reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

gdyby nie uwagi siostry,która właśnie została mamą to bym się tym nie przejmowała ja sama po sobie zbytnio nie wiem czy mój brzuch się zmienia czy nie a ona uważa że tak że robi się bardziej okrągły

reklama
Ja Ci powiem tak =]
Miałam zawsze okres jak w zegarku =p
W styczniu jak zawsze sie pojawil dokladnie o tej samej porze,w lutym tez ale juz duzo skromniejszy
co mnie zdziwilo ale moglo sie przeciez zdazyc.
A kiedy w marcu juz sie nie pojawił poszłam do gina a on mnie uswiadomi ze jestem w polowie 11 tygodnia ciąży =D
Czyli od poczatku stycznia własnie =p

nie robiłam jeszcze testu ciążowego bo nie jestem pewna czy moje objawy nie są za wczesne na ciąże

i czy we wczesnej ciąży może występować jakaś wydzielina z pochwy

Może wystepować wydzielina, ale masz rację, twoje objawy sa za wczesne by były nastepstwem ciąży. W tak wczesnej ciąży to wystepują najczęściej bóle piersi i niewielki obrzęk twarzy - trzeba kogos dobrze znać żeby go zauważyć.

Uwagi Twojej siostry sa moim zdaniem śmieszne (bez urazy, nie zamierzam Cie obrazić), w 6-7 tygodniu już Ci się zaokragla brzuch? Siostra jest jeszcze wyczulona i wszedzie bedzie widzieć ciąże, nie przejmuj sie nią.

poprzednie wypowiedzi jednak też dają do myślenia że wszystko jest możliwe każdy organizm jest inny i reaguje na wszystko inaczej nic chyba trzeba będzie test zrobić

z jakiej firmy polecacie test ciążowy

Ostatnia edycja:
Mi brzuch zawsze przed okresem się zaokrąglał ;)
Jeżeli chcesz mieć spokojną głowę - zrób badanie bety, to Ci da pewność.
I daj znać jakie wyniki ;)

Witam. mam pewien dylemat. planujemy z mężem dziecko, po zrobieniu dwóch testów okazało się,że prawdopodobnie jestem w ciąży. okresu nie dostałam w terminie, wiec wszystko na to wskazuje. moje konkretne pytanie brzmi: mam termin do lekarza na 15.06, czy powinnam go przyspieszyć, ponieważ mogę być w ciąży, czy mam spokojnie zaczekać?
z góry dziękuję za odpowiedzi

Ostatnia edycja:
Witam. mam pewien dylemat. planujemy z mężem dziecko, po zrobieniu dwóch testów okazało się,że prawdopodobnie jestem w ciąży. okresu nie dostałam w terminie, wiec wszystko na to wskazuje. moje konkretne pytanie brzmi: mam termin do lekarza na 15.06, czy powinnam go przyspieszyć, ponieważ mogę być w ciąży, czy mam spokojnie zaczekać?
z góry dziękuję za odpowiedzi

Zaczekaj spokojnie - w tak wczesnej ciąży jak Twoja może jeszcze u gina nic nie być widać, za te 3 tygodnie będziesz już mieć widoczne serduszko i będzie można ocenić na 100% czy to ciąża. A teraz gin nic nowego Ci nie powie - dbać o siebie, łykać kwas foliowy, zdrowo się odżywiać, nie pić, nie palić. I po wizycie!

reklama
Witam moj problem otóż wyglada tak, spoznia mi sie miesiaczka juz pare dni tak jak i poprzednia jednak ta zaczela sie od plamien przez 5 dni i potem dopiero normalny okres(nigdy przedtem tak nie mialam) tabletki odstawilam jakies pol roku temu czy to wina odstawienia tabletek? czy ktos mial podobny przypadek?:no::no::no::no:

Do góry