reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jestem w ciąży?

Witam was :) mam pewien problem dziewczyny chciała bym sie wam zapytac jak to jest dokładnie z tymi płodnymi dniami ja miej wiecj mam 29-dniowy cykl okres miałam 23 pażdziernika i 1 listopada juz współżyłam no i wtedy z wyliczen mi wychodzi ze miałam dni płodne boje sie ze mopge byc w ciąży bo wytrysk nastapił do środka:( jak robiłam test w piatek wyszedł mi negatywny nie wiem czy moze za szybko go zrobiłam , czy cos nie tak :( przez jakies trzy dni miałam troszke nudnosci ale mi juz przeszło nie wiem jak to wszystko rozumieć?. prosze o jakąs rade. z góry dziekuje i pozdrawiam.

Nikt Ci nie powie jak to jest z Twoimidniami płodnymi,bo to jest indywidualna sprawa każdej kobiety,zależna od długości cyklu,oraz różnych innych czynników.Możesz jedynie teoretycznie przyjąć,że Twój cykl składa się z kolejnych faz,o tym sobie możesz poczytać,ale nie można polegać na suchych wyliczeniach-teorii,trzeba poznać swój organizm ,a i to czasem zawodzi(różne czynniki,choroba,stres,zmiana klimatu itp.)Wedlug tych suchych wyliczeń i wyłącznie teorii,największe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w twoim przypadku było około 6go listopada i kilka dni przed i kilka dni po tym dniu,ale czy 1go już?-nikt nie wie.A test zrób najlepiej po 1szym dniu spodziewanej miesiączki-będzie najpewniej w przypadku domowego testu

reklama
Zapraszam do wątku "Objawy bardzo wczesnej ciąży" (przypiety u góry) - tam mowa o najwcześniejszych objawach, radzę przed zadaniem pytania zapoznac się z lekturą wątku.

Witam, 4 pazdziernika kochałam się z moim chlopakiem. Niestety pekla nam gumka, to wszystko działo sie w dzien nieplodny. Robilam 4 testy, 14-17dni po stosunku, i wychodzilu negatywnie. Miesiaczke mialam planowo na 7 ( dostałam 5) A pozniej 7 listopada. i Chyba jest dobrze, lecz ja nadal sie boje. Nie mam objawow, lecz mam wzmozony apetyt, i tak jakby przybrałam na wadze...
Teraz byłabym w 8 tygodniu ciązy, czy można jeszcze wykonac test ciązowy? Czy juz nic sie nie wykryje w moczu? Bardzo prosze o odpowiedź, poniewaz tak sie boje..

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Witam, 4 pazdziernika kochałam się z moim chlopakiem. Niestety pekla nam gumka, to wszystko działo sie w dzien nieplodny. Robilam 4 testy, 14-17dni po stosunku, i wychodzilu negatywnie. Miesiaczke mialam planowo na 7 ( dostałam 5) A pozniej 7 listopada. i Chyba jest dobrze, lecz ja nadal sie boje. Nie mam objawow, lecz mam wzmozony apetyt, i tak jakby przybrałam na wadze...
Teraz byłabym w 8 tygodniu ciązy, czy można jeszcze wykonac test ciązowy? Czy juz nic sie nie wykryje w moczu? Bardzo prosze o odpowiedź, poniewaz tak sie boje..

Pozdrawiam.

A moze do lekarza? Ale jeżeli krwawienie masz normalne, to raczej niepotrzebnie się obawiasz. Rozumiem, że 4.10 się kochaliscie a 7.10 miałaś dostać okres (a dostałaś jak rozumiem 5)? Jeśli tak to dzieci z tego nie będzie moim zdaniem.

Ostatnia edycja:
A moze do lekarza? Ale jeżeli krwawienie masz normalne, to raczej niepotrzebnie się obawiasz. Rozumiem, że 4.10 się kochaliscie a 7.10 miałaś dostać okres (a dostałaś jak rozumiem 5)? Jeśli tak to dzieci z tego nie będzie moim zdaniem.

Do lekarza nie moge isc, jestem za młoda, i gdyby coś nikt nie móglby sie dowiedziec tak szybko. Tak okres dostalam dzien po stosunku, a pozniej w listopadzie 7 czyli 3 dni spoznil sie, byl taki sam jak zawsze, 3 dniowy. A to że przybrałam na wadze? Tzn mam apetyt, nie musi być chyba objawem ciązy jak podejrzewam? Mimo to się nadal boje, chlopak upewnia mnie ze jesli bylabym w ciazy mialabym objawy. I nie dostala bym miesiaczki, choc ja dostalam 2 razy juz... Co ja mam zrobic?..

Do lekarza nie moge isc, jestem za młoda, i gdyby coś nikt nie móglby sie dowiedziec tak szybko. Tak okres dostalam dzien po stosunku, a pozniej w listopadzie 7 czyli 3 dni spoznil sie, byl taki sam jak zawsze, 3 dniowy. A to że przybrałam na wadze? Tzn mam apetyt, nie musi być chyba objawem ciązy jak podejrzewam? Mimo to się nadal boje, chlopak upewnia mnie ze jesli bylabym w ciazy mialabym objawy. I nie dostala bym miesiaczki, choc ja dostalam 2 razy juz... Co ja mam zrobic?..

Moja rada jest prosta: nie współżyj bo jesteś za młoda!Skoro do lekarza nawet sama nie możesz iść to zastanów się czy nie za szybko zaczęłaś.
Miałaś okres to w ciąży nie jesteś.Zrób test według ulotki i sprawa będzie jasna.Na przyszłość zastanów się nad konsekwencjami.Podejrzewam,że masz 15-16 lat-dojrzewasz jeszcze i dlatego waga mogła wzrosnąć,jesz bo rośniesz.

Moja rada jest prosta: nie współżyj bo jesteś za młoda!Skoro do lekarza nawet sama nie możesz iść to zastanów się czy nie za szybko zaczęłaś.
Miałaś okres to w ciąży nie jesteś.Zrób test według ulotki i sprawa będzie jasna.Na przyszłość zastanów się nad konsekwencjami.Podejrzewam,że masz 15-16 lat-dojrzewasz jeszcze i dlatego waga mogła wzrosnąć,jesz bo rośniesz.

Tak, owszem mam 15lat, i wiem że jestem młoda, a do lekarza z drugiej strony mogla bym isc, ale boje sie tez poprostu. Ale czytałam i wszedzie pisza ze w 2 miesiacu juuz sie nie wykryje ciazy testem , a ja wlasnie byla bym w 8 tyg, czyli 2 miesiace..
Wiem, ze konsekwencje moga byc, ale stalo sie, i nic tego nie zmieni, nawet rozmowa o tym..Moge najwyzej uwazac na nastepny raz..

Nie ma co się załamywać. Ja wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży a mam 16 lat. Najlepiej idź do lekarza jak najszybciej. A kiedy zamierzasz powiedzieć rodzicom???

Ale ja nie mam co powiedziec, bo nie jestem w ciazy. Mialam miesiaczke, tylko mam wzmozny apetyt... a testy 4 wskazywaly negatywnie.. Wiec chyba nie jestem w ciazy, ale niepewnosc jest..

reklama

Nie jesteś za młoda żeby iść do lekarza! Skoro współżyjesz powinnaś się badać regularnie! Nie ze względu na ciążę, ale choroby. Wiem po sobie. To, że utrzymujesz higienę Ty i Twój partner to nie oznacza, że "nic nie złapiesz". Nie będę Ci prawić kazań.... Jak juz zaczęłaś tą przygodę to na pewno nie przestaniesz ;-) ale... zastanów się trochę.
Jak dostałaś okres dzień po stosunku i miałaś potem jeszcze jeden okres w normalnym czasie to jak możesz być w ciąży. Pomyśl trochę. Poza tym są też inne objawy pomiędzy miesiączką. Jak już podejmujesz się współżycia to poczytaj trochę o tym i obserwuj swój organizm. Jest jeszcze śluz, temperatura, którą się mierzy w pochwie.... Nie zachodzi się w ciążę od pękniętej prezerwatywy.
A tycie? Cóz. Równie dobrze możesz mieć niedoczynność tarczycy np. Czemu akurat ciąża??;-) Ech....

Do góry