reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jestem w ciąży?

Ja bym dzisiaj powtórzyła test innej firmy na Twoim miejscu.
Ja w tej ciąży zrobiłam test w dzień spodziewanej miesiączki około godziny 16 i druga kreska wszyła mi bladziutka właśnie.

reklama
Jak byly dwie kreseczki to chyba mozesz zaczac sie cieszyc, nie wiem tylko po co dwa dni czekac z nastepnym testem? Ja jak zrobilam test i wyszedl mi pozytywny to tez nie moglam w to uwierzyc, drugi zrobilam jakies dwie godziny pozniej, wieczorem lekarz potwierdzil ciążę, a ja na drugi dzien zrobilam jeszcze jeden test :D Tak dla pewnosci:) Gratuluję :)

Witam serdecznie Wszystkie przyszłe i obecnie spodziewające się i będące nimi mamusie:)
Mam pytanie. Z mężem staramy się o bejbinkę. Lekarz przepisał mi duphaston. Zaczęlam go brać i teraz czekam na miesiączkę. Chodzi o to, że miałam dostać okres dwa dni temu, nie dostałam. Bolą mnie natomiast piersi, męczą wzdęcia, brzuszek stał się lekko wypukły. No i co najważniejsze zrobiłam test ciążowy. Wynik był. Dwie kreseczki, jedna mocno czerwona a druga taka jasna, ale też widoczna. W ulotce pisało, że jeżeli jest jasny wynik zrobić go ponownie 48 ha później. Czyli już jutro. Czytałam na różnych forach, że to może być sygnał, że jednaj jestem w ciąży. Możecie mi odpowiedzieć, czy mogę się już cieszyć czy raczej się nie łudzic:(
Proszę.

Najlepiej jak pójdziesz zrobić jutro test z krwi - beta hcg, on rozwieje Twoje wątpliwości. Co do brzuszka, to wypukłość nie jest spowodowany ciążą na tym etapie ;-)

Co do bladej kreski - to ja też taką miałam a teraz jest Maja na świecie

Blada kreseczka w obu ciążach w pierwszej test robiłam 6 dni po spodziewanej miesiączce w drugiej w dzień spodziewanej miesiączki. Jak dla mnie możesz się cieszyć. A porządna kreska wyszła mi w pierwszej ciąży 2 tyg. po pierwszym zrobionym teście.

hej ja tez mialam blada kreseczke i do konca tez nie bylam pewna czy w tej ciazy jestem. czekalam za wizyta u lekarza. Piersi tak jak Ty mialam bardzo wrazliwe,strasznie bolaly i pamietam jak moja mama powiedziala,ze jak piersi bola to na pewno w ciazy jestem:) napisz jak juz bedziesz wiedziala na 100% ale ja juz Ci gratuluje:)

Dziękuję Wam Dziewczyny. Jesteście Najlepsze! Po przeczytaniu waszych postów jestem uskrzydlona:) Z tymi piersiami to faktycznie moja siostra miała podobnie, bolały ją tak, że nie była w stanie nawet się dotknąć. No i jutro z samego rana rejestruję się do mojego ginekologa na badanie krwi. Oby wszystko było po mojej myśli. Mąż tak się ucieszył po Waszych postach, że od razu zaczął mierzyć miejsce na łóżeczko:) Ale jestem pełna nadziei. Dziękuję i będę informowała na bieżąco) Buziaki

reklama
Do góry