reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jestem w ciąży?

reklama
w ciąży szyjka jest miękka i rozpulchniona. zresztą nawet sama pochwa jest taka jakby gąbkowata bardziej. mozesz zmierzyc sobie rano temperaturę. powinna być nieco wyższa niż normalnie. u mnie w pierwszych tygodniach ponad 37 ;)

To zależy z którego jajnika przypadłaby owulacja.Jeżeli z chorego to raczej nie ,ale zawsze jest jeszcze jeden w zanadrzu :)

Witajcie jutro ide kolejny raz do lekarki i ona zbada i usg zrobi. I zobaczymy co powie ta 100%. Boli mnie dzis lewy jajnik. Oczym to moze swiadczyć ???

Witajcie dziewczyny i nie tylko.
Mam do was pytanie, pewnie wiele tu takich dostajecie, ale same rozumiecie jak to jest.
Od kilku dni mam dziwne zachowania swojego organizmu i podejrzewam, że to może być ciąża.
Około 9 czerwca(zeszła środa) zauważyłam dziwny śluz wydobywający się z pochwy, nie zdziwiłoby mnie to gdyby nie fakt, że jest go strasznie dużo. Kolor miał biało-przezroczysty, nie pachniał. Podejrzewałam na początku, że to może dlatego, że mam dni płodne, ale nigdy nie miałam go w takich ilościach. Po kilku dniach to ustąpiło. W sobotę powinnam była dostać miesiączki, a jej nie ma. Nigdy mi się nie spóźniała i dlatego zaczęło mnie to dziwić. Bolą mnie piersi, ale też inaczej niż zwykle, bo bolą mnie bardziej brodawki niż całe piersi. Dzisiaj od rana mam straszne zawroty głowy, siedząc mam wrażenie, że zaraz z krzesła spadnę, a gdy odwrócę głowę to już prawie mdleję. Mam straszny apetyt, nigdy takiego nie miałam. Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Dzisiaj idę na USG, ale w innej sprawie i spytam lekarki czy da się to już jakoś sprawdzić, ale podejrzewam, że jeszcze za wcześnie, żeby było coś widać. Dzisiaj mam zamiar zrobić test, bo już jest po terminie spodziewanej miesiączki, więc chyba powinno być coś widać. Proszę was o pomoc dziewczyny!

Każda kobieta jest inna i każda ma inne objawy, więc u jednej objawy o których piszesz świadczyły o ciąży a u innych nie. W moim przypadku 10 dni po stosunku piersi zrobiły się bardzo widocznie większe, a sutki miękkie i co najmniej raz większe. Do pierwszych objawów mogę doliczyć biegunkę oraz gigantyczne migreny, oraz ból w okolicy pępka.
Mi 5 dni przed spodziewaną miesiączką test pokazał ciążę, a lekarka przy pierwszej wizycie wpisała mi w kartę 5 tydzień ciąży, i od razu ją potwierdziła, więc jak widać każda z nas ma inaczej.
Radzę zrobić test, albo badanie z krwi, ono da Ci 100% pewności.

Nie wiem czy to możliwe, ale wydaje mi się że jestem w ciąży...są 2 dni od zapłodnienia i doskwiera mi bardzo silny ból głowy!, i co jakiś czas pobolewają mnie jajniki...odczekam jeszcze troche, zrobie teścik i wtedy będę pewna.

reklama
Do góry