reklama
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
szanse są nikłe.... zwlaszcza po zazyciu tabletki wczesnoporonnej...
Witam serdecznie!
Od jakiegoś tygodnia źle się czuję,tzn.inaczej niż zwykle...Mam
mdłości z rana,robi mi się strasznie duszno i mam nabrzmiały brzuch,a w środku
macicy czuję,że wszystko stało się grube i powiększone. Na koniec
dodam,że odbyłam stosunek z chłopakiem trzy tygodnie temu,on się spuścił
a
po całym zdarzeniu bardzo mocno bolał mnie brzuch na dole
Dzisiaj
dostałam okres,ale krwawienie jest mniej obfite,piersi mam powiększone,tylko że
mnie nie bolą,a na okres zawsze bardzo bolały i były nabrzmiałe,a teraz
nie są
( cały czas jest mi strasznie duszno i chodzę co 5min siusiu
Czy
to może być ciąża????? Bardzo proszę o poradę i z góry serdecznie
dziękuję za pomoc
Agnieszka
Od jakiegoś tygodnia źle się czuję,tzn.inaczej niż zwykle...Mam
mdłości z rana,robi mi się strasznie duszno i mam nabrzmiały brzuch,a w środku
macicy czuję,że wszystko stało się grube i powiększone. Na koniec
dodam,że odbyłam stosunek z chłopakiem trzy tygodnie temu,on się spuścił
po całym zdarzeniu bardzo mocno bolał mnie brzuch na dole
dostałam okres,ale krwawienie jest mniej obfite,piersi mam powiększone,tylko że
mnie nie bolą,a na okres zawsze bardzo bolały i były nabrzmiałe,a teraz
nie są
to może być ciąża????? Bardzo proszę o poradę i z góry serdecznie
dziękuję za pomoc
a czy jakakolwiek odpowiedz od dziewczyn cie uspokoi?? jedne powiedza ze na pewno nie, inne ze pewnie tak... a tymczasem to wszystkiedo dowiesze sie z testu ciazowego i radze ci go zrobic jak najszybciej, bo moze to co nazywasz miesiaczka to nie miesiaczka a z kazdym krwawieniem w ciazy powinno isc sie do lekarza, wiec najlepiej dowiedz sie czy jestes w ciazy :-) trzymam kcuki zeby bylo po twojej mysli i na przyszlosc zebyscie byli bardziej ostrozni jak jeszcze dzieci nie chcecie, seks to nie zabawa bez zobowiazan ;-)
Witam
Mam na imię Gosia i jestem nowa na tym forum. Mam problem,od dłuższego już czasu dziwnie sie czuje, ostatnio urosly mi piersi o rozmiar sa nabrzmiale i wciaz bola, mam bardzo wydety brzuch. Zrobilam test ale wynik wyszedl negatywny. Czuje ze cos jest inaczej podejrzewam ciaze. Chce nadmienic iz biore tabletki ale byl moment ze wymiotowalam i mogly przestac dzialac do tego moj ostatni okres trwal niecaly dzien z przerwami. Czy to moze byc ciaza?? prosze o pomoc, dziekuje
Mam na imię Gosia i jestem nowa na tym forum. Mam problem,od dłuższego już czasu dziwnie sie czuje, ostatnio urosly mi piersi o rozmiar sa nabrzmiale i wciaz bola, mam bardzo wydety brzuch. Zrobilam test ale wynik wyszedl negatywny. Czuje ze cos jest inaczej podejrzewam ciaze. Chce nadmienic iz biore tabletki ale byl moment ze wymiotowalam i mogly przestac dzialac do tego moj ostatni okres trwal niecaly dzien z przerwami. Czy to moze byc ciaza?? prosze o pomoc, dziekuje
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
[ZRÓB TEST CIĄŻOWY!] ---> tekst do skopiowania i wklejania
...
Matko! dziewczyny róbcie testy, a jak macie watpilwosci to idzcie do lekarza...
My Wam nie powiemy czy jestecie w ciazy czy nie , kazda z nas ma inne objawy, a ja np nie mialam zadnych!!! Az do teraz a jestem juz w 5 miesiacu. Takze nie pomozemy, a jedynie namieszamy wam w głowach!
My Wam nie powiemy czy jestecie w ciazy czy nie , kazda z nas ma inne objawy, a ja np nie mialam zadnych!!! Az do teraz a jestem juz w 5 miesiacu. Takze nie pomozemy, a jedynie namieszamy wam w głowach!
reklama
anne
Fanka BB :)
Witam.
W zeszłą środę współżyłam ze swoim chłopakiem. Po wytrysku okazało się, że prezerwatywa, której użyliśmy jest pęknięta.
Następnego dnia dostałam okres, a ok. 34h po stosunku wzięłam tabletkę 72h po. Moje cykle są dość nieregularne, niestety.
Jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Podejrzewam, że niewielkie, ale jakoś spokojniej się poczuję jeśli mnie w tym upewnicie...
I czy test ciążowy mogę wykonać już teraz skoro mam okres, czy poczekać te 2 tygodnie?
Skoro następnego dnia dostałaś okres to po co brałaś Postinor? po 34godzinach-skoro miałaś okres po kilkunastu godz od stosunku,brałaś go podczas miesiączki?-nieźle sobie hormonalnie namieszałaś niepotrzebnie.
Testu nie ma sensu robić po 1sze tak szybko po stosunku,a po 2gie w czasie okresu! W ogóle to zapłodnione jajeczko dopiero po kilku (ok.6dni) dniach zagnieżdża się w śluzówce macicy i dopiero wtedy poziom hCG-gonadotropiny kosmówkowej,hormonu wtwarzanego wkrótce po zapłodnieniu jest wystarczająco wysoki,by wykryć go zwykłym domowym testem,nawet bardzo czułym.Poza tym w Twoim przypadku ,mimo,że masz nieregularne cykle,fakt ,że współżyłaś dzień przed miesiączką oznacza,że Twoje endometrium już nie było przygotowane do zagnieżdżenia się jajeczka,bo już byłaś w fazie złuszczania się błony macicy-miesiączka na 2gi dzień.