reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jestem w ciąży?

Kochane Dziewczyny!
Odebrałam wyniki, mam 614,6 beta-hcg czyli pozytywnie!
Jestem w ciąży, mam małą kruszynkę w brzusiu, jestem mega mega szczęśliwa!!!!
Teraz to już tylko spokoju i zdrówka mogę sobie życzyć:)
Super, że jesteście!

reklama
[h=1]Do tych kobiet, które są w ciąży i pamiętają swoje pierwsze, te "najpierwsze" objawy. Wiadomo, że objawem jest brak okresu. Tylko, że od owulacji do okresu jest 2 tygodnie. Jak więc mozna poznać że jest sie w ciąży w ciągu tych 2 tygodni, zanim pojawi się okres? Czy w ogóle wtedy są już jakieś objawy? Jakieś bóle, inny sluz, temperatura, inne..?[/h]
Piszcie kobietki..takie info.może być pomocne dla starajacych sie i wyczekujacych tych dwóch kreseczek

cóż, ja wiedziałam, że jestem w ciąży, bo planowaliśmy, więc mogą być dla mnie oczywiste objawy, ale co tam..

na pewno byłam straaaaasznie śpiąca, gdybym mogła przespałabym cały dzień ( o ile za pierwszym razem się dało, to później był starszak).
drugi objaw to bolące piersi - bolały tak, że stanik ściągałam tylko do kąpieli, (dzięki grawitacji bolało jeszcze bardziej) każdy dotyk był torturą.

i tyle tego jak na wczesne objawy, mam nadzieję, że pomogłam choć odrobinę:)

u mnie jednymi z pierwszych objawow byla sennosc,budzilam sie i juz bylam spiaca :) boloce piersi,ale to tak,ze chodzilam bez stanika,oraz czeste wizyty w toalecie. Co do braku okresu, ja akurat nie mialam,ale mam kilka znajomych,ktore mialy prawie do 4 miesiaca.

A ja obie ciąże planowane.
W pierwszej pobolewały mnie piersi.
A w drugiej nic zero objawów, gdyby nie brak @ to w życiu bym nie powiedziała, że jestem w ciąży. I tak nie mogłam uwierzyć, że zrobiłam 3 testy, a na drugi dzień poleciałam na test z krwi ;-)

Witam,to może ja odpowiem bo pisałam wtedy o objawach na innym forum i mam jak na dłoni ;-)
Oto co napisałam (test z dwiema kreskami był 14.02) :
09.02 "Boli mnie brzuch ostatnio,raz ukłuje z jednej raz z drugiej strony albo (jak w tej chwili) czuję taki tępy ból w dole brzucha"
10.02 "A ja robię wszystko,żeby nie zwracać uwagi na bóle i kłucia brzuszka,bo zaraz się rozckliwiam i mam straszną nadzieję że się udało.Tylko raz mnie ten brzuch boli,raz nie.W sumie nie mam co szukać na siłę objawów bo pewnie koło poniedziałku @ powinna się już pojawić (lub
22.gif
)"
11.02 ""Objawów" wymarzonej ciąży jakby brak,brzuch zaboli czasami, wzdęcia mam straszne ale nie nakręcam się,bo po tym co wcinam to nic dziwnego
icon_redface.gif
Trzeba poczekać do wtorku na @ lub jej brak
yahoo.gif
oby,oby,oby
icon_mrgreen.gif
"

12.02 Jejku nie wytrzymam sama ze sobą!! Brzuch mnie cały czas pobolewa,jakbym miała delikatne zakwasy a (uwierzcie mi) ciężko mieć zakwasy po totalnym lenistwie.Ale to nie jest najgorsze!Jakie ja mam gazy!
5.gif
Wstyd!Nie jem nic takiego co mogło by takie coś spowodować!Brzuch mam twardy niesamowicie!Wstyd naprawdę
5.gif

13.02 "A u mnie termin małpiszona w poniedziałek-wtorek,bo cykle mam 25-26 dniowe.Rwie mnie w pachwinach,brzunio boli i mam straszny apetyt,chce mi się pić i jestem jakaś kopnięta w głowę.Mam trochę więcej śluzu.Wiem o tym nie dlatego,że na siłę doszukuję się objawów tylko dlatego że czasami coś mi pocieknie i biegnę do kibla zrezygnowana myśląc że to @. Na szczęście jeszcze nie przyszła ale jutro powinny też pojawić się brązowe plamienia....oby nie
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
"
14.02 TEŚCIK Z DWIEMA KRECHAMI...no i mam teraz taki przecudny"bunt dwulatka" w domu :):):):):)

U mnie w kazdej ciązy było inaczej.
Ciąza pierwsza po tygodniu od zapłodnienia w nocy obudziła mnie krótkotrwała fala nudności i juz wtedy coś mnie "tknęło" potem zaczęłam czuc sie że jest coś nie "halo" ze mną test zrobiłam na 4 dni przed @ i byl pozytywny.
Ciąża druga też tak po tygodniu poprostu przespałam sie w południe co mi sie nigdy nie zdarzało potem był brak @ i test po 2 dniach pozytywny.
Ciąza trzecia seks bez zabezpieczenia w 31 dniu cyklu po 3 dniach okropny ból jajników myślałam że mam zapalenie przydatków po 2 dniach zrobiłam test, negatywny @ nadal brak, dopiero po 2 tyg od planowanego @ test pozytywny.
Dodam że prawdziwe mdłości na szczęscie bez wymiotów i ból piersi miałam dopiero około7 tyg.

reklama
Witam,to może ja odpowiem bo pisałam wtedy o objawach na innym forum i mam jak na dłoni ;-)
Oto co napisałam (test z dwiema kreskami był 14.02) :
09.02 "Boli mnie brzuch ostatnio,raz ukłuje z jednej raz z drugiej strony albo (jak w tej chwili) czuję taki tępy ból w dole brzucha"
10.02 "A ja robię wszystko,żeby nie zwracać uwagi na bóle i kłucia brzuszka,bo zaraz się rozckliwiam i mam straszną nadzieję że się udało.Tylko raz mnie ten brzuch boli,raz nie.W sumie nie mam co szukać na siłę objawów bo pewnie koło poniedziałku @ powinna się już pojawić (lub
22.gif
)"
11.02 ""Objawów" wymarzonej ciąży jakby brak,brzuch zaboli czasami, wzdęcia mam straszne ale nie nakręcam się,bo po tym co wcinam to nic dziwnego
icon_redface.gif
Trzeba poczekać do wtorku na @ lub jej brak
yahoo.gif
oby,oby,oby
icon_mrgreen.gif
"

12.02 Jejku nie wytrzymam sama ze sobą!! Brzuch mnie cały czas pobolewa,jakbym miała delikatne zakwasy a (uwierzcie mi) ciężko mieć zakwasy po totalnym lenistwie.Ale to nie jest najgorsze!Jakie ja mam gazy!
5.gif
Wstyd!Nie jem nic takiego co mogło by takie coś spowodować!Brzuch mam twardy niesamowicie!Wstyd naprawdę
5.gif

13.02 "A u mnie termin małpiszona w poniedziałek-wtorek,bo cykle mam 25-26 dniowe.Rwie mnie w pachwinach,brzunio boli i mam straszny apetyt,chce mi się pić i jestem jakaś kopnięta w głowę.Mam trochę więcej śluzu.Wiem o tym nie dlatego,że na siłę doszukuję się objawów tylko dlatego że czasami coś mi pocieknie i biegnę do kibla zrezygnowana myśląc że to @. Na szczęście jeszcze nie przyszła ale jutro powinny też pojawić się brązowe plamienia....oby nie
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
6.gif
"
14.02 TEŚCIK Z DWIEMA KRECHAMI...no i mam teraz taki przecudny"bunt dwulatka" w domu :):):):):)

Kochana to co ty opisujesz ,to ja mam teraz to samo od paru dni tak mam,do miesiaczki pozostalo z 4 dni..wczoraj wieczorem tak mnie podbrzusze dziwnie bolalo jak by pieklo i w krzyżu też.. od paru dni mam jakies dziwne pobolewania jak nie w jajnikach to w podbrzuszu,piersi nabrzmiale bardzo.. nigdy tak nie mialam..dziewne
Zastanawiam sie ze moze zaciazylam, co moze byc prawdopodobne..

Do góry