Po pierwsze test moze jeszcze nie wylapac ciazy, zwlaszcza jesli to test o czulosci 25jednostek. Po drugie na objawy tez za wczesnie, szczegolnie na "zachcianki". Jesli zaszlas w ciaze wczesniej, a okres jest "falszywy", test powinien ja spokojnie wykryc, ale czasem test po prostu nie wychodzi - zrobilabym drugi. Kiedy wychodzi Ci termin spodziewanej miesiaczki?
Nastepna miesiaczke powinnam dostac 10-13 czerwca.
Ok. Ja bym powtorzyla test - jesli zaszlas w ciaze w poprzednim cyklu, a to ostatnie krwawienie nie bylo faktycznie okresem, to test powinien ciaze wykazac. Wez jednak pod uwage, ze nawet jesli kobieta miesiaczkuje jak w zegarku, czasem zdarzaja sie zawirowania, cykle bezowulacyjne, nieregularnosci w cyklu. Nie sa zadna nieprawidlowoscia o ile wystepuja sporadycznie. Duzo potrafi psychika - jakis stres chocby.
reklama
Cześć!
Zacznę od tego że ostatnio kochałam się z moim chłopakiem jakieś 3 miesiące temu. Od tamtej pory miałam 2 krwawienia, które nie były bolesne (zawsze miałam straszne bóle brzucha w pierwszych dniach miesiączki a ostatnio nic). Pierwsza z tych miesiączek była spóźniona kilka dni. Ostatnio czuje się non stop zmęczona i nic mi się nie chce. 2 może 3 razy miałam rano dziwne mdłości. A dzisiaj pierwszy raz poleciała mi krew z nosa (nie pamiętam żeby kiedykolwiek mi się to przytrafiło). Robiłam test z moczu jak spóźniała mi się miesiączka i był negatywny. Ale wiem że testy nie zawsze mówią prawdę. Czy ja mogę być w ciąży??
Zacznę od tego że ostatnio kochałam się z moim chłopakiem jakieś 3 miesiące temu. Od tamtej pory miałam 2 krwawienia, które nie były bolesne (zawsze miałam straszne bóle brzucha w pierwszych dniach miesiączki a ostatnio nic). Pierwsza z tych miesiączek była spóźniona kilka dni. Ostatnio czuje się non stop zmęczona i nic mi się nie chce. 2 może 3 razy miałam rano dziwne mdłości. A dzisiaj pierwszy raz poleciała mi krew z nosa (nie pamiętam żeby kiedykolwiek mi się to przytrafiło). Robiłam test z moczu jak spóźniała mi się miesiączka i był negatywny. Ale wiem że testy nie zawsze mówią prawdę. Czy ja mogę być w ciąży??