Kiedy współżyłaś?? Beta pojawia się w krwi mniej więcej 7-10 dni po zapłodnieniu. Jeżeli zrobiłaś badanie po tym czasie to wynik wydaje się oznaczać, że nie jesteś w ciąży. Na wyniku nie miałaś napisanych norm? Poniżej masz normy dla poszczególnych tygodni ciąży:
Ciąża 1-2 tydzień mlU/ml 16 - 156
Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300
Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000
Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000
Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000
Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939
Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074
Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818
Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173
Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585
Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465
Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360
Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183
Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771
Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100
Współżyłam 12.05.2011r. - czyli minęło 6 dni ...
A na teście by już coś wyszło ? Czy lepiej powtórzyć beta hcg ?
reklama
myszeczka88
Zaciekawiona BB
Stanowczo za wcześnie i na betę i na test sikany, beta wychodzi najwcześniej 10 dni po stosunku Musisz uzbroić się w cierpliwość i zrobić betę w przyszłym tygodniu
Jeszcze jeden 'szczegół', 21h po stosunku wzięłam tabletkę 'PO' Escapelle, czy myślicie że może to mieć jakiś wpływ na wynik beta ?
Dodam jeszcze że po wzięciu tej tabletki nie wystąpiło ani krwawienie/plamienie, ani żadne skutki uboczne...ale to podobno świadczy tylko o tym że po prostu organizm przyjął 'bezproblemowo' taką dawkę hormonów...ale czy to mogło w jakiś sposób wpłynąć na ten wynik hmm ??
Z reguły jak robiłam wcześniej, czy tam znajome jak robiły beta to jak nie były w ciąży to wynik wychodził 0,1 mlU/ml, skąd to 0,215mlU/ml . . .
Dodam jeszcze że po wzięciu tej tabletki nie wystąpiło ani krwawienie/plamienie, ani żadne skutki uboczne...ale to podobno świadczy tylko o tym że po prostu organizm przyjął 'bezproblemowo' taką dawkę hormonów...ale czy to mogło w jakiś sposób wpłynąć na ten wynik hmm ??
Z reguły jak robiłam wcześniej, czy tam znajome jak robiły beta to jak nie były w ciąży to wynik wychodził 0,1 mlU/ml, skąd to 0,215mlU/ml . . .
Ostatnia edycja:
Kami, aby beta była całkowicie wiarygodna trzeba ją zrobić jakoś po dwóch tygodniach od stosunku i powtórzyć po 2 - 3 dniach, jesli jest ciąża to wskaźnik bety bardzo urośnie.
Nie patrz na znajome, bo one mogą mieć inny organizm niż Ty i Ty bedziesz mieć normę 0,2 a znajome 0,1 albo 0,3
Nie patrz na znajome, bo one mogą mieć inny organizm niż Ty i Ty bedziesz mieć normę 0,2 a znajome 0,1 albo 0,3
Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny
Poczekam, zobaczę jak to będzie, chociaż stres jest niesamowity, dopiero co 6 miesięcy temu (dziś mija heh) urodziłam córcie, w dodatku przez CC to teraz tak szybko druga ciąża ... eh strach.
Poczekam, zobaczę jak to będzie, chociaż stres jest niesamowity, dopiero co 6 miesięcy temu (dziś mija heh) urodziłam córcie, w dodatku przez CC to teraz tak szybko druga ciąża ... eh strach.
Postaraj się uspokoić i nie myśleć o tym, z moich doświadczeń wynika że czym bardziej człowiek boi się niechcianej ciąży tym więcej objawów na nią wskazuje - z tego stresu boli brzuch, piersi, mdłości sa, potrafi nawet brzuch urosnąć i okres się opóźniać, Więc wyluzuj, na mój nos nie masz się czego bać.
Oby Twój nos nie zawiódł
Chciałabym drugie dziecko ale jeszcze nie teraz, chciałabym się lepiej przygotować i fizycznie i psychicznie do kolejnej ciąży (poczucie że zawsze można robić coś lepiej heh)
W dodatku mało tego tutaj taka stresowa sytuacja a akurat mam matury, ja to mam szczęście ...
Chciałabym drugie dziecko ale jeszcze nie teraz, chciałabym się lepiej przygotować i fizycznie i psychicznie do kolejnej ciąży (poczucie że zawsze można robić coś lepiej heh)
W dodatku mało tego tutaj taka stresowa sytuacja a akurat mam matury, ja to mam szczęście ...
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Oby Twój nos nie zawiódł
Widze że kolezanka w ponobnej sytuacji co ja i podobnym wieku Ja tez mam córcie Olivcie i tez w tym roku mature zdawalam, z tym ze ja juz jestem po
Kochane byłam u lekarza z tym bólem brzucha, wyslal mnie do szpitala, tam dali mi kroplówke, troche polezalam, i wyniki mam ok, to nie wyrostek Ale mam isc do ginekologa, bo moze to od tych spraw..
reklama
xXxIzuLQaxXx miło Mi, poznać ;D
Co do mojego tematu jeszcze; dziś zrobiłam test tak ooo bo miałam akurat w domu (jest 8 dni po stosunku) i wyszedł negatywny. Około 23 maja powinnam dostać okres. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć, ale mam przeczucie że jednak nie jestem w ciąży he he
Co do mojego tematu jeszcze; dziś zrobiłam test tak ooo bo miałam akurat w domu (jest 8 dni po stosunku) i wyszedł negatywny. Około 23 maja powinnam dostać okres. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć, ale mam przeczucie że jednak nie jestem w ciąży he he