reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

W czasie deszczu... Kazda normalna kobieta bylaby juz u gina dawno - 2 miesiace temu testy, czyli mamy 3 miesiace ciazy. Za chwile bedzie za pozno na niektore badania.

reklama
Również uważam,że trzy pozytywne testy mówią same za siebie one jeśli się mylą to raczej tylko w tą drugą strone:-),natomiast jeśli chodzi o te "miesiączki" to jesli byly brunatne i zdecydowanie krótsze,to tylko plamienia które jak najbardziej mogą pojawić się w pierwszych miesiącach ciąży.Objawy też typowo "ciążowe",ale objawy mozna zawsze jakoś wytlumaczyć,ale natury nie oszukasz;-) gdybym byla na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa,pozdrawiam i życzę powodzenia:-)

Kłaczek najwidoczniej nie jestem normalną kobietą ;-)

Jestem dość młodą osobą i skoro dostałam okres stwierdziłam, że testy się pomyliły, po za tym od jakiegoś czasu mieszkam w UK, pracuję całymi dniami, a na wolne nie bardzo mam jak liczyć skoro pracę chce utrzymać. więc zamiast wypowiadać się jak zrobiłaby normalna osoba bo taką z pewnością jesteś, nie wypowiadaj się bo w poście nie pytałam czy jestem normalna czy nie :)

Paulina00, no w tym tygodniu wybiorę się do ginekologa, bo co raz bardziej zaczynam się martwić. Tak jak wspomniałam jestem dość młoda, niegotowa na bycie matką, ale dziecko to skarb i jakoś damy radę :-)

Mala Mi - po 3 pozytywnych testach normalną koleja rzeczy idzie się do lekarza. Młody wiek z tego nie zwalnia, jak byłam po raz pierwszy w ciąży, to tez byłam bardzo młoda, więc wiekiem sie nie tłumacz, tylko idź sprawdzić czy wszystko w porządku z dzidziusiem.

Te wszystkie objawy, które opisałaś - to zdecydowanie objawy sugerujące ciążę. Krótszy i mniej obfity "okres", wbrew pozorom dość często zdarza sie w pierwszych miesiącach w ciąży.
Maszeruj szybciutko na wizytę i życzę spokojnych dalszych miesięcy.

A jeśli mozna wiedziec, ile masz lat?Tak czy owak,skoro pracujesz to napewno sobie poradzisz :-)życzę powodzenia i daj znać jak u lakarza:-)

Mała_Mi ja jestem prawie pewna ze jestes w ciazy. I powinnas isc po tych trzech testach do ginekologa. Ja po pierwszym tescie w niedziele tez nie bylam pewna, zrobilam trzy kolejne w poniedzialek, a we wtorek juz u gina bylam.. I mlody wiek nic nie znaczy, ja urodzilam majac tylko 16 lat, 3 miesiace i 7 dni :) POWODZENIA!!!!!!!! I lec jak najszybciej :))

A i testy myla sie raczej w odwrotna strone. Moja znajoma niedawno okresu nie dostawala i test wyszedl negatywny, za to Beta HCG prawde powiedziala :)

reklama
Robiłam test dzisiaj rano, w liczbie sztuk 3, pierwszy negatywny, drugi pozytywny i trzeci również już nie wiem co mam myśleć. Siłą rzeczy wzięłam wolne w pracy, chciałam iść do ginekologa, no ale wizyta dopiero na środę....

A czuję się masakrycznie, mam wrażenie jakby mi coś w dole brzucha rozciągało wszystkie wnętrzności, na czekolade się trzęse jak galaretka, chociaż wcześniej za nią nie przepadałam, a piersi z dnia na dzień bolą bardziej i zrobiły się jakieś takie pełniejsze...

Lat mam 20. no już stosunkowo nie taka młoda, ale za głupiutka na dziecko, niestety ... Gdybym nie rozstala się z chłopakiem, a on po pierwszym pozytywnym teście nie wyskoczył z testami na ojcostwo pewnie podchodziłabym inaczej, a ja się po prostu boję wiem,że nie jestem na dzień dzisiejszy w stanie zapewnić dziecku normalnych perspektyw na życie... straszne ale prawdziwe...

Do góry