reklama
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
szanse są nikłe.... zwlaszcza po zazyciu tabletki wczesnoporonnej...
Witam serdecznie!
Od jakiegoś tygodnia źle się czuję,tzn.inaczej niż zwykle...Mam
mdłości z rana,robi mi się strasznie duszno i mam nabrzmiały brzuch,a w środku
macicy czuję,że wszystko stało się grube i powiększone. Na koniec
dodam,że odbyłam stosunek z chłopakiem trzy tygodnie temu,on się spuścił a
po całym zdarzeniu bardzo mocno bolał mnie brzuch na dole Dzisiaj
dostałam okres,ale krwawienie jest mniej obfite,piersi mam powiększone,tylko że
mnie nie bolą,a na okres zawsze bardzo bolały i były nabrzmiałe,a teraz
nie są( cały czas jest mi strasznie duszno i chodzę co 5min siusiu Czy
to może być ciąża????? Bardzo proszę o poradę i z góry serdecznie
dziękuję za pomoc Agnieszka
Od jakiegoś tygodnia źle się czuję,tzn.inaczej niż zwykle...Mam
mdłości z rana,robi mi się strasznie duszno i mam nabrzmiały brzuch,a w środku
macicy czuję,że wszystko stało się grube i powiększone. Na koniec
dodam,że odbyłam stosunek z chłopakiem trzy tygodnie temu,on się spuścił a
po całym zdarzeniu bardzo mocno bolał mnie brzuch na dole Dzisiaj
dostałam okres,ale krwawienie jest mniej obfite,piersi mam powiększone,tylko że
mnie nie bolą,a na okres zawsze bardzo bolały i były nabrzmiałe,a teraz
nie są( cały czas jest mi strasznie duszno i chodzę co 5min siusiu Czy
to może być ciąża????? Bardzo proszę o poradę i z góry serdecznie
dziękuję za pomoc Agnieszka
a czy jakakolwiek odpowiedz od dziewczyn cie uspokoi?? jedne powiedza ze na pewno nie, inne ze pewnie tak... a tymczasem to wszystkiedo dowiesze sie z testu ciazowego i radze ci go zrobic jak najszybciej, bo moze to co nazywasz miesiaczka to nie miesiaczka a z kazdym krwawieniem w ciazy powinno isc sie do lekarza, wiec najlepiej dowiedz sie czy jestes w ciazy :-) trzymam kcuki zeby bylo po twojej mysli i na przyszlosc zebyscie byli bardziej ostrozni jak jeszcze dzieci nie chcecie, seks to nie zabawa bez zobowiazan ;-)
Witam
Mam na imię Gosia i jestem nowa na tym forum. Mam problem,od dłuższego już czasu dziwnie sie czuje, ostatnio urosly mi piersi o rozmiar sa nabrzmiale i wciaz bola, mam bardzo wydety brzuch. Zrobilam test ale wynik wyszedl negatywny. Czuje ze cos jest inaczej podejrzewam ciaze. Chce nadmienic iz biore tabletki ale byl moment ze wymiotowalam i mogly przestac dzialac do tego moj ostatni okres trwal niecaly dzien z przerwami. Czy to moze byc ciaza?? prosze o pomoc, dziekuje
Mam na imię Gosia i jestem nowa na tym forum. Mam problem,od dłuższego już czasu dziwnie sie czuje, ostatnio urosly mi piersi o rozmiar sa nabrzmiale i wciaz bola, mam bardzo wydety brzuch. Zrobilam test ale wynik wyszedl negatywny. Czuje ze cos jest inaczej podejrzewam ciaze. Chce nadmienic iz biore tabletki ale byl moment ze wymiotowalam i mogly przestac dzialac do tego moj ostatni okres trwal niecaly dzien z przerwami. Czy to moze byc ciaza?? prosze o pomoc, dziekuje
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
[ZRÓB TEST CIĄŻOWY!] ---> tekst do skopiowania i wklejania ...
Matko! dziewczyny róbcie testy, a jak macie watpilwosci to idzcie do lekarza...
My Wam nie powiemy czy jestecie w ciazy czy nie , kazda z nas ma inne objawy, a ja np nie mialam zadnych!!! Az do teraz a jestem juz w 5 miesiacu. Takze nie pomozemy, a jedynie namieszamy wam w głowach!
My Wam nie powiemy czy jestecie w ciazy czy nie , kazda z nas ma inne objawy, a ja np nie mialam zadnych!!! Az do teraz a jestem juz w 5 miesiacu. Takze nie pomozemy, a jedynie namieszamy wam w głowach!
reklama
anne
Fanka BB :)
Witam.
W zeszłą środę współżyłam ze swoim chłopakiem. Po wytrysku okazało się, że prezerwatywa, której użyliśmy jest pęknięta.
Następnego dnia dostałam okres, a ok. 34h po stosunku wzięłam tabletkę 72h po. Moje cykle są dość nieregularne, niestety.
Jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Podejrzewam, że niewielkie, ale jakoś spokojniej się poczuję jeśli mnie w tym upewnicie...
I czy test ciążowy mogę wykonać już teraz skoro mam okres, czy poczekać te 2 tygodnie?
Skoro następnego dnia dostałaś okres to po co brałaś Postinor? po 34godzinach-skoro miałaś okres po kilkunastu godz od stosunku,brałaś go podczas miesiączki?-nieźle sobie hormonalnie namieszałaś niepotrzebnie.
Testu nie ma sensu robić po 1sze tak szybko po stosunku,a po 2gie w czasie okresu! W ogóle to zapłodnione jajeczko dopiero po kilku (ok.6dni) dniach zagnieżdża się w śluzówce macicy i dopiero wtedy poziom hCG-gonadotropiny kosmówkowej,hormonu wtwarzanego wkrótce po zapłodnieniu jest wystarczająco wysoki,by wykryć go zwykłym domowym testem,nawet bardzo czułym.Poza tym w Twoim przypadku ,mimo,że masz nieregularne cykle,fakt ,że współżyłaś dzień przed miesiączką oznacza,że Twoje endometrium już nie było przygotowane do zagnieżdżenia się jajeczka,bo już byłaś w fazie złuszczania się błony macicy-miesiączka na 2gi dzień.